Tuesday, January 22, 2013

very very awesome blender...


sorry, gambar pun kelabu sebab time ni dah lewat petang dan nyamuk pun banyak kat outdoor living rumah kkida ni....so nak berdemo dan nak bergambar pun sangatlah tidak selesa (itulah kekurangan duduk dalam hutan ni....:)....but tell u what...this blender memang sangat awesome...i like it...thank you to Pensonic...


salam buat semua,
sebenarnya belum tiba masa untuk kkida share kelebihan blender ni dengan anda kerana ia (blender ni) hanya akan berada di pasaran pada pertengahan bulan mac nanti...tapi since blender ni telah berada di tangan kkida....tak sabar rasanye kkida nak cuba beberapa resepi yang telah lama bermain di pikiran kkida....hehe....pelbagai awesome resepi...bukan recipes dari buku resepi Pensonic tu (yg tu semua resepi nak sihat...lol)...tapi ini sendiri punya resepi....resepi yang sedap-sedap aje....yang kurang sihat punya....:P

kenapa?
kerana blender ini mampu menghancurkan ice cube sehingga sehalus-halusnya...macam ice abc tu....bestkan...:)

lepas ni memang senanglah anak-anak kkida nak buat their own smoothies, slurpees, ice-blended, sorbet, ice-cream, fruit juice dan banyak lagi...:)


semalam wakil dari Pensonic demo cara guna blender terbaru ini....iaitu minuman yang lazat lagi berkhasiat....campuran buah mangga, strawberry dan blueberry....masukkan semua bahan dalam blender berserta ice cube...blend until smooth...

...yang tu bukan jari kkida tau...:)

....anda tau kenapa kkida suka banget dengan blender ini...kerana kkida tak perlu angkat bekas kaca tersebut untuk tuangkan isi kandungannye kedalam bekas/gelas....letak aje gelas bawah pili tersebut....mudahkan....:-D


juice ni bagus di minum di pagi hari...mencuci segala toxin dalam badan kita...good for your health...:)


Insyaallah....bila tiba masa dan ketika... kkida akan share banyak lagi info berkaitan blender ini...ok....:)

ops!!!...lupa pula....nama sebenar blender ini adalah PAPABLEND...:)...papablend?...kenapa papa bukan mamablend?...hehe...yang tu nanti kita tanya PENSONIC....:-)

16 comments:

  1. Mmmg sesuai utk lelaki bujang hehehe... terbaik. thanks kkida...

    ReplyDelete
  2. kak ida,

    berpa harga blender ni? blh kasi hint2..klu mhl blh prepare duit awal2..

    ReplyDelete
  3. Ada paip...bestnya. Maknanya blender nie besarlah yer Kak Ida. Boleh dapat bergelas2 jus.

    ReplyDelete
  4. wah senang nk buat juice ekk kak ida

    ReplyDelete
  5. menarik ni.....just utk buat juice jer ker? ke sesuai jugak utk blend bawang ,cili semua tu?

    ReplyDelete
  6. berdebar-debar tengok blander tu, macam terdengar-dengar bunyinya trrrrrrrrrr... trrrrrrrrrrrrrrrrr... trrrrrrrrrrrrrr.... isk3!! Boleh bawa ngigau ni..

    ReplyDelete
  7. as salam IDA .. blender ni macam blender LADYSHIP made in TAIWAN. memang khusus untuk buat JUS SIHAT !! Nak blend cili bawang boleh tak tak suai lerr .. especially bawang dan cili meninggalkan bau ! Baguslah ada syarikat tempatan hasilkan blender sebegini. Tapi produk jenama PENSONIC ni daya tahannya kurengg sikit.

    ReplyDelete
  8. Best lah baca Blog Kak Ida ni sebab akak lawak sangat. Senyum sorang sorang membaca nyer. Lagi best dapat banyak pelajaran berguna kat sini :) Tak sabar nak tunggu PapaBlend keluar. Macam best jer ...

    ReplyDelete
  9. wah...mmg awesome!..tak yah susah2 nk cuci mcm kita guna juice blander yg mmg susah nk cuci iteww...

    ReplyDelete
  10. kalau blender2 nih saya lebih sukakan jenama kenwood...tapi yg pensonic ni nampak mcm best...brapa agaknya harga dia ek??

    ReplyDelete
  11. Memang sangat2 menarik lah Kak Ida.. Menyenangkan kerja :)

    ReplyDelete
  12. Menarik blender ni kak ida, siap ada kepala paip lagi. Tapikan, saya lebih suka tengok hasilnya dari blender tu sendiri.. hehehe.. :-)

    ReplyDelete
  13. menariknya.. masa sy g cari blender 2,3 ari lps xde jumpa lak yg mcm nie

    ReplyDelete
  14. Harga dia RM 699 tak silap saya.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...