Saturday, March 16, 2013

peanut butter toast...mihun tomyam

salam,
lama kkida tak share food photo yang kkida masak sendiri kan...:)
bukan kkida tak masak...tapi lately rasa macam malas aje nak ambil gambar...entah kenapa...mungkin dah jemu kot...hehe...


btw, kkida nak share gambar breakfast yang sempoi ni dengan anda...peanut butter toast (mungkin kkida pernah share resepi ni before...tak pasti...:)

segan gak sebenarnye ni...macam dah takda modal kkida ni kan...gambar roti camni pun nak tayang kat blog ..:P


cara buatnye mudah sangat...sapukan peanut butter pada 2 keping roti...susun potongan nipis buah pisang atas peanut butter dan letak sekeping roti lagi atasnya...pukul sebiji telur dengan sedikit susu...tambahkan cinnamon powder atau parutan kulit limau...celup rata roti tadi dan gril atas frying pan (butter) hingga keperangan...serve dengan maple sirap atau gula aising...


makan ketika masih panas...kanak-kanak pasti suka...mak-mak pun suka juga...hehe...:)


yang ni pulak kkida nak share gambar mihun....hmmm...takda modal lagi kkida ni...huhu....mihun ni kkida tumis guna bawang merah dan putih (tumbuk) perencah tomyam, cili padi dan serai titik...lain bahan udang sotong dan telur...dah hirisan daun limau...tambahkan lain perisa jika perlu...sedap tau...tambah kkida yang buat...lol...:-D


selamat bercuti dan beristirehat di hujung minggu....daaaa...........



7 comments:

  1. Behsalah KKIDA ade masa nyer mood memasak kite nie ke laut, but yg penting nyer walaupun simple menu kiter tetap sedap kan hehhehe :)...

    ReplyDelete
  2. Alaaa..kkida, nak malu apa? Malu lagi kalau kita tapau lps tu kita kata kita yg masak. Zana suka roti mcm tu tapi anak zana cerewet yg amat. Pelik2 sikit susah nak makan.

    ReplyDelete
  3. mana ader boring kak, u really inspired me lah..! akak kreatif and international sgt. i looike.... :-)

    ReplyDelete
  4. hehehehe... sy suka ayat Kak Ida yg last tu... "tambah Kak Ida yg buat.." betul3!!!.. hihi..

    sedapnya breakfast kak Ida, tambah lagi kalu ada kopi kaw, tak cukup sekeping kalau sy tu.. urmmm.. tgh mencongak2 ni, hahaha.. mee tu kalau dapat kan sy, memang tak toleh blkglah jwbnya.. :-)))

    ReplyDelete
  5. SALAM ADMIN... DAH lama sy kagum ngn blog admin nih.. updated n tak pernah padam la...

    ni sy nak menumpang skit boleh.. kl diizinkan..
    sy jual pemanggang ajaib /DOUBLE GRILL PAN .. JENAMA VANTAGE / HIG .. tgh buat promotion sPECial .. hehee..

    lawat la blog sy yg simple niy.. hehee http://khairuldoublegrill.blogspot.com

    tq amin.. salam
    ukhwah fillah :-)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...