Tuesday, August 7, 2012

iftar hari ke 16

salam,
hari ni masuk hari ke 18 kita puasa tak silap kkida....cepat masa berlalu...tak sampai dua minggu lagi kita nak raya....anda semua dah buat persediaan nak raya ke....pasti ramai yang sibuk dengan biskut raya sekarang ni....seronok kkida tengok bila gi jalan-jalan kat beberapa blog yang femes dengan biskut raya yang comel dan pastinye sedap...memang teringin nak rasa...jika dekat pasti kkida minta sikit...hehe...kkida ni memang jarang buat biskut raya....


bukan takat malas nak buat biskut raya...update blog juga kkida kurang rajin puasa kali ni....ntah ngapa ntah...huhu...masak memang kkida masak....tiada juadah yang berbeli kecuali jika ada yang teringin nak makan mertabak yang femes kat bazaar ramadhan penchala tu (tapi kena order awal, jika tak memang tak merasa kerana orang beratur panjang sejak awal lagi)....selain mertabak, kkida juga suka nasi dagang dan nasi kerabu kat bazaar tu...:)
ahad malam lalu kkida buat gril chicken drumstick dan chicken wing...simple aje....kkida marinade dengan mccormick buffalo wings seasoning mix dan sikit minyak olive...lebih lama di perap lebih baik...isi ayam akan juicy dan lembut bila di gril... 


selain tu kkida buat simple mix salad....japanese cucumber, cherry tomato dan lettuce...sekali sekala tukar selera buka puasa....:)

photo kat atas sekali tu...onde-onde versi kkida...hehe....samalah seperti resepi anda...tepung pulut dan kkida tambah sesudu kecil tepung beras...gentel-gentel letak gula melaka...celur dan gaulkan dengan kelapa tambah garam....kkida suka lumur kelapa banyak-banyak....


malam semalam kkida gi buka puasa kat KL...anjuran Malaysia Social Media Chambers...tapi tu le...pergi setakat makan ajelah...kkida ingat kot ada event yang menarik selain makan...senyap aje....dah le gi sorang....datang makan pastu balik....baik tak payah....setakat nak makan kat rumah pun boleh...lagi selesa...next time jika ada yang ajak buka puasa nak kena tengok gak samada bersesuaian dengan kita atau tidak....:-[

tapi nasi berianinye sedap...:)

10 comments:

  1. Rezeki jgn ditolak k ida... Tp tulah kan, berbuka dgn family lbh seronok sbnrnya?. :-)

    ReplyDelete
  2. sedapnye nmpak ayam tu..ble kak ida ckp juicy lg trasa mcm sedap..hehe

    ReplyDelete
  3. malas update blog tp skali update hambikkk ko...xtahan plk nengok lauk pauknya..mengancam betul...

    ReplyDelete
  4. thanks...jom join mychef challenge bagi yang belum sertai...:)

    ReplyDelete
  5. onde2...ada yg xsuka letak kelapa..tp sy mcm kkida juga...suka letak kelapa lebih...;)

    ReplyDelete
  6. Wah, perap mcm tu jer yer kak ida? Harus cuba nie....

    ReplyDelete
  7. ye aziela, perap aje...lagi lama lagi bagus...

    ReplyDelete
  8. sukanya tengok salad & tomato yg segar tu kak ida... semuanya nampak sedap..

    ReplyDelete
  9. Nurul mana entri untuk myChef challenge....kkida tunggu ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...