Wednesday, July 25, 2012

Noel...raya hamper

salam,
hari ni dah masuk hari kelima kita berpuasa...kejap ajekan...pantasnye masa berlalu...sikit lagi dah nak raya...mesti ada yang tengah sibuk plan nak buat kueh raya ke tak tahun ni....atau biskut tunjuk aje....macam kkida....hehe....sapa ada jual biskut tunjuk yang sedap-sedap tu kkida nak beli....hantar sample ke kkida...kalau sedap boleh le kkida promo sekali kat blog ni...:)
selain kueh raya....orang meniaga hamper pun sibuk juga dikala musim perayaan ni...terutama mereka yang punya business...pemberian hamper sebagai tandamata memang dah lama jadi amalam kat negara kita ni...

hari isnin lalu kkida dapat jemputan hadiri majlis pelancaran hamper koleksi raya oleh sebuah syarikat yang memang terkenal dengan koleksi hamper berkualiti...
Noel Gift Malaysia Sdn Bhd...Noel mula beroperasi kat Malaysia July 2011...syarikat ini berasal dari Singapore...
atas, Noel managing director, Mr Alfred Wong memberikan penerangan dan menjawap soalan media mengenai hamper-hamper yang mereka hasilkan...kiri-kanan beliau adalah management team Noel Malaysia...
antara koleksi hamper raya dari katalog koleksi aidilfitri....kesemua isi kandungan hamper Noel adalah produk yang berkualiti dan bukan produk yang bukan-bukan seperti hamper yang kita lihat bersusun-susun kat rak supermarket..(kekadang depa susun atas lantai aje)...

memberi kena ikhlas...dari situ kita dapat menilai tahap keikhlasan seseorang dalam berhubungan...wbp, terpulanglanglah pandangan setiap individu...(kkida bercakap melalui pengalaman sendiri....:)
berbalik kepada Noel hamper...mereka hanya memilih barangan yang berkualiti sahaja....bak kata managing directornye...dia hanya letak benda yang dia akan makan/lalu makan sahaja kat dalam koleksi hampernye...good quality products...

memanglah harga hampernya jauh lebih mahal lagi berbanding hamper biasa...tapi pada pembeli dan pemberi...jika benar nak bagi sesuatu sebagai tanda ingatan...hamper camnilah yang sepatutnya jadi pilihan anda...beri benda yang anda sendiri suka untuk menerimanya...
pada majlis tersebut, mereka buat demo bagaimana hamper di gubah dan di susun...chef mail jadi tukang usik dan tukang cakap....tapi yang kkida nak ketawa bila dengar chef mail tanya kat orang ramai mengenai jumlah hantaran kahwin...

katanya hamper-hamper tersebut sesuai untuk hantaran kahwin...pastu dia tanya lagi..."jika orang lelaki bagi hantaran 11 bekas orang perempuan balas berapa bekas?"

tak tau sapa yang menjawap nye, tapi kkida dengar chef mail kata.."9 bekas!"
...hehe...yelah tu...berapa bekas pun tak kesah...asal benda yang di beri ada nilainye...bukan asal bagi....:-P
 antara jenis manisan yang terdapat dalam koleksi hamper Noel...
dan bawah ni koleksi lauk-pauk dalam pinggan kkida...weh! banyak nye kak oi...ye saya nak rasa semua (bukan selalu nak dapat makan free kat Rebung ni...hehe...tambah buffet Ramadhan camni...)

nasinye kkida ambik sikit aje...cuma lauknye tu...keliling pinggan....ada rendang ayam, lemak daging salai, asam pedas pari, tahu sumbat, telur masin, rendang daging, bergedel...itu pun ada banyak lagi...cuma cukuplah tu...nanti orang kata buruk makan pulak...lol...

