Thursday, May 2, 2013

tortilla dan nachos


Assalamualaikum,
selamat menyambut hari perkerja buat semua...


pagi tadi kkida ke Tesco...ramai sungguh orang hari ni....kkida malas nak order online dah, kurang sesuai untuk kkida...better gi pilih, bayar dan hangkut balik sendiri...:)

so pepagi lagi kkida n hani dah gi shopping...hubby kkida pesan suruh beli beras, sadin, tepung, gula dan beberapa bahan utama masakan lebih sikit....so kkida pun boronglah lebih sikit tadi....:)

manalah taukan....kita nak mengundi ahad ni....anything can happen....jadi bersedia ajelah....harap semuanya berjalan lancar dan tidak berlaku perkara yang tidak diingini....Insyaallah...


semalam semalam dan semalam kkida masak macam-macam...tapi tak sempat nak snap semua gambar...lagi pun semuanya food yang sama yang dah berulang kali kkida tayang kat sini...termasuk food yang ni....tapi takpalah....anda layan ajelah ye...:D


filling dalam tortilla ni anak kkida hani yang buat...dia goreng nugget...pastu potong dan kemudian mix dengan chop tomato, salad dan mayonnaise, taburkan cheese dan sos chili jika suka...itu sahaje...wrap dengan tortilla dan gril atas api perlahan...


nachos ni my dh nak makan....so dia beli semua bahan....lol....buatnye senang aje....main tabur-tabur dan kemudian gril dalam oven....jika ada guacamole dan sour cream lagi sedap....tapi takda jual kat tesco tadi...puas pusing keliling mencari tapi tak jumpa...


 atas before gril dan bawah after gril...


minggu ni pasti ramai yang akan balik kampung...macam nak raya pulak....hehe....apa-apa pun pandulah dengan cermat...selamat pergi dan kembali....happy mengundi buat semua....kkida akan mengundi kat shah alam...sekarang tengah dalam dilemma ni....nak pangkah sapa yek....:)))

kkida suka dengar apek bawa teksi ni berpantun...spontan aje...LOL (sekadar hiburan...:)




10 comments:

  1. selamat mengundi jugak..

    sedapnya tortilla tu, rajin kkida buat

    ReplyDelete
  2. tak tahu kenapa debaran inikali lain macam masa nak mengundi. Harapnya tak berlaku kejadian yang tak diingini. Rumah saya dekat dengan kawasan panas :-(

    Rajin Hani tolong Kak Ida, pandai memasak, ke mana tumpahnya kuah,kannn..

    ReplyDelete
  3. Selamat mengundi kak. lama dah tak buat lawatan kat blog akak ni.

    ReplyDelete
  4. Salam kenal Kak Ida,

    Terima kasih share resepi tortila tu. Mohon saya copy ye.
    Ingatkan emak ita je yg selalu beringat2 dan berwaspada ngan stok brg2
    dapur bila time2 mengundi ni, rupanya ramai lagi yang masih beringat2.
    Peristiwa masa lalu tetap menjadi pengajaran buat kita.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal Itam pertama kali jenguk ke sini ye...:)
      Insyaallah negara kita akan sentiasa aman...

      Delete
  5. Iyerlah kak...saya jer yang tak sempat nak menyetok lagi. Tapi kalau family saya, buat nachos banyak tu memang sekali ngap jer lah jawabnya...heheheheheh. Kadang2, nachos tu saya tuangkan jer cheese powder yang bancuh dengan air panas tu. Lakuuuu...menjilat jari lagi. Hehehehehe. Sonang keje saya kan kak.

    Owh, semalam saya lalu Texco Damansara tu, terbayang wajah Kak Ida jer...hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai sampai terbayang wajah kkida yek...bagai pungguk rindukan bulan gitu...hehe...:)

      Delete
  6. Thanx for the idea kak....sy beli wraps tp makan begitu jek...so...sekarang ada idea nak pelbagaikan...:)

    ReplyDelete