Thursday, March 7, 2013

itik pulang petang...:)


salam, kkida nak share photo yang kkida ambil kat bandar Windsor...sungai ni mengalir di tengah bandar di raja ini....selain istana yang menjadi tumpuan pelancung...angsa dan itik ini juga menarik perhatian ramai...


kkida jarang tengok angsa...rasa kagum pulak...bukannye sekor dua...berpuloh ekor...warnamye putih bersih....kalaulah dapat tangkap sekor...boleh le kita sembelih dan buat rendang angsa...hehe....itik juga banyak...semuanya sehat-sehat belaka...:)


bahagianya itik dan angsa ni...jinak dan tidak takut dengan kehadiran manusia....mereka datang rapat bila kita hulurkan tangan....dan kkida lihat tiada sapa yang beminat untuk 'curi-curi' tangkap haiwan tersebut....:)


...sungai yang terpanjang di England...River Thames...ia mengalir dari bandar Kemble, Swindon, Oxford, Windsor....London.....thanks to my fb friends Ida My yang menetap di London....beliau yang sarankan kkida ke sungai tersebut...cantik katanya...ada banyak angsa...dan secara kebetulan kkida menginap di bandar tersebut (Windsor)...


bandar Windsor memang cantik....jika anda ke UK dan ada masa terluang....lawatilah bandar tersebut...lokasinya tak jauh dari kota London...tak sampai sejam perjalanan dengan kereta...:D

8 comments:

  1. salam kk iad, teringat angsa umah atok masa kecik kecik dulu, garang, kalau nampak kita dia kejar n bunyi ang, ang ang..lintang pukang kita orang lari..kikiki..cantiknya london, Ya Rabb nak pi juga..aamiin ya Rabb..:)

    ReplyDelete
  2. aduhai, jatuh hati sy dgn angsa tu. Kenapa angsa tu tak garang?? Teringat masa kecik2 dulu, selalu kena kejar angsa, huhu. Keeeeeeeee.. angsa Malaysia jer yg garang?? hehe. Putih melepakkan.. geram jer..

    ReplyDelete
  3. saya klau balik kg hari2 tgk angsa...sbb ada jiran bela angsa ni...sll sgt duk btengek kt depan rumah sbb mereka main lepas g2 jer...biasalah kt kg. ada skali dua kena kejar dgn angsa ni...garang...huhu

    ReplyDelete
  4. memang putih bersih..boleh pulak main2 kat tepi sungai tu..

    ReplyDelete
  5. Cantiknye Negara diorang..ditambah plak tenang dan damai jer..

    ReplyDelete
  6. Sejuk mata memandang tgk suasana di sana walaupun sekadar dlm gambar..

    ReplyDelete
  7. Kalau dapat berlama2 kat sini, seronok agaknya yer kak...

    ReplyDelete
  8. cantik paruh warne oren.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...