Thursday, April 25, 2013

kek yang sedap...


Salam buat semua,
petang semalam kawan lamaaaaa kkida datang rumah bawa kek yang kkida pesan kat dia dua minggu lalu...kawan kkida ni namanya Tengku Noraishah...kawan satu office masa zaman bujang dulu...:)
...hingga sekarang kami masih berhubungan....kini anak masing-masing dah besar panjang dan ada yang dah nak bermenantu...hehee...

kawan kkida ni juga pandai jahit baju kurung (ambil upah) dan kebelakangan ni dia buat dan jual kek pula....hmmmm...sebenarnya kkida ni di kelilingi adik-adik dan kekawan yang pandai baking belaka....
walhal yang berblog masaknye kita...tapi dek kerana mudahnye nak dapat supply berbagai jenis kudapan...maka kkida jadi malas benar nak buat sendiri....LOL...


wbp,  jika breakfast camni kkida rajin sediakan....:)...benda senang dan digemari seisi keluarga...haha...
cheesy scramble egg....nak makan camtu aje pun boleh nak buat sandwich pun boleh....


berbalik pada kek kawan kkida tu....memang sodaplah....kkida suka rasanya yang manis lemak dan ada rasa masin sikit....dan texturenye yang seroi dan gebu gitu (kkida pun tak pandai buat kek camni...hehe...)

...melt in your mouth....kek atas ni namanye marble butter kek...sedap benar pada tekak kkida...lain kali nak order lagilah ye ku noraishah....next order leh bagi I diskaun sikit yek...hehe....gurau aje....:)


selain marble butter cake kkida juga minta kawan kkida tu buatkan red velvet cake....lamanye tak makan red velvet....kempunan betul rasanye....since dia boleh buat kek ni kkida pun order sekali lah....memang sedap...tak manis sangat dan texturenye juga sangat moist....cream cheese toppingnye yummy....


pada yang teringin nak rasa kek kawan kkida ni cuba call dan tanya kat dia sendiri...dia tinggal kat area TAR College KL...sorry tak ingat pula nama area tu.....:)

phone number 012 6579870 (Tengku Noraishah)...dia boleh deliver jika dekat....:)

10 comments:

  1. Nampak sedap ni Kak Ida. Deivery boleh x? huhuhu~

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh suzlin...tengah ngidam tukan...hehe...cer call dia...

      Delete
  2. bagusnya pandai jahit & buat kek...

    ReplyDelete
  3. wahhhhh.. mana Kak Jun tak htr Red Velvet kat Kak Ida ni?? Sampai kempunan2 Kak Ida, sibuk betul nampaknya mak pengantin tu... :-)))))

    ReplyDelete
  4. Entah kenapa, saya lebih tergoda dengan sandwich Kak Ida tu. Memanglah Kak Ida nie ada magik.

    ReplyDelete
  5. kakk...yg sndwich tu sdp. aiyoo..ni klo pntg xle mkn tu

    ReplyDelete
  6. Assalam...adda suker makan sandwich cmtu.

    ReplyDelete
  7. ish! ish!...kkida nak promo kek depa suka tengok sandwich pulak...LOL

    ReplyDelete
  8. salam kkida, wah da dekat gan umah sy , bole la oder....hehe..red velvet tu ngancam abiss

    ReplyDelete
  9. Siapa yg dah nak bermenantu? Kak ida ke kwn kak ida? hehehe..

    ReplyDelete