Thursday, January 24, 2013

salam maulidul rasul...




Assalamualaikum,
SELAMAT MENYAMBUT HARI MAULIDUL RASUL BUAT SEMUA...

kkida ni ketinggalan keretapi...hampir dah tengah malam dan semua orang dah tarik selimut baru kkida nak ucap itu ini....:)

selain menyambut Maulud Nabi yang kebetulan jatuh pada hari ini...24 januari juga adalah tarikh yang sentiasa terpahat dalam ingatan kkida (not my hubby...:')....yelah orang lelaki ni selalu buat-buat lupakan...hehe...kkida dinikahkan pada tarikh ini...lama dah...tahun 1987....kiranya tahun ni kkida and hubby sambut our anniversari yang ke 26 laaaa....:)))

anak-anak pun semua dah besar panjang....:)...tapi sorang pun tak ingat hari ni mama and ayah depa punya anniversari...hmmmm.....wbp, doa kkida semuga kasih kami akan berpanjangan hingga ke syurga...amin....

....sempena hari yang special ini...kkida ajak le hubby gi makan-makan kat tempat yang istimewa sikit...tapi biasalah my hubby....dia akan kata....ish!..bukannye best tempat tu....:-\

akhirnye....dia bawak kkida gi makan nasi lemak dengan kerang bakar aje....hehe....kat tepi laut yang sangat 'cantik' pemandangannye.....kat mana tau....kat Bagan Lalang.....:-D

oklah...Syukur Alhamdulillah....janji kkida takyah masak dan tak payah berkencah kat dapor dan dapat makan something different...


nama restoran ni HM Sri Bagan Seafood....lama dah kkida tak makan seafood kat tempat macam ni....my favourite adalah kerang bakar cecah air asam dan ketam masak pedas manis/bercili...

tengoklah....kerangnye besarkan...best...maka kkida pun ambillah sikit dan minta mereka bakar kosong aje...


wbp, kkida a bit dissapointed...anda lihatlah sendiri....sampai rentung dan kecut kerang tersebut...ini bukan kerang bakar....kerang rentung namanye...langsung tak juicy...:(


ketam masak bercili...ketam memang sedap...tak kesah bagaimana cara ia di masak.....:)


lala masak dengan sos tiram...


ikan siakap...not bad...sedap juga...


kkida minta butter prawn...dan inilah yang mereka hidangkan....lain dari butter prawn yang biasa kkida makan...yelah...ini resepi dan cara mereka masak...cannot compare...:(


ikan kerapu stim ni sampai terlalu lewat...bila semua makanan dan nasi dah habis...:-(


seafood....pilih mana yang anda suka....


overall oklah...average....ada yang sedap dan ada yang kurang....masing-masing punya selerakan...cuma jika di bandingkan dengan apa yang hubby kkida bayar semalam....kualiti vs harga....kurang seimbang....

biasanye jika makanan kat sesebuah restoran tersebut sedap pasti kkida akan ingat sampai bila-bila dan akan ajak hubby makan kat situ lagi....tapi tidak kali ini.....lain kali jika teringin nak makan seafood kkida nak cuba kat tempat lain pula....

anda tahu kat mana restaurant seafood yang benar-benar sedap cookingnye?....please share with me..:)


HM SRI BAGAN SEAFOOD
Sungai Pelek, Sepang.
MY REVIEW
FOOD: 3/5
SERVICE: 3/5
SUASANA DAN KEBERSIHAN: 3/5



16 comments:

  1. Happy Anniversary Kak Ida. Semoga kebahagiaan dan kasih sayang Kak Ida sesama family especially your beloved akan kekal abadi.

    Memang tak semua seafood restaurants yang ambil peduli. Sebab tu lah kami pun stick pada yang boleh diterima saja. Itupun tergelincir juga diorang. Tapi hubby akan pulangkan semula dan suruh buat baru. 'Zalim' sikitlah, tetapi dengan niat supaya mereka berhati2 dan sedar yang business makan ni serious matter.

