Monday, September 3, 2012

ayam pongteh resepi chef florence


resepi peranakan...ala-ala masak kicap gitu...terdapat bahan-bahan rempah yang di blend kerana bila di panaskan dalam microwave aromanye menyelerakan...

resepi ini adalah resepi special olahan chef florence....memang sesuai untuk di makan dengan nasi putih panas-panas....keluarkan dari freezer dan panaskan dalam microwave selama 4 minit....keluarkan dan koyakkan sedikit plastik penutup....kemudian masukkan semula dalam microwave dan reheat lagi 2, 3 minit hingga mendidih...

hidangkan panas...


selain ayam  terdapat ubi kentang dan cendawan hitam sebagai rencah hidangan ini...

bagi anda yang kreatif cuba olah resepi ini untuk myChef gourmet blog challenge yang sedang berlangsung sekarang hingga 15 september...hadiahnye lumayan....rugi jika anda tak cuba....bukan kena sebarang bayaran....hanya beli sekotak hidangan sedia hidang myChef....kemudian anda olahkan hidangan tersebut menjadi satu hidangan lain yang menyelerakan....jika nak lihat hidangan yang telah di hantar untuk challenge ini sila ke link ini....

MyChef - gourmet blog challenge




5 comments:

  1. ayam pongteh xpernah lgi cuba masak...nanti nk kena cuba gk nih..ramai dh kawan2 cuba ayam pongteh nih..

    ReplyDelete
  2. Antara yg sy dah cuba.. memang sedap.. :D

    ReplyDelete
  3. sedap, lagi2 bagi orang yang suka masak kicap macam kita, hehe

    ReplyDelete
  4. Yang ni pun Nurul suka.. sedappp.. :)

    ReplyDelete
  5. mana respei nya ayam pongteh???

    ReplyDelete