Wednesday, October 3, 2012

beef stroganoff with brown rice pilaff


salam,
kkida ingin kongsi dengan anda satu lagi menu myChef yang di olah resepimye oleh seorang chef yang memang terkenal iaitu chef zam...

terdapat tiga menu chef zam dalam siri product myChef dan salah satunye adalah menu ini iaitu beef stroganoff.....hmmmm....payah benar nak menyebutnye....nak menulisnye pun asyik tersilap aje....:)

chef zam ni studinye di England....hehe....maka menu ciptaannye memang banyak ke arah sana....bagi yang tak suka makan pedas, yang deria rasanye ala-ala mat saleh gitu....hidangan ini memang sesuai dengan anda....


wbp, bagi yang suka pedas ok juga kalau nak cuba....anda boleh bega sikit hidangan ni....tambah cili flakes atau any hot sauce atau jika payah bebenar tambah aje cili padi kecik yang pedasnye hingga ke telinga tu....haha....pasti berdesing....

bagi anak-anak kkida depa suka hidangan macam ni....yelah lidah depa dah terkenan dengan aura orang putih tu....sebab tu jika suruh tulis surat dalam bahasa melayu susunan bahasanya terus ke laut....:)))


beef stroganoff ni slightly creamy gravynye....mungkin terdapat heavy cream dalam menu ini (bukan santan)....memang sesuai di kawankan dengan brown rice....

wbp, kkida dengar dari sumber myChef...kombinasi hidangan seperti ini akan di hentikan pengeluarannye...iaitu tiada lagi hidangan nasi....oleh itu bagi yang belum pernah rasa brown rice chef zam ni baik gi cari cepat kat mana-mana kedai/supermarket yg ada jual product myChef....sementara stok masih ada....jika tak nanti kempunan anda....heheee....kkida dah puas makan dah....:)


nampak menarikkan warna...something different....selera kita ni pelbagai....itulah antara tujuan myChef mempelbagaikan menu hidangan mereka...ada hidangan melayu, nyonya, chinese, indian dan barat...tepuk dada tanya selera...pilih yg mana suka....

panaskan aje dalam microwave dan dah siap meal anda....burrrpppp....:)


ada beberapa lagi menu myChef yang kkida akan review...tunggu.....

11 comments:

  1. Asslmkum kkida.
    Alamak! Ya ka. Kn cari jg. Nnti bwt kata akk, takut kempunan. Heee. . Sampai sekarang satu pun produk mychef ni sue x try lg. Sllu ja x jumpa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha...better gi cari....nanti takut meleleh terus air lior...hehe...jenuh pulak nak kena minta resepi dengan chef zam...:)

      Delete
  2. kkida, saya dah cuba beberapa produk mychef ni tapi tak tahulah kat mana silap nya, bila masuk microwave, nasi tu akan jadi keras kediang (bahasa utara)... microwave murah kot... tapi mmg sedap lah mknn keluaran my chef

    ReplyDelete
    Replies
    1. kakni...yelah kot...microwave murah....hehe....mana ada istilah mw murah...silap tekan kot...so far nasi yg kkida panaskan sentiasa lembut dan cantik aje bila keluar dari mw...takpalah kakni...nasi ni pun mungkin discontinue...:)

      Delete
  3. pembetulan. Yang kami akan hentikan ialah nasi brown rice dan butter rice. kombinasi lauk dan nasi yang begini insya'Allah akan diteruskan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh ok...sorry...kkida teringat en fairuz kata hari tu kebanyakan pembeli prefer beli lauk dan masak nasi sendiri...dan kombinasi seperti ni akan di hentikan...:)

      Delete
  4. senang betul nak kenyang zaman sekarang ni kan kak ida... ehehe

    kak, chef zam tu yg pemilik silverspoon tu kan?

    ReplyDelete
  5. beef stroganoff nie memang sangat sedap kkida..saya dah beberapa kali cuba..tapi saya suka gabungkan dengan spaghetti serius sedap..selalu kalau buat tak cukup 1 kotak, sbb berebut makan..hehehee

    ReplyDelete
  6. Mujurlah bukan menu ni yg distopkan.. Terkejut juga tadi..tapi bila baca komen En Fairuz baru lega.. Nur memang dah banyak kali cuba..Sedap dan mudah benar penyediaannya..

    ReplyDelete
  7. Saya suka ini kak ida, tp tambah cili padi mmg lebih umppp.. :D

    ReplyDelete