Friday, January 18, 2013

prosperity gives back


salam pagi jumaat...
hujung minggu menjelma kembali...bulan januari semakin menghampiri ke penghujung...kkida teringat hari ni adalah harijadi abang sulung kkida...jarang kkida sebut nama dia kat blog nikan....dia pun ntah pernah terjah blog kkida ni ntah tidak...kkida pun tak pasti...btw, ida ingin ucapkan selamat menyambut hari lahir yang ke 51 to my beloved brother, Azahari...dah masuk era siri 50 dah yek!...:)..semuga abangnda panjang umur, murah rezki, diberikan kesihatan yang baik dan mampu meniti hari-hari seterusnya sebaik mungkin....:'D


dan bagi anda yang punya masa terluang hujung minggu ini, jom kita menderma...mungkin kalau kita nak hulur terus kepada badan-badan kebajikan atau rumah anak yatim, rumah orang tua, rumah orang kurang upaya tu agak payah sikit...yelah jenuh lak nak gi cari sana-sini...dan kkida rasa pasti tiada yg rajin bebeno nak gi terjah rumah anak yatim atau rumah orang tua semata-mata nak beri sedekah 5, 10 ringgit kecuali rumah-rumah tersebut berhampiran dengan kita...

oleh itu cara yang mudah jika anda berniat ingin membantu...bawa famili gi makan Prosperity Burger yg sedap itu kat McD hujung minggu ni...(mcd seluruh malaysia, termasuk sabah dan sarawak) iaitu; 19 dan 20hb...dengan setiap pembelian Properity Meal, RM1 akan disalurkan ke pelbagai rumah kebajikan...(kkida hanya menyokong usaha mereka yang ini aje ye...yg lain tu memang di luar kawalan kita..:)

oleh itu...buatlah keputusan terbaik...ada ramai orang keliling kita yang tidak senasib dengan kita dan memerlukan bantuan...:'|


walaupun ramai yang.....................tapi kkida pasti ramai yang tidak akan menolak jika di hidangkan burger ini depan mata...:P...termasuklah kkida...hehe...


media (dari pelbagai agensi)



5 comments:

  1. sy peminat Prosperity Burger!! Kak Ida, utk pembelian 19 & 20hb tu jer akan disalurkan RM1 tu?? Kalau hari lain tak ya? Sebelum ini sy ingatkan setiap pembelian prosperity tak kira harinya RM1 akan disalurkan..

    ReplyDelete
  2. hanya untuk dua hari hujung minggu ni aje seri...hari lain tidak...so gi makan banyak2 PB hujung minggu ni ye...:)

    ReplyDelete
  3. Saya tidak menghadkan McDonalds sebenarnya Kak Ida. Ada pros dan cons. Tapi prosperity nie memang betul2 memikat selera kami. Insya Allah, bolehlah weekend nie.

    ReplyDelete
  4. Belum pernah cuba lagi prosperity burger...Mesti sedapkan sebab ramai dah mencuba.

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...