Sunday, September 30, 2012

menu semalam...mychef gourmet challenge

salam,
macaroni dan kerabu....dua makanan yang simple untuk di buat kecuali mengopek kerang....:)...kerabu taugeh dengan kerang stail kkida....boleh lah....sedap juga....

bahan untuk kerabu kkida rasanye tak lari dari bahan asas untuk kerabu taugeh dengan kerang yang anda buat....taugeh, kerang, bawang dan cili....kkida tambah kacang panjang sikit potong kecil-kecil....itu sahaja...selain tu kkida tambah santan, kerisik dan air limau nipis selain cili padi dan perisa...


kerabu seperti ni ratah macam tu sahaja pun kkida suka....tak semestinye makan dengan nasi...

bawah ni pula macaroni goreng ringkas...walau bagaimanapun peminatnye tetap ada....tambah pula kkida letak meat ball....instant frozen meatball serta broccoli sikit....tumis seperti menumis mee goreng...


jom kkida sambung sikit cerita malam tadi....


malam tadi berlangsungnye event mychef di rebung....setelah lebih dua bulan akhirnye pemenang di ketahui semalam....kkida join group chef zam...hidangan spaghetti kkida yang simple sangat tu di pilih i/o dua lagi menu yang kkida sediakan....

hidangan kkida semalam paling simple rasanye berbanding peserta lain....hanya tambah santan dan air dalam gravy, tuang atas noodle dan kemudian garnish with some raw vegetables...budak sekolah pun boleh buat...huhu....maka jadilah 'the most senior participant prepare the most simple menu'...even adik (pangkat anak sebenarnye) yang semeja dengan kkida masa sediakan hidangan dalam bilik tu pun masak menu yang lebih lagi....lasagna...:)....

hmmm......jika kkida jadi juri pun pasti kkida tak tau tang mana nak bagi markah kat hidangan kkida semalam tu.....:(

kkida sendiri dari awal memang agak ragu juga nak join event semalam bila tengok dish kkida yang mereka pilih untuk ke final....walhal my entri keema masala pie tu dapat likes paling tinggi sekali...kenapalah mereka tak pilih yang tu atau my cape malay curry meatball....ni dish yang paling sempoi yang depa pilih....:/

lagi pun ketiga-tiga hidangan semalam guna menu chef zam yang sama iaitu spaghetti with asian pesto...no variety...(cape malay curry juga adalah menu chef zam)

btw, takpalah perkara dah lepas....menang kalah itu adat bertanding....tapi lain kali kkida kena ikut rasa hati...jika berat rasa hati untuk teruskan, jangan teruskan...huhu.... 


sesi persembahan dan bersoal jawab dengan judges....hmmm....panjang sangat setiap sesi....dah macam kelas masak pun ada juga....dalam keadaan panas camtu rasa nak pitam pun ada juga bila berdiri lelama....

i think they should make it as simple as possible....rasa dulu makanan, minta sedikit explanation...sudah...no point pada kkida nak cerita panjang-panjang kerana ini hanyalah pertandingan suka-suka....rancangan masterchef yang lebih serius tu pun tak bersoal-jawab lama sangat....tengok le chef florence kat ujung tu ha...boring yek mami florence...hehe....


hidangan yang di sediakan oleh pemenang....dan bawah abang K jurucakap malam tu....dan dialah yang menghidupkan suasana ceria semalam...masa ni tengah siapkan hidangan....kebersihan di utamakan....tapi kkida ni kekok sangat buat kerja guna sarung tangan plastik tu...nasib baik tak terpotong jari semalam...:)


bawah....semua perserta dan juri....kkida terselit kat belakang tu dengan chef florence...masa tu sebenarnye chef florence tengah sembang mengenai buku masak beliau yang terbaru (yg kkida baru dapat...:)....explain dekat kkida beberapa resepi dan suruh kkida cuba....terutaman resepi kueh mueh....katanye jika ikut betul-betul pasti jadi....