    ReplyDelete
  2. Salam Maulidur Rasul & Happy Anniversary Kak Ida & husband. Semoga kalian berdua akan bercinta hingga ke syurga, Amin.. amin.. amin Yarabbal Alamin..

    Kak Ida pergi berdua jer ke, ke Bagan Lalang tu? Sy pun pernah ke sana, tak ingat gerai mana tapi rasanya saya tak akan berulang ke tempat tu lagi, cukuplah sekali merasa ke Bagan Lalang ni. Mentang2lah orang ramai, sombong benar lagaknya, masak pun ikut suka sedap tekak dia jaer.. tapi mesti ada yg ok cuma tak tahu yg celah mana..

    ReplyDelete
  3. Hepy anivesary kak....moga kekal ke akhir hayat.....

    Nape butter prawn dia lain mcm gaya je tgk....hehe....

    ReplyDelete
  4. BESTNYE SEA FOOD TU SUMA KAK.... TAPI SAYA MEMANG SUKA NASI LEMAK BUNCUT GITU

    ReplyDelete
  5. Hepi Anniversary ya kkida!!! Tahniah krn dpt kekalkan hubungan hingga thn ke 26...mg terus kekal bhgia hingga ke hujung nyawa...insyaAllah akn bsama jua d syurga...;)

    ReplyDelete
  6. Happy annvsry kkida. Didoakan kasih yg berpanjangan hingga ke hujung nyawa. Biasa lah anak2. Depa mana nak ingat hari bahagia kita. Hihi

    ReplyDelete
  7. SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE 26 .. muga terus kekal bahagia :) .. akak pun pernah ke Bagan Lalang tapi tak ingat nama restoran tu. Out of 10, akak bagi 4 je .. tak sesedap mana pun tapi KUANTITI vs HARGA .. nauzibillahh .. cekik darah !!! IDA boleh try kat KELANG .. tak berapa pasti namanya .. TANJUNG HARAPAN ker PENGHARAPAN gitulah ... environment jer bagus ... pilihan seafood pun bagus .. harga seafood tak de yang murah tapi rasanya berbaloi dengan taste n tempat n servis .

    ReplyDelete
  8. Salam,
    terima kasih banyak-banyak atas doa anda...itulah harapan semuakan...:)

    ReplyDelete
  9. my brother duduk kat area sg pelek ni.. tp pnah sekali je makan seafood kat ctu.. sbb cm x bape best sgt je.. btw happy anniversary :D

    ReplyDelete
  10. Lu kaa na bai nana... kalaulah Rasulullah masih ada.... apakah katanya dengan kemewahan ini, makanan yang banyak, rumah yang tersergam indah, kereta yg menjalar....

    ReplyDelete
  11. maaf betulkan sikit ejaan tuan firdaus, lau kaa na bai nana, mungkin akan menangislah banginda melihatkan kemewahan umatnya, tetapi ramai miskin iman dan taqwanya

    ReplyDelete
  12. Salam Maulidurrasul dan ulang tahun perkahwinan ke 26 buat kak ida. Kami juga menyambut ulangtahun perkahwinan pd 12 Rabiulawwal yg lepas, tp baru yg ke 10 tahun hijrah.. :-)

    ReplyDelete
  13. sedapnye tgk ikan, ketam semua ni...
    perut pun dah karaoke ni...
    jom makan... ahaks!

    ReplyDelete
  14. Salam KakIda, HM mmg xsedap dan mahal. Kat Bagan yg sedap kedai Senandung Malam.
    Nak lg sedap, murah KkIda ke Melaka la, Gerai Hj. Musa di Alai Crystal Bay. Ala 2jam je dr Damansara. Berbaloi2.

    ReplyDelete
  15. salam k.ida, kat bagan lalang restoran senandung malam, bagan lalang makanan dia sedap. dan murah. sangat puas hati. parking pun luas macam padang gitu... boleh la k.ida cuba nnt.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...