Wednesday, October 17, 2012

senangnye buat potato fries

salam,
dah hari selasa ye....semalam kkida tak bersiaran...hari ni pula kkida kurang sihat....dah tengah malam ni baru teringat nak berentri....takpalah tumpang mata masih belum ngantuk ni....dan sementara tunggu anak dara kkida balik....:-/

sejak sambung belajar ni dia tak lekat kat rumah....hari-hari balik malam...sebagai ibu kkida sentiasa rasa angelibang-ngelibu perut ni....tapi tulah nak buat macam mana.....dah belajar bidang macam tu....sibuk dengan projek tak habis-habis...jika ikutkan dia nak hangkut tikar bantal ke studionye tu...huhu....

cuma mampu berdoa aje agar segalanye berjalan dengan baik dan sentiasa di lindungi....cepat le tamat pengajiannye tu....boleh tutup buku....


kkida nak share gadget ni dengan anda....berminggu-minggu kkida tunggu ketibaan benda ni....hari ni baru kkida terima...simple gadget....alat potong kentang untuk goreng sebagai fries...

jarang sebenarnye kkida buat fries ni....tak rajin nak potong kentang tu satu-satu....tapi jika ada alat ni ok jugalah....tapi tak leh lah selalu kan....


kkida belum share lagi alat potong kentang ni kat 1001shoppe....nantilah bila ada kesempatan....cuma nak sembang kat sini aje dulu....hehe....

selain tu kkida nak share baking pan ni yg unik dan cantik....jika guna untuk soft dessert pun ok.....design bunganye tu menarik...jika buat kek birthday anak-anak dengan mold ni pasti mereka suka....biskut oreo versi giant...tak perlu nak hias lebih-lebih....memang interesting...cuma kkida ni takda anak kecik lagi dah....:)


mold ni kkida ada share kat 1001shoppe...dan banyak mold baru yang lain....


oklah....kkida pun ngantuk ni....tadi makan ubat selsema....mata pun dah nak layu ni....selamat malam....kita sembang lain kali jika ada kesempatan....Assalamalaikum...

10 comments:

  1. menarik sngt la gajet2 kkida nie....sy masih x berkesempatan nak menyoping lgi nie...
    haishhhh......bila la gaknya....!

    ReplyDelete
  2. Bestnyer kalau ade ni.. Nurul biasa potong sendiri jer.. dah lah x comel.. Cam berkenan jer.. hehehe :)

    ReplyDelete
  3. as salam Kak Ida .. saya pernah terbaca tak ingat di mana .. bawang besar boleh melegakan selsema. Caranya ... kupas bawang besar sebiji ; tak perlu potong atau belah dua .. dan letak di hujung kepala katil .. atau atas meja di tepi katil ke .. bawang besar ni daya serapannya amat kuat. Ia akan menyerap ' virus ' selsema dan insha Allah .. pesakit sembuh. Saya belum mencuba sejak tahu hal ni, tak pernah lagi kena demam selsema. Seperkara lagi, bawang besar yang dikupas jangan diletak begitu saja. Elok di letak dalam bekas bertutup .. sementara nak digunakan. Hal ini kerana daya serapannya yang kuat boleh menyerap ' zat' bahan lain. Sekadar perkongsian hasil pembacaan saya di blog mana ntah .. :)

    ReplyDelete
  4. salam kkida,
    nak tanye laa, camne nak bagi kentang tu sentiasa rangup ye klau buat fries nih??

    ReplyDelete
  5. Anak2 suka ni, tp ibu dia malas buat. Kalau goreng pun beli yg segera aje. Tapi menarik alat ni.. :D

    ReplyDelete
  6. bekenan pulak gadget fries maker tu..hihihi!

    ReplyDelete
  7. wah senang nak buat fries ya kkida, nanti kita nsopping kt kedai kkida :)

    ReplyDelete
  8. salam semua,
    kkida kurang sihat...batuk dan gatal tekak...mood nak menulis pun kurang...baru makan obat batuk/selsema tadi...mata makin berat...kkida relax jap 2,3 hari ni...Inyaallah jika ada kesihatan kkida akan kembali berkongsi cerita lagi...tk...:)

    ReplyDelete
  9. wow senangnya buat fries...ni semua dapur wajib ada ni..;-)

    ReplyDelete
  10. semoga akak sihat kembali dan boleh terus bercerita ceriti... sunyi rasanya kalau tak baca celoteh kkida :(

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...