Sunday, August 12, 2012

hidangan makanan laut myChef


terdapat dua menu makanan laut dari kumpulan hidangan sedia hidang myChef...iaitu ikan gerang assam atau lebih di kenali sebagai masak asam pedas, nyonya stail....ia antara hidangan sedia hidang myChef kegemaran saya dan sejak ada produk ini, ia memudahkan...jika teringin nak makan asam pedas...gi je cari kat mana-mana fridge supermarket... :)

resepi oleh chef florence yang kini menjadi salah satu hidangan popular myChef....tengok aje warna kuahnye tu....yummy...meleleh ayor lior posa-posa ni...hehe...takpa, jap lagi sebelum berbuka kkida nak panaskan lauk ni...ada sekotak lagi kat dalam fridge tu....makan dengan nasi hangat...walla....:)


satu lagi hidangan seafood dari kumpulan makanan sedia hidang myChef adalah gulai udang serai, koleksi resepi dato' chef ismail....hidangan ini juga ala-ala masak asam pedas gitu....ok juga jika sekali-sekala nak bertukar selera dari hidangan ayam dan daging kepada lauk yang simple seperti menu ini....

oleh kerana hidangan berasaskan udang kurang sikit sambutannya di kalangan ahli keluarga kkida (selain sambal udang) maka most of the time kkida jelah yang mengabiskannya...hehe....ok jugakan....kkida memang suka lauk pauk yang di masak cara begini....masam, pedas dan sikit manis...oleh itu anda perlu tambah sendiri apa yang tak cukup ketika panaskan lauk ni....


setiap hidangan myChef cukup untuk 2 ke 4 orang sekali makan...oklah pada kkida....jika nak masak pun banyak gak kerjanya dan banyak benda yang perlu di sediakan sebelum lauk ni terhidang atas meja makan...

demikian pandangan kkida mengenai dua hidangan sedia hidang keluaran myChef......buka pack, panaskan  dalam microwave dan nah...sedia di makan...so apa lagi jom buka dengan lauk myChef petang ni....:)



3 comments:

  1. terguda betul tgk asam pedas tuh..kuah yg pekat..umh adda ni suker betul makan asam pedas..kena plk yg pekat2 cmtuh..

    ReplyDelete
  2. salam kkida, wah bestnyer de asam pedas segera, hub hantu asam pedas so now minta je, magic in 5 mins..hihihi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...