Monday, April 8, 2013

pencak silat


Assalam,
salam hari senin....dah lewat petang pun....:)
anda kemana semalam...kkida ke Ipoh, makan kenduri kahwin anak sepupu hb...kat kampung manjoi...keluar pagi jam 10...balik singgah sana sini....hampir malam baru sampai rumah...letih ya amat...:)

agak meriah juga kenduri semalam...makanannya pelbagai dan sedap...maklumlah sepupu hubby kkida tu memang buat business catering....ayam gorengnya masih panas lagi...sedap ala-ala ayam goreng kentucky gitu...

tapi tulah...gambar makanannya kurang...kkida minta anak bongsu kkida snapkan foto sekitar majlis kenduri tersebut termasuklah gambar makanan sekali....sebabnya masa tu kkida tengah rancak bersembang...lol...


....dan inilah hasilnya....hehe...dia gi snap bebanyak gambar orang tengah bersilat...:-D
gambar foodnya satu aje...memang bertuah betul anak bongsu teman tu...:)


ish!!! ni silat betul ke main-main ni....sampai terbaring atas jalan....


macam-macam gaya ada....haha...


mak ai....biar betul bang oi....kang teberotas seluar kome tu...hehe...


beria gakkan depa bersilat....berguling gelantang atas jalan...tak ke sakit tapak kaki depa...tengah-tengah panas terik dengan tak berkasut pulak tu...


sampai terpelanting kopiah kawan kita tu....


bawah ni...inilah saja satu-satunye gambar makanan yang diambik dek anak bongsu kkida tu....hmmmm...memang nak kena 'potong gaji' nampaknya camera man ni...lol...


nasib baik kkida sempat gak snap 2,3 keping foto (bawah)...


gulai nangko yang sedap...


sambal sotong dalam periok...


rendang daging...yummy...


tapi yang paling menghiburkan kkida semalam adalah alunan gendang dan alat muzik dari kumpulan ini...mereka adalah penuntut sekolah tahfiz berhampiran kampung tersebut tak silap kkida...alunan irama dari gendang tersebut belum pernah kkida dengar...sedap sekali....ala-ala padang pasir gitu...kalau dekat nak gak kkida hire depa utk hiburkan tetamu masa kenduri anak dara kkida nanti...ni jauh bebeno...mesti depa tak mau datang punya...:|


apa-apa pun kkida happy dengan trip semalam....sempat singgah kat tapah ambil barang hani....hari ni dia last paper...esok dia akan balik for good...Insyaallah...senang hati kkida....lepas ni jika nak sambung study lagi tak yah gi jauh-jauh...kat KL pun banyak tempat belajar yang bagus-bagus...:)

....ada sorang lagi anak yang masih jauh dari celah ketiak mama....huhu...



10 comments:

  1. ki ki ki mamam...ok lah tu. baru anak jantan nak bersilat. apa kelas hero ambik gambar sotong. ...mmmm sodap weh...

    ReplyDelete
  2. salam kkida...eh..mkn kenduri kat manjoi?kkida tak pegi borong kacang ke kat kg kacang putih?nnt bila2 teman turn kl teman anto kat kkida...boleh?mcmana rancangan nak jln2 mkn angin tu kkida,jadi ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kg kacang putih? lah kat mana tu RM? kkida ni dah berpuluh tahun ulang alik ke ipoh tu tak pernah lak dengar nama kampung tu...ketinggalan betui le teman ni...hehe...boleh le anto ke kkida kalau datang KL...kkida tunggu...mengenai rancangan jalan2 tu boleh aje...tapi kita nak kemana? ada ramai ke yg nak ikut sama?

      Delete
  3. meriah dan semua nampak sangat sedap

    ReplyDelete
  4. Cuba Kak Ida tanya....kalau ada transport charge, rasanya diorang datang tu.... Ayam goreng KFC tu memang sedap makan panas2 kan. Entah kenapa, kalau goreng macam tu, lembutt jer daging ayam tu. Kalau goreng kunyit jer, kejap dah keras dan kering.

    ReplyDelete
    Replies
    1. takpalah Aziela, kat KL pun ada...cuma mungkin tak sama...:)

      Delete
  5. Kak Ida, nampak gayanya Kak Ida kena hantar Atmam belajar silat.. hehehe..

    Utk persembahan tu, mcm kata Aziela, kalau ada transport charge, mesti dorg boleh datang, sy pun suka tengok persembahan macam tu, mesti tergolek2 kepala ikut rentak lagu, hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana larat anak bongsu kkida tu nak bersilat Seri...lol...badannye sihat...:)
      Insyallah...mcm mana pun mesti nak cari juga kumpulan muzik camtu jika ada...barulah happeningkan...hehe...

      Delete
  6. kg kcg putih kat buntong Ipoh,ndkt je ngan manjoi,saknika kacang Ada disini..fresh sebab dihasilkan disini.dtg IPO bgtau boleh teman bwk kkida kesitu..nnt bila2 dtg kl teman anto kan ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh...kalau nak dtg KL email kkida ye...tq...:)

      Delete