Insyaallah, jika ada kesempatan kkida akan cuba....memang nampak sedap resepi kueh-mueh aunt florence tu....thanks utk tips yang di beri...saya akan cuba nanti...:)


tengahari ni kkida ada majlis potluck dengan kumpulan makcik bloggers kat ttdi....tapi ni totally different group of bloggers yang kkida tak pernah kenal....teruja gak nak join dan berkenalan....nanti jika ada kesempatan kkida akan cerita....:)



Thursday, September 27, 2012

roti jala kak mah...

salam,
nampak cantik ajekan roti jala kak mah ni...:)
kak mah (kawan dan jiran sekampung kkida) guna botol satu muncung (photo bawah)...i/o bekas tebar roti jala warna kuning yang biasa kita guna tu....kak mah kata bestlah kirai roti guna bekas satu muncung ni....lagi senang kita nak control rupa dan bentuk roti kita tu....

nak tau tak macam mana dapatnye idea guna botol satu muncung ni?....:)
sebenarnya last week kkida ajak kak mah gi cari acuan kirai roti jala tiga muncung yang ramai orang guna sekarang ni....puas pusing satu pekan nilai 3 tu....tak nampak langsung bayang acuan yang di cari...akhirnya mau tak mau kkida kata boleh le jika kak mah nak cuba kirai roti dengan bekas sos dua lubang tu....tapi ntah macam mana....tak beli pula bekas penutup sos dua lubang tu dan kak mah gi beli acuan sos satu lubang camni....

kkida pula sebab memang dah ada bekas yang sama, taklah beli....yang kat rumah tu pun jarang kkida guna....


pagi tadi jumpa kak mah...kak mah kata dah beberapa kali dia kirai roti guna botol satu muncung yg beli kat nilai last week...senang kata kak mah kirai roti dengan bekas tu...mudah nak di bentuk roti kirai kita tu....sama seperti kita melukis atas kertas....

kkida kata....kalau camtu buatlah roti jala kat kkida petang ni....kkida nak order....hehe....kkida ni bab kirai mengirai memang penyegan sikit....nak suruh bibik kirai...hmmm....dok terkial-kial depan api...lama-lama satu kerja pun tak menjadi....takat nak buat dua tiga puloh keping tu oklah...ni....huhu....mana cukup sikit-sikit sayang oi....anak-anak kkida memang 'hantu roti jala'....depa boleh tibai 10 keping sorang senang-senang...:)

petang tadi suruh aiman gi ambik roti jala yang dah siap kat rumah auntie mah....dan malam ni tadi kkida anak beranak dinner roti jala kak mah dengan kari ayam dan sambal tumis kkida....lepas makan semuanya tersandar kekenyangan....roti tu kembang dalam perut pelan-pelan....macam cucur udang gak....lol.....hingga pagi esok pun akan rasa kenyangnye....:)))


yang ni pula adalah apa yang kkida tau buat dan rajin nak buat....kirai mengirai kkida malas sikit....tapi gril mengril kkida suka banget...:D

salad kat atas tu dah biasa kkida tayang kat blog ni beberapa kali...cuma kali ni salad kkida tu terlebih sedap sebab kkida tambah dried pineapple dan dried raisin....dried pineapple tu kkida potong kecil-kecil supaya sama besar dengan raisins...pastu gaul sekali dengan mayonnaise, garam, lada sulah dan sikit gula....kkida tambah tomato sebiji (buang biji)


makan dengan gril salmon dan mash potato....hmmm...best...:]



Wednesday, September 26, 2012

best nyonya recipes....


ada yang menurut kkida hingga ke rumah petang tadi....tujuan sebenar nak hantar buku masak chef florence tan ni....tumpang dah datang ina remind kkida mengenai event sabtu ni....kkida kata kkida tak datang....terus terkejut dan berubah air muka ina....alaaaa...kenapa kkida tak datang....(ina ni orang kuat mychef juga ni....)

lah....kkida kan dah cakap kat en fairuz....hmmm....apalah bos mychef tu....letih sangat gamaknye....:)

wbp, ina terus pujuk kkida supaya hadir juga ke final MC gourmet challenge sabtu ni....hingga guling-guling ina atas lantai tadi, nangis-nangis nak juga kkida datang....heheee...:)

please kkida....pleaseeee....datang lah...mana best kkida takda....kkida mesti datang....bos dah pesan supaya ina ajak juga kkida datang malam tu nanti....pleaseeeee....

hai....sian pula kkida tengok air muka ina tadi....air muka orang letih...rupanye dia memang tak tau hujung pangkal....:)

takpalah ina....tengoklah camna nanti....kkida tak boleh nak janji....jika ada rezki adalah...

