Monday, August 6, 2012

macaroni beef keema masala bakar

salam,
pagi ni kkida lihat ada satu lagi hidangan menarik yang di sediakan oleh Zurina menggunakan produk myChef sedia hidang...kretip sungguh hidangan Zurina ni...kkida juga pernah buat macaroni bakar cara yang sama...mungkin idea ini Zurina perolehi dari entri kkida tersebut....bagusss....kkida suka....manafaatkan mana yang boleh...itulah tujuan kkida berkongsi resepi di blog ini...:)
resepi Zurina ini adalah entri kedua dalam the gourmet blog challenge yang dianjurkan oleh myChef...masih ada tiga minggu lagi bagi anda menyertai challenge ini....cepat kongsikan dengan kami resepi dan hidangan kretif yang anda sediakan menggunakan produk ini...bukannye susah....betul tak Zurina?

entri ini adalah sebagai tanda sokongan kkida kepada blog Zurina....dan kkida berharap agar pembaca dan follower blog kkida ni berikan sokongan pada Zurina dan hidangan yang beliau sediakan dengan click like pada link ini di facebook myChef....terima kasih...

kkida nak promo entri yang lain....cepat cepat....:)



9 comments:

  1. Yea...pentas pertandingan sudah meriah... Go girls... Erk..kita semangat jadi pom pom girl nie...

    ReplyDelete
  2. Salam, Kak Ida.. tungguuuuuuuuuu kitaaaaaa!!

    ReplyDelete
  3. Yeay dah ada kawan. Terima kasih kak ida bagi semanagt pd kami.. :D

    ReplyDelete
  4. salam kkida n all, teruja nyer tgk GA mate dah pakat buat N3, kita da de idea gak cuma nak amiki masa kumpul bahan buat N3 step by step tuh yang buat selow sikit, nway minggu ni may be coti splat so de la byk masa nk berkreatif, jom all GAmateku, lets make kkida proud of us, x menang x pe, janji jon meriahkan suasana n support my chef yg bagi kita seme byki free gift ari tu :))

    ReplyDelete
  5. wah...jom kawan2...sambil beramal(memasak untuk keluarga berbuka)...kita bercontest!!! kalah menang adat btanding...ada rezki alhamdulillah.

    Untuk kkida...berbillion ucapan terima kasih atas sokongan ini. Teruja bila tgk n3 ni...yelah sedikit bangga bila nama kita dsebut2 d blog masakan berprestij tinggi ni...;) Haah la kkida...tak susah sangat myediakannya myChefkan ada...lagi tak susah sbb blog Koleksi 1001 resepi kan ada...hehehe. Jenguk mana2 resepi kreatif kkida...olah sedikit untuk tunjuk kekreatifan kita pula...maka jadilah..;))))))) Thanks kkida atas perkongsian resepi ya. Kira aci lah ya kkida..;)

    Pada semua...sudi2lah click like dekat link fb mychef kt atas tu ya tanda sokongan utk saya!!!!...TQ!!!

    ReplyDelete
  6. Asslm kak Ida...seyes sy teruja dengan contest niiii... menarik le sesangat... hmmm tapi mana laaa sy ada produk mychef tu kat Jepun ni kan... kalo ada senang kije kita kat dapur... penat seh dok kat perantauan esp kat Jepun yg susah nak dpt mknan halal... semua kena masak sendiri... contoh nak makan burger, rotinya kena buat sendiri, burger nye pun home made... prndek cite... dari tak tau masak sampai dah terer sebab nak hidup kan...makanan kat restoren even seafood pun dia letak arak (mirin / sake)... so kena check betul2 status halal tu. kalau travel sesuai sgt bawa mychef ni... just panaskan dlm microwave je... hmmm berangan je... ;p

    ReplyDelete
  7. waaaa sedapnyer.. All the best semua yg join... :)

    ReplyDelete
  8. Mau info nih, bagi yang sedang cari box untuk steak bisa coba pake Greenpack (Search aja di Google.co.id) yakni box makanan ramah lingkungan dengan mutu foodgrade yang bisa digunakan untuk aneka macam makanan. Coba cek di sini http://www.greenpack.co.id/dus-makanan-murah/

    ReplyDelete