Friday, August 31, 2012

myChef ~ the gourmet blog challenge

(sticky post....scroll down for new entry)

salam buat semua, anda ok...sihat...kkida ok ok aje....bulan puasa ni terasa segalanya bergerak terlalu perlahan....terutama masa...hehe...dan cuaca juga redup aje...memang camtulah....kelebihan bulan Ramadhan...

ok...kkida nak share dengan anda satu berita gembira...nampak tak photo kat atas tu...tulisan RM yang berwarna merah tu...RM18,000.......ye ke...betul ke?.....ye, betul...nilah yang kkida nak share dengan anda ni....kkida tak maulah masuk poket kkida sorang aje semua duit tu...hehe....

anda terer masak?...pandai membega makanan atau leftover food menjadi satu hidangan lain yang menyelerakan...kreatif dalam penyediaan makanan...jika anda termasuk dalam kategori yang kkida sebutkan ini....anda sedang di cari oleh myChef...depa nak suruh orang-orang seperti anda gi ubah-suai product myChef yang dah sedia sedap tu jadi bertambah sedap lagi...:D

apa macam, boleh tak?
kkida pasti ramaaaaaiiiii sangat yang boleh lakukan tugasan ini....bukannye susah sangat...hantam ajelah...heheee...kata orang tu trial and error....ada 14 menu hidangan sedia hidang myChef kat dalam freezer supermarket berhampiran anda....anda gi sana...belek satu-satu kotak menu tersebut...tengok apa bahannye....lepas tu cuba bayangkan apa akan jadi jika anda ubahsuai hidangan tersebut mengikut citarasa anda...contohnye lebih kurang seperti apa yang kkida pernah share kat blog kkida ni...sini....sini....dan sini...

kesemua hidangan tersebut kkida buat guna beef keema masala...anda cubalah dengan hidangan lain pula...ada brown rice, butter rice, pasta, menu ayam dan daging serta seafood....


bagaiamana nak join...dan bagaimana hidangan anda akan di beri markah?

lepas anda dah reka cipta hidangan anda guna produk myChef...anda mesti poskan/buat entri khas kat blog anda (maknanya anda kena ada blog ok, dan tak semestinya anda food blogger...sesiapa pun boleh join...:)

anda boleh share hidangan istimewa yang anda sediakan tersebut melalui penulisan, foto-foto atau video...lepas dah buat entri, anda kena linkkan entri tersebut ke facebook myChef...cerita sikit tentang hidangan yang anda sediakan (dalam 15 patah perkataan)...

pastu...part ni kkida pasti semua orang pun paham...hehe...anda kena le suruh rakan-rakan anda suka (like) hidangan yang anda sediakan tu...banyak-banyak (kat fb myChef tersebut)...ajak adik beradik, sepupu sepapat, rakan taulan dan sesiapa je yang anda kenal untuk like link anda tersebut...oleh itu anda kenalah sediakan hidangan yang kaw kaw juga...baru le member teruja nak sokong anda...betul tak!


contest bermula 1hb Ogos, 2012 hingga 31hb Ogos 2012...seminggu lepas raya...usia kena 18 tahun keatas pada tarikh tersebut....lain-lain syarat anda boleh baca kat atas ni....boleh fahamkan apa yang tertulis kat situ...jika anda tak faham nanti kita suruh myChef tulis balik dalam bahasa melayu kat blog mereka...

hadiahnye....fuh! part ni kkida yakin akan buat semua orang berkobar-kobar nak join...pasti lepas ni freezer myChef kat semua hypermarket dan supermarket kosong...:P...myChef terpaksalah tingkatkan jumlah pengeluaran dalam sebulan ni serta kenalah bersedia dengan pelbagai rasa dan rupa foto-foto makanan yang telah di ubahsuai...lol...

...ntah masih ada ke tidak rupa asal hidangan myChef lepas di tokok tambah dan di ubahsuai oleh bloggers yang join competition ni nanti...heheee....sian pulak kat chef florence, chef mail, chef zam dan chef liza...jangan marah ye chef-chef sekalian...kita suka-suka aje....hidangan anda memang dah cukup sedap.....cuma sekarang ni ia akan disedapkan lagi oleh chef-chef bloggers yang ramai sangat kat luar sana...huhu....