....oklah,  kita ketepikan dulu cerita sabtu ni....kkida nak cerita buku masak yang ina bawa tadi....Best Nyonya Recipes oleh FT....kkida belum pernah ada buku resepi chef florence sebelum ni....


CFT baru je lancarkan buku ni....dan MC telah belikan dan minta CFT sign untuk kkida dan MG....:) ...terima kasih kerana ingat gak dengan kkida ni...:)


bila kkida belek buku masak ni tadi...menarik juga resepi-resepi yang CFT share kat dalam buku tu...lauk-pauk harian yang mudah disediakan...bahannye simple dan tak susah nak dapat....

resepi kat bawah ni kelihatan menarik....tak pernah seumur hidup kkida makan kangkung masak lemak....
dan kkida tak tau pula kangkung sesuai di masak dengan santan....selama hari ni kita main tumis-tumis atau rebus-rebus aje sayur kangkung ni....:)

Insyaallah...jika ada kesempatan satu hari nanti kkida nak cuba resepi CFT yang ni...kangkung masak lemak dengan keledek merah....nampak sedapkan...


yang kat bawah ni pun kkida rasa agak pelik juga....kerabu kacang bendi....sesuai ke kacang bendi di jadikan kerabu kerana texturenye yang berlendir....tapi dish ni nampak menyelerakan....simple aje...mesti nak kena cuba juga ni....bahan yang mudah di cari dan cara penyediaan yang amat mudah...


yang ni pula tofu top dengan mince chicken....hidangan yang kkida pasti ramai yang akan suka dan nak cuba...


hmmmm....sedap nampak kueh talam CF ni....cantik aje warna hijau putihnye tu....kkida memang suka kueh ni...cuma buatnye tak pandai....


nantilah jika masa mengizinkan kkida pasti akan cuba beberapa resepi CFT ini.......:D

sebelum tutup cerita....kkida nak tanya anda ada tonton tak rancangan MC2 yg sedang bersiaran sekarang ni di astro ria.....bukannye apa....kkida ingat nak ajak anda main teka-teki teka-tekuk....nak tak???

nantilah esok kkida cerita lebih lanjut lagi....simple aje....harap ada yang minat nak join ye....



Tuesday, September 25, 2012

kkida tarik diri....


salam kepada semua....selamat pagi....
dua hari sudah kkida dapat mesej dari mychef berkenaan food challenge yang mereka anjurkan yang berlangsung selama beberapa minggu sebelum ramadhan lagi...challenge tersebut tamat 15 september lalu...dan peserta final telah di umumkan...dan hidangan kkida yang ni (foto atas) tersenarai sebagai tiga finale kategori chef zam...majlis final akan di adakan di restoran rebung milik chef ismail sabtu ini....

disini kkida ingin ucapkan ribuan terima kasih atas jemputan anda....wbp...di sini juga kkida ingin umumkan secara rasmi kkida menarik diri dari majlis/pertandingan tersebut atas sebab-sebab peribadi...

kkida juga merasakan adalah lebih baik mychef beri peluang kepada adik-adik atau anak-anak muda yang semangatnye lebih berkobar-kobar lagi berbanding kkida ni....mereka sebenarnye lebih layak untuk bertanding berbanding kkida...biarlah kkida jadi tukang support dari belakang aje...:)


lagi pun dish kkida ni sempoi sangat...tak berpeluh pun buatnye....hanya letak santan dan air sikit dalam gravy hijau...tu aje...panaskan spaghetti...kemudian tuang kuah santan atas spaghetti tersebut, garnish dengan taugeh dan lain-lain bahan....dah siap...segan juga rasanye kkida nak bawa resepi camtu untuk bertanding berbanding mereka-mereka yang masak beria-ria...hehe...


berlainan dengan resepi ini....dapat vote tertinggi dalam semua entri mychef gourmet challenge....wbp, kkida tak pasti mengapa mychef tak pilih resepi kkida yang ni untuk ke final....mungkin kerana kkida guna pie maker dan ia tak relevan....lagi pun memang banyak sangat kkida tengok peserta guna beef keema masala untuk sediakan hidangan....oleh itu mungkin payah mychef nak buat pilihan...

dan akhir sekali kkida reka satu lagi hidangan untuk challenge tersebut....yang ni kkida guna resepi chef zam sekali lagi....cape malay curry...dan hidangan yg ni memang sedap...tambah kkida yang buat hehe....

