Tuesday, March 12, 2013

stuffed mushroom with beef brisket and cherry tomato


salam,
kkida nak share dengan anda resepi istimewa yang kkida pelajari semalam dari Chef Firuz from Fonterra...iaitu pengeluar product dari bahan tenusu terbesar yang berasal dari negara New Zealand.

semalam Fonterra perkenalkan cheese terbaru keluaran syarikat mereka...jenama Mainland...product ini akan berada di pasaran pada bulan June 2013.


bahan-bahan
80ml olive oil 
3 shallots (chopped) 
3 garlic (chopped)
12 cherry tomato (wedges)
4 slices beef brisket (chopped)
fresh thyme (chopped)
salt and pepper
20 fresh button mushroom
150 mainland colby cheese (shredded)


1) in a mixing bowl, combine olive oil, shallot, garlic, cherry tomato, beef brisket, fresh thyme and season with salt and pepper.
2) stuff into fresh button mushroom and then top with shredded cheese (mainland colby)
3) bake in a preheated oven with a temperature of 180C for around 10 minutes or until nicely cook. 
serve hot.


nanti kkida share resepi yang satu lagi tu ye....tengah tunggu pihak Fonterra emailkan ke kkida resepinye...

berbalik kepada cerita cheese semalam....selama hari ni kkida hanya tahu guna cheese cheddar, mozarella dan parmesan sahaja....kkida pernah lihat cheese seperti gouda, edam, colby jual kat cold storage...since tak tau nak makan macam mana/kegunaannye, kkida tak pernah beli cheese tersebut...sehingga semalam bila chef fairuz terangkan barulah kkida tau sikit-sikit...lol....tq...:)


orang kuat Fonterra....kakak yang pakai baju kuning itu juga seorang chef selain chef firuz...


Isyaallah, nanti kkida sambung lagi kesah cheese ini ye...ada banyak lagi yang kkida nak share dengan anda...:)



6 comments:

  1. nampak sedap...konpem sedap la ni bila dapat masuk mulut..

    ReplyDelete
  2. sedapnyer kk ida, sy mmg mushroom lover hehe

    ReplyDelete
  3. nmpk sedap la kak...tp nak mencubanya....ntahla.....:-)

    ReplyDelete
  4. tergodaaaaaaaaaaaa... awwww.. kita suka cheeseeeeeeeeeee!!

    ReplyDelete
  5. ermmm...laparrrr bila tgk gmbar tuuuu..nampak sedap dan ttunya sedap...

    ReplyDelete