Saturday, February 23, 2013

meetiow tambah air....:)


Salam buat semua,
senyap aje kkida dua tiga hari nikan...hehe....ada ke yang tertunggu entri kkida...mestilah ada...kan...kan...:)

sebenarnya dua tiga hari ni kkida ralit tonton rancangan masterchef Indonesia musim kedua (MCI2) melalui youtube....memang seronok melihat cara adunan dan lakonan 'pelakon-pelakon' dalam rancangan MCI2 tersebut...

dari semua sudut (cara lakonan dan persembahan)...MCI amat menghiburkan....dan part yang paling best sekali dalam rancangan masterchef tersebut adalah apabila 4 finalis di bawa ke Hongkong dengan private jet...:)



harapan kkida agar astro juga mampu mempersembahkan rancangan masterchef yang berkualiti dan menghiburkan seperti negara jiran kita ini...:)


oklah...berbalik pada cerita makan-makan kkida...beberapa hari ni kkida masak macam-macam....nanti kkida akan tayangkan satu persatu ok....

salah satu juadah yang sempat kkida jamah ketika di Hanoi last week adalah mee sup yang sedap banget ini....kkida makan kat Restoran Nisa...restoran ni terletak berhampiran dengan hotel penginapan kkida sekeluarga...dalam 5 minit jalan kaki aje...

sebelum pergi kkida dah survey kat internet mana nak makan semasa di Hanoi...ramai yang sarankan ke Nisa kerana foodnye sedap dan garenti halal....ownernye orang kita...orang melayu yang telah lama tinggal di Hanoi...


mee sup dan spring roll Nisa...mee supnye memang sedap, kkida suka....spring rollnye?...oklah...pendapat kkida rasanya ada kurang sikit...wbp, ramai yang kata sedap.....oklah...itu masing-masing punya pendapatkan...:)


maka, bila balik kkida pun cubalah duplicate mee sup Nisa tersebut...oklah...bolehlah nak makan...hehe...namun taklah sesedap yang original....:)

kkida cuma rebus seketul daging dengan bawang putih, halia, kayu manis, bawang besar dan daun bawang aje...tambah garan, lada dan perisa....mungkin ada banyak lagi bahan yang perlu kkida tambah...InsyaAllah, jika ada kesempatan kkida akan cuba buat sekali lagi...simple je sebenarnya...


kemana tujuan anda dan keluarga hari ini?...jalan-jalan, makan-makan....semuga kalian bahagia di samping keluarga tercinta...selamat beristirehat...:D




6 comments:

  1. Seperti biasa.. masuk sini tgk gambar pun dah sedap.. hihi.. :D

    ReplyDelete
  2. Intai blog Kak Ida.. Kalau masuk sini terus rasa lapar.. ;)

    ReplyDelete
  3. sangat sukerr mee cam gini, sempoi je tapi yummm..bila la leh g hanoi merasanya..hehe

    ReplyDelete
  4. duluuuuuuuuuuu.. sy pun sebut meetiaw...

    ReplyDelete
  5. Follow my blog: http://latesthappeningsmy.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. Kat kedai mmg lain rasanya..buat sndri mmg xsama

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...