hidangan yang ni juga tak terpilih...mungkin kerana banyak guna ramuan dan ambil masa untuk sediakan...so lecehlah sikitkan...betul tu mychef....kalau dalam keadaan terkocoh-kocoh memang kelam kabut sikit nak siapkan dish ni...jadi elok le tak pilih yang ni...

apa-apa pun kkida ingin ucapkan terima kasih kepada anda-anda semua yang telah like hidangan-hidangan kkida ni...kkida tahu anda semua sayangggg kat kkida nikan..kannn.....heheeeeee....

to mychef...terima kasih kerana jemput kkida join challenge ini....wbp, sekali lagi kkida ingin nyatakan kkida menarik diri dari pertandingan ini....kkida beritahu awal-awal ni supaya senang pihak anda beri tawaran atau peluang kepada peserta lain pula....biarlah mereka yang muda-muda aje bertanding...kita yang kurang muda ni dok kat tepi aje...tukang sorak....:)


my komitmen dengan mychef belum tamat lagi...stil ada beberapa products yang perlu kkida review as agreed....so biarlah kkida tamatkan tugasan kkida yang tu dulu....thanks...

Monday, September 24, 2012

dapor ku...saje sembang-sembang....

Assalamulaikum,
salam hari isnin....cepat aje masa berlari....dah nak habis bulan september....lagi tiga bulan kita akan tinggalkan tahun2012....menjelma pula 2013...

minggu yg lalu kkida ada rasa duka juga gembira....kekadang bila usia melewati 40an...kita semakin sensitif....mungkin itu perasaan semula jadi manusia....terutama wanita...kkida juga rasa happy sangat sebab eka akhirnya dapat meneruskan pengajiannya....itu adalah apa yg kkida dan hb inginkan...supaya eka tamatkan pengajian....

UM call dia hari jumaat lalu....beliau di terima masuk belajar kat uni tersebut....sebenarnya memang itulah perancangan awal eka...tapi dek kerana beberapa perkara berbangkit...semua yg dirancang tak menjadi...

wbp...akhirnya Allah swt perkenankan doa kkida agar permudahkan segalanya....yelah....kat sapa lagi kita nak minta selain dariNYA...bila kita dah usahakan yang terbaik....tiada apa lagi yg mampu kita lakukan selain DOA...;)


seperti biasa hari isnin adalah hari kkida sibuk...hehe....kedai kkida pun ramai pengunjung dan ramai yang bersopping...:) thank you....so tengahari tadi kkida tak masak...makan kat luar aje...tapi tu le...seperti apa yang kkida selalu tulis...kita kena pilih mana satu kita nak dalam hidup ni....jika kita pilih A kita tak dapat B, jika kita pilih ekor kita tak dapat kepala...

gambar-gambar yang kkida upload ni ntah bila kkida ambik....utk apa....kkida pun tak pasti....since tiada food foto atau resepi yang kkida nak share....jomlah kkida sembang sikit al-kisah di sebalik foto-foto ni....yang kat atas sekali tu kkida pasti ramai yang tahu...banyak kali dah kkida letak gambar dapor kkida tu....kat situlah kkida kerap bertampi....tempat bermain dengan berbagai alatan memasak...tempat kkida sediakan hidangan yg ringan-ringan dan ringkas-ringkas...yang tak payah guna api besar atau minyak banyak...

jika nak masak heavy-heavy, kkida guna dapor basah...kat belakang...yang tu dapor tempat kkida merendang dan berkari....:)

gambar yang kedua tu...haha...pie maker, panini maker dan waffle maker...hish...macam bagus aje kkida nikan....memang dapor kkida penuh dengan gadgets camni....sampai nak letak barang lain pun tak leh....dah macam tempat pameran barangan letrik aje....nak buat macam mana....hehe....

kat atas island counter tu kan ada banyak botol-botol kaca tu....haaaa....tu semua cereal, oat, biskut dan macam-macam kudapan....tapi tu le....ada masa anak-anak kkida suka makan cereal dan oat tu....ada masa macam tak luak aje benda tu....berminggu-minggu....

anak kkida aiman cakap....mama, payahlah nak diet dekat nak periksa ni....perut asyik lapar aje....hehe....lepas periksa spm nanti eman diet balik....:)))

kkida kata yelah tu...kot suka manlah...janji spm boleh dapat good result...(harap-harapnye camtulah....:)


cereal yang kkida beli kebanyakannye jenis camni....jarang sekali kkida beli coco-crunch atau cereal yang manis-manis tu....