kami di tempatkan dalam ruang tamu yang baru siap di ubahsuai...jauh sikit le dari tempat makanan di hidangkan...malas le kkida nak ulang-alek...nasib baik ada kakak (eka)...dia le tukang serve mama...:-D
majlisnye simple aje...takda kecoh-kecoh...hehe...lepas makan, management team Noel beri penerangan mengenai operasi syarikat mereka...pastu tamat...on the way nak keluar balik dapat hamper ni sorang satu...:)....best...
hamper Noel terdiri dari pelbagai koleksi dan tujuan....sebagai hadiah harijadi parents, adik beradik, suami, isteri, anak, rakan-rakan...sebagai buah tangan musim perayaan, perkahwinan, orang sakit, baby dsbnya...jika anda berminat nak tau lebih lanjut mengenai hamper Noel...layari website mereka....iaitu....

www.noel.com.my

...boleh order online dan mereka akan deliver hamper tersebut kepada anda...

jika ada sesiapa yang teringat nak sedekahkan hamper raya kat kkida...kkida nak hamper Noel ni yek....hamper supermarket kkida tak nak....muahahaaaa...

12 comments:

  1. salam kkida, seronok kkida leh join promo cam ni kan, sy tahu pasal NOEL ni sbb hubby selalu hantar bunga kt off masa sy kerja dulu, mmg cantik dan unik noel punya compared to others, bagus gak bawak balik hamper NOEL bagi mak n MIL ya, nanti kita shopping ya :))

    ReplyDelete
  2. Cantik menarik kau memang debom lah hamper tu. Isinya semua nampak sedap, cuma regenya diluar kemampuan saya.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. cntik belaka hampernya...kreatif sungguh !

    nak bgi kat orng...opkos brng yg bgus dan berkualiti...baru sedekah yg baik namanya kan kak....kalau bgi brang yg dah nak expired tu...rasa cam x ikhlas jer orng tu....hehe..

    ikhlas ke tdk tu...x tau la kan...tp x baik la klau nak bgi orng bende yg mcm x berapa nak laku...

    ReplyDelete
  4. Salam,

    mmg nmpk ekslusif hmper2 noel ni,,bagi sesiapa yg mampu boleh lah beli,,klu memberi biarlah ikhlas dengan niat nak memberi,,murah ke mahal ke bergantung pada kemampuan si pemberi,,bagi yg menerima tu jgnlah memandang pada barang yg diterima saje, tapi keikhlasan dari yg memberi,,x kiralah brg/hadiah tu mhl ke murah ke, yg penting bersyukur n berterima kasih la pd yg memberi,,
    just my 2 cents,,selamat menunaikan ibadah puasa k.ida,,=)

    ReplyDelete
  5. Cantik hamper ni.. Eksklusif dan semua barangan dalam tu berkualiti. Mungkin mereka yang berkemampuan dan ada rezeki lebih bolehlah beli hamper NOEL ni untuk dijadikan buah tangan untuk saudara-mara atau sahabat handai.

    ReplyDelete
  6. bestnyer kalau dapat hamper ni kan? selamat berpuasa kak ida.. ^^

    http://m2mcarehouse.com/

    ReplyDelete
  7. ok jugak yer boleh bagi kat mak mertua dan mak,baju raya tak sempat beli dah boleh bagi ini...

    ReplyDelete
  8. salam kkida...

    cantiknya hamper ni...kalau saya dapat for sure takkan buka-buka sebab cantik sangat...sayang nak makan..hihihi..

    Selamat berpuasa kkida dan keluarga!!

    ReplyDelete
  9. Menarik dan sangat cantik.. suka tgk manisan dia.. ;)

    ReplyDelete
  10. harga dia ribu riban ni kak Ida, siap ada money back guarantee lagi, haruslah berkualiti sesuai dgn harga

    *hantaran kawen mmg biasanya ganjil, klu pompuan bagi 7 kena balas 5 oleh lelaki

    ReplyDelete
  11. terima kasih semua kerana sudi tinggalkan komen kat entri kkida ni....kkida ni memang tak sempat nak balas semua komen...tapi just to let youall know that kkida amat hargai komen anda dan kehadiran kalian di blog kkida ni...thanks so much...:)

    ReplyDelete
  12. tetiba dp idea nk buat biskut raya macam gambar manisan hamper Noel tu hihi..aci x

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...