Friday, July 27, 2012

the apartment ~ ramadhan buffet

salam,
pasti ada yang terjengah-jengah kemari....nak tengok ada ke belum entri buka puasa ni....hehe...dah kasi makan kenyang-kenyang....balik diam aje...mana acikan....hehe...

kkida pasti akan tulis, not to worry ye Jaslyn..:)...cuma banyak sangat cerita yang nak di kongsi...idea menulis pun dah kekeringan...:P
semalam, kkida di ajak berbuka puasa kat apartment...bukan apartment rumah orang, tapi the apartment...nama sebuah restoran yang terletak di the curve, mutiara damansara....

seperti biasa bulan puasa ni rata-rata restoran tak kira dari no star ke full star menyajikan buffet ramadhan...pilih saje yang mana berkenan...nak makan apa....tempat yang ramai orang ke kurang orang...suasana yang bagaimana anda suka, yang hiruk pikuk seperti kat jalan masjid india dan tuanku abdul rahman atau nun jauh tinggi di angkasa...restoran berputar yang harga buffetnye...
hmmmm...tak tau ngapa mahe bebeno...walhal kenyangnye same je macam makan kat warung....hehe...

spaghetti ni paling sedap...ramai peminatnye...
berbalik pada cerita buka puasa kkida semalam, the apartment perkenalkan package buffetnya yang dinamakan An Oasis of Delights ~ A never ending traditional Malay buffet dinner....bermula dari 24 julai hingga 16 ogos...

mereka menyediakan menu baru setiap minggu...maknanya setiap minggu pelanggan akan disajikan dengan menu yang berlainan...taklah boringkan...
bolehlah anda berkunjung sekurang-kurangnye seminggu sekali bagi nikmati juadah ramadhan di the apartment...
semalam kami di sajikan dengan pelbagai juadah...ada makanan timur dan barat selain manisan dan dessert serta buah-buahan....memang sedap dan mengenyangkan...tambahan pula suasana tempat makan yang best sangat....
tahu sumbat...kkida memang suka finger food yg satu ini...bawah...asam podeh ikan...
terdapat beberapa jenis salad dan kerabu....yang ni kerabu kacang botor...
kebab tak silap kkida...
chicken tandoori...best...dan bawah ni lamb grill...memang makan lauk ajelah kita semalam....
butter chicken tak silap kkida...
dan kangkung goreng belacan...hehe....
yang atas tu pinggan kkida dan yang bawah ni pinggan cik abang kepada mummycute....
manisan dan dessert...
buah-buahan...dan bawah ni beberapa blogger yang di jemput semalam...
tak silap kkida cuma 4 blogger sahaja yang hadir semalam....ina kl (wakilkan anaknye), eyriqazz dan wife serta anak-anak, si jejari halus...eh! sorry...jejari runcing (lupa lak kkida nak tengok jari dia semalam, pasti runcing sangat...hehe) dan mummycute...:)

kkida tanya kat jaslyn mana dia jumpa blog kkida....katanya dia jumpa kat internet dan inilah pertama kali beliau bekerjasama dengan blogger melayu...:-)

jika youall teringin nak makan buffet ramadhan kat the apartment, sila hubungi mereka kat nombor ni....

the apartment curve: 03-7727 8330 (harga buffet dewasa rm69.90)
the apartment KLCC: 03-2166 2257 (harga buffet dewasa rm79.90)

(kopi yang kkida minum sebelum balik semalam kuat betul...kkida tak leh tidor sampai ke pagi...ada apa dalam kopi tu?...:)

terima kasih pada mereka yang sudi jemput kkida (dan eka) untuk jamu selera kat apartment semalam...pengalaman yang tidak mungkin saya lupakan...seronok dapat berbual mesra dengan kalian serta kawan-kawan blogger yang femes-femes belaka tu...

seronok gak jadi blogger nikan...hehe...

13 comments:

  1. Assalamualaikum Kkida. suspen jugak saya kkida ni beli apartment baru nak buat home stay ke apa.... rupa2 nya restauran.... kalau dapat bonus boleh lah kot gi mkn kat situ sbb hargan nya auw!!! tapi saya berkenan tengok spageti, kueh sagu dgn butter chicken tu!!!

    ReplyDelete
  2. nampak sedap2 makanan kat sini..

    ReplyDelete
  3. hi KKida...sorry lewat sikit kesini..best betul speggeti tu kan balik umah pun saya teringat lagi hehe...

    bukan mummy Q....
    http://www.mummycute.com/

    ReplyDelete
  4. Tgk hidangannya semua nampak sedap kak ida.. Bilalah nak popular mcm k ida ye.. Ekeke..

    ReplyDelete
  5. Bestnye kkida,boleh tahan jugak menunya nmpk menarik

    ReplyDelete
  6. nice dapat jumpa dan borak2 ngan kak ida..kalau kedua jumpa ni baru berani nak tegur..hik3, ingatkan garang,rupanya sangatla peramah dan happy go lucky orangnya...

    ReplyDelete
  7. anak-anak paling suka red valvet cake yang sedapp..

    ReplyDelete
  8. cedih kkida orang kata kkida garang...huhu...buat apa nak garang2...bukannya tak cukup makan...hehe...

    hai Ina...lama tak nampak awak...ngapa tak datang malam tu...kita nak borak-borak dengan ina...:)

    kepada semua....thanks ye komen kat entri kkida ni...luv anda semua...

    ReplyDelete
  9. Dekat jer ngan rumah nurul.. Makanan dia pun menarik, suka tgk Manisan & dessert dia.. comel comel..

    ReplyDelete
  10. Dh rejeki, kak ida. Kalo sy terjah manisan dulu. Maklumler; 'gg manis'.. Hehhe. Sy pon akan mkn lauk juger kalo dh byk2 mcm tuh

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...