foto bawang...:)
yelah ntah ngapa tetiba kkida gi ambik gambar bawang....huhu....cantik aje bawang-bawang tukan....:)
sebenarnya jika nak bawang cantik kkida suka beli kat pasar minggu penchala....kat tesco bawang kurang cantik....tak pernah lagi rasanye selama kkida bershopping barang dapor kat tesco, kkida terserempak dengan bawang yang benar-benar berkualiti...tak kira samada bawang kecik atau besar....semuanye nampak lama dan kurang segar...
.
kkida banyak guna bawang besar putih atau bawang bombay dalam masakan kkida berbanding bawang besar merah....tak kira samada masak sambal tumis atau pasta...rasanya macam lebih sedap je lagi...dan kat bawah ni pula bawang merah kecil...payah juga nak dapat yang elok dan berkuali kat tesco sekarang ni....beli kat pasar minggu lagi cantik....hmmmm...ngapa ye pakcik tesco...


bawang kecil ada macam-macam jenis dan warna...kkida dah biasa beli jenis camni...tak tau apa perbezaannye antara jenis bawang-bawang tersebut....:)

oklah kkida dah ngantuk bebeno ni...esok jika ada kesempatan kkida sambung semula...ok....selamat malam...


satu sudut tepi rumah yang kkida suka sangat....sebelah outdoor living di mana semua tamu yang datang kkida ajak lepak kat situ...tak ajak masuk rumah pun....hehe....bukannye apa...ruang tu lebih nyaman lagi untuk bersembang dan berbual....sapa yang pernah sampai rumah kkida tau le...hihi...


salam dan selamat pagi....kkida sambung balik.....kkida baru je selesai buat breakfast untuk anak yang nak gi sekolah....tau tak apa breakfast yang kkida prepare pagi ni....:)


pagi ni kkida guna panini maker yang lama dah tersadai kat caunter top tu....sian dia....since takda daging utk sandwich....kkida guna apa yang ada....mayonnaise dan serunding...hehe...roti tu seperti roti bijan gitu...sapu butter belah luar dan mayonnaise belah dalam....letak serunding dan gril atas panini...potong dua dan hidang...

satu yang kkida tak berapa berkenan dengan panini maker yg kkida beli kat perth ni....bahagian atasnye tu berat sikit...bila kita tutup/kapit...penyek jadinye roti tu....tengok le gambor tu...tak pasti samada semua panini maker sama atau lain hasilnye....jika boleh kkida suka roti tu gebu sikit...tak leper....tu sebab kkida jarang guna alat ni....


hmmm yang ni gambar apa pula....lantai bahagian belakang dapor kkida....bahagian luar tempat kkida letak mesen basuh dan laundry area....kkida nak sembang pasal tile tu....tile tu sebenarnye adalah lebihan semua tiles bilik air dan bahagian lain rumah kkida...sayang nak buang kkida guna balik....recycle tile...wbp, bila dah pasang camtu nampak elok juga...:)
  

yang ni semua caca marba...penyemak almari....hehe....memang satu masa dulu kkida gemar kumpul benda-benda camni....tea pot kecik-kecik ni kkida beli lama dulu masa gi uk....murah aje 1/2 pound....lepas ni kkida nak buat lelong benda-benda macam ni kat 1001shoppe....sapa nak beli???



Sunday, September 23, 2012

nasi goreng usj dan kek butter merah hijau


salam pagi minggu...
lama tak kemari....kkida sibuk macam-macam....:)
mengadun blog 1001shoppe...hehe....
to all my blogger friends yg rajin masak dan baking jengah ke kedai kkida tu ye...manalah tau kot ada yang berkenan...:)

wbp, kkida nak ulas sikit hidangan nasi goreng kat atas tu....dasat kan...hehe....
nasi goreng USJ, bukan nasi goreng USA ok...:)

nasi goreng tu di sediakan oleh hubby kak jun cupcakekaseh....hmmmm....dasattttt gak....:)
siap ada sambal sotong, telor mata sapi, yang kat atas nasi tu apa ek...sambal ikan bilis ke? 
pastu yg kat tepi tu telor masin ke?....ish! banyaknye telor masin....naik darah tinggi nanti....:D
cuma timunnye tu aje yang tua sikit, tapi takpa le...janji sodap...sedap ke kak Jun....lol...

