Monday, March 4, 2013

makan-makan semalam...


nasi kerabu adik ipar buat...makan ketika bertandang ke rumah dia sabtu lepas...sedap...not bad...:)


rice paper roll lagi....kulitnye masih banyak...jika simpan lama takut rosak nanti...intinye kkida campur apa saja yang ada kat dalam peti ais....


pastu goreng....sedap juga...maklumlah kkida yang buat...hehe....makan ketika panas...


yang ni memang my favourite...:)...simple rojak...orang Perak sebut jelatah...nanas dan timun aje....hiris bawang dan cili...masukkan semua dalam satu bekas....masukkan sedikit sos tomato, garam, gula, perisa, cuka...dan akhir sekali taburkan sebuk kacang  (kkida guna instat serbuk kuah kacang)...gaul rata dan hidang cepat...




7 comments:

  1. haaaaaaaaaaa.. kita geram jer tengok ketembaman solok lada tu.. hihi... Kalau Kak Ida yang goreng inti popia tu, taruk apa pun sedap punya!!

    Kak Ida, sy dah tukar background tapi masih lambat loading, puas dah adjust macam2 sbenarnya... :-(

    ReplyDelete
    Replies
    1. gambar seri mungkin besar sangat, kena kecilkan pixels nye...foto kkida semua 1200 pix aje...

      Delete
  2. Isk isk isk sedap nyer tgk nasi kerabu tu, teringin rasa nk cuba buat sbb xpenah langsung masak menu nie.. Best arr KKIDA ada yg masakkan hehheheh :)

    ReplyDelete
  3. mak aihhh kkida...dtg cni tgk nasi kerabu sama itu rojak terus laporrrr...sedapnya...:)

    ReplyDelete
  4. Saya akan memburu rice paper tu. Chaiyook!!

    ReplyDelete
  5. Tang Nasi kerabu yang buat Nurul x leh tahan... Favourite Nurul tu kak.. :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...