Thursday, August 9, 2012

bun sedap myChef


salam,
pepatah lama menyatakan...alang-alang menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan...hehe....since product myChef kkida banyak lagi dalam freezer...baik le kkida guna untuk mereka-cipta finger food yang simple dan yummy like this.....:)

ingredientnye mudah diperolehi...kkida guna mana yang ada....tepung pancake, grated cheese dan myChef beef keema masala....bancuh pancake ikut arahan pada packaging....masukkan sedikit cheese kat dalam batter pancake yang dah di bancuh...panaskan pie maker...jika takda pie maker, bakar dalam oven...preheat oven 180C dan gris pie plate...


tuangkan sedikit pancake batter ke dalam pie maker...sudukan myChef beef keema masala dan top with cheese...tutup pie maker dan biarkan bun masak....


beginilah hasilnye....yang ni pun kkida prepare awal semalam...masa bebuka lagi....kemudian kkida panaskan dalam microwave oven....

hmmmm...lakulah...memang sedap...beef keema masala anda kena keringkan sikit atas api, tambah cili flakes, salt dan pepper serta gula sikit....nak bagi sedap lagi...:)

entri ni kkida submit untuk MyChef the Gourmet blog challenge...harap youall please like kat myChef fb ye...

ok...kkida dah submit dua entri...anda bagaimana....dah dapat idea ke belum....cepat lah sebelum terlambat...:)))



16 comments:

  1. Oh kkida..Kreatif dan nampak sedap sgt...:)

    ReplyDelete
  2. mmg creatif dan foto mmg nampak sedaaaappp... terima kasih Kkida. gunakan link ini utk promote ya.
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=504950536198271&set=a.500918973268094.133327.214061348620526&type=1&theater

    ReplyDelete
  3. KKida memang kreatiflahhhhh!!! Harus saya mencubanya..

    ReplyDelete
  4. memang terbaiklah kkida..saya like

    ReplyDelete
  5. Pakai tepun pancake, boleh buat bun yer Kak Ida? Owwhh..kekampungan sungguh saya ini.

    ReplyDelete
  6. bila sis nak start jual pie maker ni .. teringin sangat

    ReplyDelete
  7. oh tidak...sungguh2 myelerakan. Kkida sll mgoda saya dengan setiap masakannya...;)

    ReplyDelete
  8. salam kkida, sy dh join.. percubaan pertama dulu.hehehe.
    http://cheetah87.blogspot.com/2012/08/ayam-ponteh-mee-nyonya-style.html

    ReplyDelete
  9. bagus cheetah...menyahut cabaran...sekurang-kurangnye ada usahakan...kkida sokong sangat...:)

    ReplyDelete
  10. Looks like we have a winner :)

    ReplyDelete
  11. fuhh,kak ida buat saya meleleh air liur...

    p.s : Jom terjah berbuka puasa di rumah kak ida...Kena ajak ariffshah ni..hik3...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh, silakan...tapi better datang raya nanti...boleh makan siang, more relax dan boleh sembang lama...:)

      Delete
  12. Ya Allah nampak sedapnye Kak Ida.. gebu cantik je bentuk dia..

    ReplyDelete
  13. Nurul dapat pie maker hari tu kan...buatlah pie, kkida nak tengok...janganlah simpan aje pie maker tu...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...