apa-apa pun memang salute le dengan abang Lan kita ni....bertuah kak jun....siap hidang cantik-cantik lagi...beradun....kalau kat kedai nasi goreng camtu mesti regenye tak kurang RM5...rasanye....:)
boleh share resepi ke abang Lan???


yang ni pulak kkida nak share kek butter sempoi kkida ni....sebenarnya nak tayang mold tu...hehe...

kek butter tu resepi mudah kkida...kalau nak cepat ini le resepi yg kkida guna....semua main masuk dalam satu bekas dan blend...tak perlu pukul butter hingga kembang dulu...

caranya mudah aje:
dalam mangkuk besar masukkan 1 1/2 cawan tepung self raising, 1/2 cawan gula halus (nak lebih pun boleh), 2 biji telur gred A, 3 sudu besar mentega (room temperature), 2/3 cawan susu full cream (room temperature), vanila/coffee/orange essence jika suka...

dengan menggunakan hand mixer....mix semua bahan hingga sebati pada kelajuan perlahan...kemudian mix pada kelajuan medium selama dua minit lagi...

tuangkan kedalam bekas baking atau cupcake mold....bakar selama 18 minit untuk cupcake...


kkida sengaja letak warna hijau dan merah ni....supaya terang warna nye...:)


mold ni kkida baru dapat....sesuai untuk pelbagai kegunaan...savoury or sweet dessert recipe...


ini pula mold yg sangat popular sekarang....berlubang kek tu kat tengah....boleh le letak apa-apa kat dalam tu....icing dsbnye...


sebaiknye jika rajin buatlah icing untuk kek ni....tapi sebab kkida kurang rajin dan hb tak suka kek letak icing, maka kkida just tabur icing sugar aje sikit....sedap tau kek kkida ni....hehe...

tengahari ni kkida ada makan kenduri....kat hujung kampung....maka kkida free dari masak memasak untuk tengahari ni...yeay...:)



Friday, September 21, 2012

blog terhangat 2012


hangat ke?
hehe....memang tadi hati kkida sikit hangat....tapi bila eka tetiba lari dari atas bawa majalah ni dan cakap pada kkida...

"mama, blog mama masuk majalah ni..."
"hah!...masuk majalah...."
"haaaa....blog terhangat 2012..."
"mana?"
"ni...."

laaaaaa..........biar betul kakak....hehe....tapi ngapa koleksi 1011 resipi!!!....

pastu kkida dan eka ketawa....memang rasa terubat sikit hati ini....:)
biarlah silap tulis pun takpa....asal headernye betul....


"mama kalahkan Chedet...."

taklah....blog Chedet tu jutaan pembacanye...blog mama ni....alahai, macam langit dengan bumi jika di bandingkan dengan blog Chedet....huhu.....


eh! tapi ngapa pulak tetiba kakak beli majalah ni....masa bila pulak kakak suka baca majalah orang lelaki cam ni......ada cerita apa dalam majalah ni yang best sangat...


hmmmm....patut le....ropa-ropanye ada jejaka idaman semalaya masuk majalah ni bulan ni....peminat kakak...:).....eh!...betul ke?...mama agak agak je...:D


blogger ariffshah....jejaka tampan idaman kalbu....hehe....awat gebu aje muka tu....depa letak bedak kat muka ariff kaaa...:]

baru-baru ni dia jatuh motor...teruk gak....tu le...nak kona baring sangat....terus terbaring....nasib baik takda lori masa tu.....kalau tak....hmmm....wassalam....ada pula yang nangis tak berlagu nanti....


selain blog kkida...blog yg dinobatkan terpopular tahun 2012 oleh majalah ini ialah....biasalah....blog yang tu juga....takda blog lain....pi mai pi mai tang tu juga...:)


begitulah lebih kurang al-kesahnye....wbp....kkida biasa-biasa aje....terbaik ke tidak...masak tetap masak, makan tetap makan, blog tetap blog....

TERIMA KASIH KEPADA PIHAK MAJALAH MASKULIN YANG MEMILIH BLOG 1001RESEPI....TAK SANGKA ADA GAK WARTAWAN DARI MAJALAH NI YANG BACA BLOG MASAK-MASAK...BLOG MAKCIK...:)))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...