Sunday, July 29, 2012

chicken spaghetti with asian pesto

salam kepada semua,
letihnye kkida mengerjakan lobster tu semalam...mana pernah masak lobster sebelum ni....tambah yang masih menguit-nguit lagi....hehe...memang sesuatu yang asing sangat...nasib baik ada encik hubby kkida...dia le yang tolong masukkan lobster yang masih bergerak-gerak tu ke dalam peroyok...hehe...jika tak...sampai time bebuka...lobster tetap rupa lobster...heheeee...gelilah...

nantilah later kkida share final resultnye dengan anda....sekarang ni kkida nak share dulu hidangan sampingan yang kkida sediakan semalam...:)
since letih mengelolakan lobster, maka kkida pun malas dah nak masak juadah lain....nasib baik ada hidangan sedia hidang pasta myChef ni...nak kawankan dengan lobster dan oyster...chicken spaghetti dengan pesto sos oleh myChef ni memang jadi kegemaran anak-anak kkida...complete meal...pasta dan gravy sekali....sekotak tu cukup untuk seorang....yang kurus le....hehe...kalau tak cukup, kita buka dua kotak...:P
simple meal....senang dan pasti memenuhi selera anda...jika nak pedas sikit tambah lah lada hitam atau sebarang jenis cili potong....pasti berapi....setau kkida pesto sos ni adalah campuran daun basil, parseley, cilantro dan beberapa herba lain selain minyak zaitun dan lemon juice...semua bahan ini di blender sekali...pesto sos memang sesuai untuk pasta dan sandwich...masak dengan ayam dan daging juga sedap...
hidangan ini adalah resepi chef zam khas buat myChef....lihat aje photo-photo ni....pasti ia mampu membangkitkan selera anda....pesto sosnye tu...fuh!....jika camtu punya rupa anda kata tak sedap lagi...hmmmm...tak tau le teman nak kata apa...apa-apa pun anda kena cuba sendiri...gi beli kat giant, tesco atau carrefour berhampiran...lihat kat sini jika anda tak pasti samada product myChef telah ada berhampiran anda atau tidak...

sekali-sekala jika tak lalu makan nasi atau hidangan berat lain...hidangan pasta seperti ini boleh jadi pengganti....:)
hahhaaa....yang oyster ni pulak apa cerita!!!...nak tumpang sekaki kat pasta myChef...hehe...oyster ni kkida beli dari Lubuk Lobster semalam...Luq'man beri sebungkus free kkida beli lagi 2 bungkus (sebungkus ada 12 sahaja)...mana nak cukup...bala tenteranye ramai...
selalunye oyster ni orang suka makan mentah...letak lemon juice atau tabasco sos...pastu slurrrrpppp...kkida suka gak...hehe...

tu kalau makan kat restoran atau hotel....jika makan kat rumah kkida rasa tak berapa sesuai...tambah pula makan masa berbuka....oleh itu kkida pun merekalah apa nak buat dengan oyster ni semalam....perah lemon juice, tabur salt, pepper, garlic herbs, cili sos dan akhir sekali kkida tabur cheese and breadcrumbs mixture...dot with butter dan gril....
dan camgini le rupanya lepas keluar dari oven....dan rasanye...hmmmm.......tak cukup weh!
nanti nak kena suruh si Luq'man hantar lagi...:-)

16 comments:

  1. Seumur hidup tak pernah sy mkn haiwan tu kak. Teringin la pulak.. Tp spaghetti myChef tu pernahlah rasa, sedapppppp.. :-)

    ReplyDelete
  2. mjamu mata kasik telan air liur jenguk cni petang2...huhu...;)

    ReplyDelete
  3. nmpak sedap jer oyster tuh..cmner la rasanya..dgr lobster ni terliur2 anak tekak..igt masa g sabah bln lepas bukan main lagi adda pulun lobster..puas ati betul..

    ReplyDelete
  4. oyster mentah tu memang sedap... spageti selalu wat sos carbonara jer..sedap gak

    ReplyDelete
  5. Waaaah sedapnyer... Kalau lobster yang mentah nurul x pernah makan.. Geli dek tekak nak menerima..

    ReplyDelete
  6. oyster mentsh perah lemon taruk cili padi hiris haluss haluss, fuhhhhh terangkat kkida, lol

    ReplyDelete
  7. uiii...menyelerakan...nk try la guna Mychef...sedap ker?

    ReplyDelete
  8. mengancam nya tengok oyster kak ida nih ... mesti sedapp ! ..

    ReplyDelete
  9. Kkida, memang betul gambar2 tu membangkitkan selera, nampak macam masakan kat hotel pulak, serius ni kkida!

    ReplyDelete
  10. oyster oyster oyster .. sekarang nih dah boleh masak oyster sendiri dah kat rumah .. mmg sedap !! air tangan sendiri lah yang termanisss sekali ! :D

    ReplyDelete
  11. kak ida, kita dah try chicken spagetti asian pesto nih..pedasssss tapi sodap..habis gak la pulu sorang2..heheeeee

    ReplyDelete
  12. salam..akak nk tanye..yang chicken spaghetti dengan pesto sos oleh myChef nk beli kt mane ade..;)

    ReplyDelete
  13. Hanna, memang sedap...one of my favourite...:)


    Syazana, semua hypermarket ada jual...senarinya ada kat blog myChef...link di sidebar...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...