Thursday, January 17, 2013

terung pipit, tempe dan tempoyak vs piri-piri chicken


salam,
lama juga kkida tak share gambar foodie...kan...yelah mood kkida belum mari lagi...:)
since ada yang tanya kat kkida bila nak share gambar makanan pula....oklah kkida share apa yang kkida masak hari ni...

kkida masak goreng-goreng aje...sangat simple...and most important semua makanan yang kkida share ni anak kkida yang duduk jauh tu tak terliur nengoknye....hehe....


jika dia ada kat rumah pun memang dia tak makan lauk-lauk camni...sebabnye...menu kat atas sekali tu ada petai dan tempoyak...:) mungkin udang tu dia makanlah sekor dua kot....menu masak lemak bibik ni lagi laaaa...mungkin dia cedok kuah aje...tinggal isi...haha...dan menu bawah ni...pasti dia tak usik langsung...hehe...


tapi semua menu ni mampu membuka selera hubby dan kkida...yang lain tu suka hatilah yek...jika tak mo makan apa yang mama dah masak ni....takpa....maggi banyak....:)


peri-peri chicken....fuh! sedapnye ye bang....kita makan ni kat Glasgow hari tu...ingat tak!....kat kedai pakistan muslim...

dan yang pastinya abang boleh makan ni dan banyak lagi food yang sedap-sedap kat London sana berbanding mama kat KL sini....:')....banyak sungguh kedai/cafe yang jual makanan camni kat sana....even kat sebelah Kaplan (college abang) ada kedai makan Pakistan tak silap mama....nampak sedap sangat kebab dan grill chickennye....jealous...:P


haish!!!...apalah yang kkida melalut ni....just miss my son....huhu....:'\


kkida ke Glasgow pada hari boxing...iaitu hari kedua krismas...memang dah jadi tradisi mereka pada hari tersebut semua orang berebut shopping bagaikan tiada hari esok...semua gedung beli-belah adakan jualan murah...bukan takat UK saje...kkida rasa seluruh dunia kot....kat KL pun ada boxing day ke?

4 comments:

  1. Memang tau dah....mesti still rindu kat Ajwad. Sabar yer Kak Ida. Nanti skype dengan dia yer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. jap lagi kkida nak skype dengan dia aziela...:)

      Delete
  2. tak kebah2 lagi demam rindu Kak Ida... rasanya selagi tak habis anak bujang Kak Ida ni study, selagi tulah rindu mencengkam jiwa.. sabar ya kak Ida :'(


    lauk2 Kak Ida tu semuanya memang kena dgn tekak sy!!

    ReplyDelete