Thursday, November 29, 2012

cream cheese n peach muffin


salam,
sorry yek.....kkida ni ntah apa le sibuknye....malam ni baru sempat share resepi muffin ni....:)

sebenarnya beberapa hari ni mood kkida agak kurang nak menaip entri....antara sebab mengapa hanya gambar aje menghiasi blog kkida ni...

muffin ni kkida buat pagi semalam...teringat ada cheese kat dalam peti ais....lama dah kkida beli...resepi ni pulak kkida agak-agak lebih kurang...tak ikut mana-mana resepi pun....kkida main hantam aje ikut deria rasa sendiri....:) 


kkida guna ready oat meal 1 cawan, campur dengan yougurt 1 bekas supaya kembang sikit...


pukul 250g cream cheese hingga kembang dengan gula caster 1 cawan...masukkan 1 biji telur dan pukul lagi....masukkan lemon jus dari 1 biji buah lemon (jika suka boleh parut kulit lemon tu dah masukkan ke dalam cream cheese tersebut) 


ayak 1 1/4 cawan tepung dengan 1/2 sudu besar baking powder...tuangkan tepung ke dalam cream cheese, gaul rata...masukkan pula campuran oat dengan yogurt dan gaul rata....sudukan kedalam cupcake mold....letak potongan buah peach atas doh, sprinkle dengan gula putih kasar...bakar dlm preheated oven selama 25 minit pada suhu 170C atau hingga atasnye kekuningan...


rasanye...mestilah kkida kata sedap....heheee....

4 comments:

  1. Salam.. Sedapnya..Mesti harum semerbak baunya..

    ReplyDelete
  2. Salam, Kak Ida..

    tengok gambar dah kecur ni, cepat2 share resepi ya..

    ReplyDelete
  3. Gambar je dah buat yang memandang tergoda. kalau hidang depan mata macammanalah agaknya ye? :D

    ReplyDelete
  4. resepi yg ada melibatkan cheese ni memang dah tentu sedap

    IG giler cheese tau kak ida

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...