Monday, October 22, 2012

nasi impit kuah pecal


salam,
isnin datang lagi...cepat benar masa berlalu....minggu ni kita akan menyambut aidil adha....tatkala ini jemaah haji di Makkah sedang besiap sedia untuk berangkat ke Padang Arafah...berduyun-duyun menuju ke satu destinasi untuk satu TUJUAN...:')


kkida pula seperti biasa terus masak dan masak...tujuan untuk memenuhi selera dan perut anak-anak...hehe...tapi semalam takda nasi lemak ok....:) kita makan sayur pulak....

kuah kacang/pecal instant!....kkida beli serbuk pecal ready-made....kemudian tu rebus nasi impit...sayur tu biasalah...kangkung, pucuk paku, togeh, kacang panjang, tempe, tokua, telur rebus...semuanye main celur-celur dan goreng-goreng...


maka jadilah satu meal yang lengkap....tapi tu le....ia bukanlah menu kegemaran ramai....berbanding nasi lemak....:) sebabnye....betul-betul makan sayur....tanpa lauk...

petang semalam sebab takda apa nak buat kkida ajak hubby gi jenjalan belah kuala selangor...nak makan soto pasir penambang yang famous tu....sejak ada highway ni...kejap je dah boleh sampai ke sebelah sana....dalam setengah jam lebih kurang...berbanding dulu sebelum ada highway....


restoran soto ni terletak kat tepi jalan main road....boleh google lokasinye jika anda ingin mencuba....rasanye...oklah....biasa-biasa aje seperti soto yg biasa kkida makan kat tempat lain....cuma jika secara kebetulan anda lalu sebelah sana dan ingin mencuba....singgahlah kat soto pasir penambang ini....

sebenarnye banyak juga tempat makan menarik yg kita boleh explore sepanjang jalan sebelah pantai barat ini selain membeli ikan-ikan segar yang baru naik dari laut...since dah ada highway ni mudahlah bagi orang ramai untuk ke kuala selangor bagi pelbagai tujuan....nantilah kkida nak ajak hubby gi cari ikan pula lepas ni...:)



6 comments:

  1. salak kak, kauh pecal segera tu mmg sedapp..saya selalu beli bila bulan posa jer..

    ReplyDelete
  2. salam aidiladha.. tapi kan, ini memang kegemaran saya sepanjang masa lah.. x boleh tolak punya.. hehe

    ReplyDelete
  3. salma KKida...atie biasa lalu lalang kat pasir penambang tu,tp xpernah singgah mkn soto kat kedai tu(^_^).nanti blh la cuba....

    ReplyDelete
  4. Salam, Kak Idaku cayang.

    Wahhhhh, pecal tu kalau tak ada nasi pun tak apa, lagi banyak sayur lagi kick & kalau dapat boh cili padi 2 3 tangkai, boleh meleleh airmata (tu tanda sedap sangat, hehehe)

    Errr.. Teringin nak cari ikan di Kuala Selangor, lepas tu masak kat homestay Kak Ida, hihihi..

    ReplyDelete
  5. Sy tiap2 minggu lalu kuala selangor tp tak pernah singgah mkn2. Tp bila k ida kata soto tu femes, terus pas ni rasa nak singgah.. :D

    ReplyDelete
  6. Termiss entri ni.. Lama tak makan pecal.. Tak pernah jumpa serbuk ready made.. Akak beli kat mana ye? Brand apa?

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...