HADIAHNYE BERJUMLAH RM18,000
....besar jumlahnye tu....nantilah kkida update lagi bagaimana hadiah wang tunai tersebut akan diagihkan...takkan sorang aje sapu RM18,000...mestilah share sorang sikit...:-]

judges....all myChef Chefs...i.e...Dato Chef Mail, Chef Florence, Chef Zam, Chef Liza dan Chef Ezani...

OK....MULALAH BERANGAN DARI SEKARANG....GI BELI DULU PRODUCT MYCHEF...TAKUT NANTI KEHABISAN STOK....:)))


to all my wowww1001giveaway bloggers....sila war-warkan kat blog anda sekarang juga...:]

selain teruja pertandingan rekacipta hidangan myChef kat atas tu....kkida teruja gak dengan komen siti ni...:-)

26 comments:

  1. kita senyum lebor ni, nampak tak? nampak tak????

    ;-))))))

    ReplyDelete
  2. Kkida, kita berangan nak makan jer, berangan masak idok lah pulok... heheheh...

    ReplyDelete
  3. Sari senyum leborrr.. sukalah tu. Ibu Yusuf mampu ternganga jer tgk jumlah hadiah.. :D

    ReplyDelete
  4. Entry utk tulisan yang ada bungi 'sekarang juga' itew.. Hehe..

    http://jemariasmara.blogspot.com/2012/07/mychef-gourmet-blog-challenge.html

    ReplyDelete
  5. sari dah senyum lebor...mesti dah ada pasang angan2 tu ye sari...join jangan tak join yek...

    kak ni cubalah...hantam aje...hehe...

    ReplyDelete
  6. terima kasih Zefa...cepat menurut perintah kkida ida...hehe...

    salmi...bagus...kena cuba...belum cuba belum tahukan...:)

    ReplyDelete
  7. waahhhh best ni! nak try gak la.hehehe

    ReplyDelete
  8. Bes nie..nk cari idea dlu..klau ada idea,bleh join..nnti syu wat entri ye..skang tgh ada klas..hehe

    ReplyDelete
  9. Salam. Wah menarik tu.. Tapi Nur tak kreatif... Malam nanti InsyaAllah Nur update entri.. Food blogger patut tahu tentang ni... :-)

    ReplyDelete
  10. Lin nak try lah. *even tak pandai masak pong~~~*

    ReplyDelete
  11. Alhamdullillah, atas sokongan semua terutama kkida, Insya'Allah kami boleh melangkah lebih jauh.

    ReplyDelete
  12. okeh, dah buat entri..

    http://www.syuhadasalleh.my/2012/07/mychef-gourmet-blog-challenge.html

    ReplyDelete
  13. salam,
    nur, suzlin, cheetah, syu...apa tunggu lagi...cepat le plan nak ubah suai meal mychef yg mana satu...:P

    syu thanks for the entri...

    en fairuz...harap ia dapat memberi impak yang bagusss kpd myChef...:)

    ReplyDelete
  14. fuhh..dah bertahun2 tak masuk dapur n memasak ni..hik3... tapi, belum cuba belum tahu kan?

    ReplyDelete
  15. wah ni duit raya yg lumayan ni, kena solat hajat dua pertiga mlm minta ilham ni kkida, hihihi, insyaAllah nk try my luck jugee :-)

    ReplyDelete
  16. DAH DI WAR2KAN...di sini

    http://reenorcollection.blogspot.com/2012/07/mychef-gourmet-blog-challenge.html

    walaupun agak lewat...;)

    ReplyDelete
  17. Nak join.. Tapi macam blog Nurul x cukup kelayakan jer... :(

    ReplyDelete
  18. Saya hanya akan beri morale support jer...hehehehhe. Contest based on fb...saya x ada fb.

    ReplyDelete
  19. salam ramadhan

    erhmmm memang kena buat kaw kaw ni kalau nak menang..

    ReplyDelete
  20. selamat menjalani ibadah puasa........
    http://arilimpian.blogspot.com/

    ReplyDelete
  21. http://sariyusa.blogspot.com/2012/08/mychefs-gourmet-blog-challenge.html

    :-)))))

    ReplyDelete
  22. semua join.. Ini tak bole jadi.. Hehehe nak join jugak... :-)

    ReplyDelete
  23. Kak Ida, saya hantar penyertaan lagi.. Doakan saya ya.. :D

    ReplyDelete
  24. jomlah join....kkida perentah anda semua mesti join...:P

    ReplyDelete
  25. Kak, selamat hari raya. maaf zahir dan batin.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...