Thursday, December 6, 2012

JOM BELAJAR BUAT DIM SUM...


As Salam,
anda kenal Chef Zam?
.....mestilah kenal....siapa yang tak kenal dengan Chef Zam...:)
pengasas sekolah masak-memasak yang tidak asing lagi.. Silverspoon International College (SIC)

kkida pernah beberapa kali ketemu Chef Zam di Restoran Rebung milik Chef Ismail....mungkin Chef Zam ingat-ingat lupa akan kkida ni...hehe...


wbp, semalam terkejut gak kkida tatkala terima panggilan dari seorang kakitangan SIC, iaitu Nafisz...dia jemput kkida hadiri kursus Halal Dim Sum Short Course bertempat di SIC pada 8hb December 2012 (Sabtu ini) jam 10 pagi hingga 1 tengahari...(maknanye Chef Zam ingat kkida lagilah yek...:)))

kkida minta tempoh hingga hari ini untuk beri jawapan samada nak join atau tidak....selepas tidor semalaman dengan angan-angan nak belajar buat dim sum akhirnye hari ini kkida confirm akan join kelas dim sum Chef Zam...:)

sebenarnye kkida suka juga makan dim sum (semua kkida suka makan sebenarnya...:)...cuma nak dapat dim sum yang halal dan sedap tu susah sikit....jika ada pun tak berapa ori....dan kureng dari segi rasa...

oleh itu pelawaan Chef Zam ini kkida ibaratkan seperti pucuk di cita ulam mendatang....walaupun hari sabtu ni kkida ada dua majlis kenduri kahwin yang penting untuk di hadiri....tapi dek kerana kuatnye tarikan dim sum Chef Zam, kkida ketepikan kedua-dua majlis kenduri kahwin tersebut....jika ada kesempatan lepas kelas kkida akan pergi...Insyaallah....

rasanye ini adalah kali kedua SIC anjurkan short course Dim Sum ni....kali pertama hari tu kkida terlepas....ingat memang nak join...tapi asyik dok leka dengan hal lain kkida terlepas pandang pada tarikh kursus tersebut...sedar-sedar dah berlalu...:\

btw, thank you chef zam kerana teringat nak ajak kkida kali ini....memang kkida ada ternampak iklan kursus ni sebelum ni dan memang teringat nak join, tapi tu le...:)

bagi anda yang suka makan dim sum dan ingin tahu selok belok bagaimana untuk menghasilkan dim sum yang sebenar....jom join kkida....kita sama-sama ke Silverspoon International College Sabtu ni...

Yuran Kursus: RM150
wbp, bagi pembaca blog kkida ni (1001resepi) anda hanya perlu bayar RM140 sahaja....:)
kurang RM10....jadilah....kannnn....cover gak duit minyak keta nanti...hehe....

just beritahu yang anda adalah follower 1001resepi dan dapat info kursus dari blog kkida ni...secara automatik anda dapat diskaun RM10....:D

No telefon SIC ada kat banner atas tu....jika ada sebarang pertanyaan anda boleh call terus ke SIC...ok...

JUMPA NANTI SABTU INI.....:)))

14 comments:

  1. Bessnya.. Pasni boleh la tggu entry kak Ida pasal dim sum pulak ye.

    ReplyDelete
  2. Hari Sabtu...sob..sob. Ada kat Melaka dan merata2 lagi...sob..sob.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sob sob...kesana kemari kakak kita sorang ni....:)

      Delete
  3. banyak kenduri lah masa weekend ...kkida nanti ambik gambar banyak2 ya ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah, pasti kkida akan snap photo sebanyak yang boleh...kkida nikan reporter hehe...:)

      Delete
  4. Salam, Kak Ida belajar pandai2, nanti jemput sy mkn dim sumnya ya, hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah Seri, tapi nak kena tunggu mood rajin le...kalau tak kita beli aje yang instant....hehe...

      Delete
  5. X sabo nak tgk kak ida update pasal bengkel tu.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah pasti kkida akan update...itulah tujuan kkida di jemput join, untuk war2kan kepada pembaca blog kkida ni...:)

      Delete
  6. salam, saya suka makan dim sum..tapi x pamdai buat..nak tunggu entri kak kida la..all the best

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jom lah join sekali dengan kkida...sambil belajar sambil makan dim sum...:)

      Delete
  7. Slm kak ida.. Kat Ipoh ni ada 1 kedai jual dimsum halal. Kat taman anda dekat tesco extra. Sedap dim sum nya. Owner cina muslim.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...