Tuesday, June 26, 2012

wowww 1001 giveaway

salam,
pasti ada yang tertanya-tanya bila lah kkida ni nak mula start give away dia tu....dok berteka teki lama sangat....sampai ada yang tidor tak lena, mandi tak basah dan makan tak kenyang mengenangkan give away kkida ni....kannnn....hehe....

perasaan aje kkida ni...nak seronokkan hati sendiri.....risau gak takut kkida aje yang syiok sendiri...orang nak give away kkida pun cibuk nak give away...huhu...

by the way...hehe....toksah le cakap banyak-banyak kkida yek! go straight to the point, tak sabor dah ni...

since puasa dah hampir...dan kkida pun tak pernah bagi apa-apa kat blog follower dan facebook follower kkida yang selama hari ni sangat setia pada kkida dan terus mengelik-ngelik iklan google adsence kkida tu (jangan jemu yek...teruskan tugasan anda itu...hehe...)

akhirnya...tanpa berfikir panjang...kkida nak ajaklah youall join acara give away kkida ni....yang kkida namakan wowww 1001 give away....nama ni tiada kena mengena dengan sesiapa ok...jangan salah anggap...heheeeee....:)))


Alhamdulillah....follower blog kkida menghampiri 5,000...fb menghampiri 250 ribu dan pageview telah menjangkau 4 juta view....thank you, thank you and thank you...kkida amat menghargainya...

banyak sumbangan blog ini pada kkida...majoriti of my guests yang menginap di Villa Maarof...(my homestay) datangnya dari blog ini...tanpa blog ni kkida pun tak tau cara terbaik untuk advertise my homestay tu...lain-lain income yang datangnya dari iklan kkida anggap sebagai upah kkida menulis kat blog ini...itu saja...jadi takdalah kata orang tu menulis kosong...terima kasih pada anda yang pernah beriklan dengan 1001resepi...juga kepada gooogle adsence...:)

ish! panjangnye intro give away kkida ni....:-/

sebelum kkida cerita apa kkida nak give away pada anda....kkida nak cerita sikit apa perlu anda buat...


pasti semua pun dah biasa join giveaway camnikan...caranya sama aje....anda lihat traffic sources blog 1001resepi kat atas tu...kat situ hanya terdapat 3 link blog sahaja...iaitu blog tiffinbiru, ummizaihadi dan diarikasih...yang kkida kenal....yang lain tu adalah facebook 1001resepi....dan beberapa link/wesite yang kkida tak pasti...

apa yang perlu anda lakukan...senang aje...dalam masa dua minggu...iaitu bermula dari hari ini (tempoh wowww 1001 giveaway dua minggu)...usahakan seboleh mungkin agar nama anda tersenarai diantara link-link tersebut...

kkida tak kesah bagaimana caranya....samada anda nak promo kat facebook atau blog anda....nak tulis mengenai giveaway ini atau nak ulas sebarang resepi atau sebarang topic dari blog 1001resepi...apa saje...terpulang...asalkan by end of two weeks...blog atau facebook anda tergolong dalam 10 link tersebut...lagi teratas kedudukan anda lagi bagus...:)

"apa kita orang dapat sibok dok promo blog kkida yang memang dah sedia fofular ni???"....heheeee...

ok...tuan empunya blog atau fb yang namanya tergolong dalam top 10 kat atas tu akan kkida beri somethinglah...nikan give away...mestilah nak bagi something atas usaha anda...dan kkida bukan nak bagi kat anda  tukul besi atau tropi yang terukir indah nama anda dengan tinta emas...nak buat apa...:-D

habis tu apa benda yang kkida nak bagi?

hmmm....how about table runner dan sarung kotak tisu sulam yang cantik ini...all the way dari ho chi minh city vietnam...lama kkida simpan...dan kkida rasa inilah masa yang sesuai untuk kkida kongsikan dengan anda...

table runner ni panjang...sesuai untuk meja 8 ke 10 orang...


amacam...ok tak gift kkida yang ni...hehe...

atau 

apa kata jika kkida giveaway bakul yang cantik ni...datang dari jauh juga ni...all the way from Sydney...kkida beli dua...satu kkida bagi kat mak kkida warna merah dan satu lagi yang ini...memang kkida beli untuk tujuan ini...banyak gunanya bakul ni...boleh gi pasar...tapi jangan le letak ikan basah dalam tu yek...sayang...atau letak peralatan baby seperti botol susu atau guna untuk gi berkelah....nak isi kain baju balik kampung pun ok....:)


jika tak suka bakul atas tu...bagaimana dengan plates ni...menarik bukan...dessert plates...sesuai untuk kegunaan harian atau sebagai perhiasan...gantung pada dinding atau susun di atas almari atau rak...


jika tak suka juga piring-piring tu...anda boleh pilih barangan evergreen ini... tupperware...


since barangnya kkida baru order, maka kkida letak gambar dari katalog aje dulu....nanti bila dah ada actual product kkida letak photo betul...

bekas tupperware ni rasanya kkida tak perlu cerita banyak-banyak...semua orang pun taukan...kak kiah dan mak cik bedah kat kampung selama perak pun kenal produk tupperware nikan....hehe....:)

dan jika anda dah banyak sangat tupperware sampai bersusun dalam almari....takyahlah pilih produk tu...

mug-mug ini pun cantik juga...tall mug...ukuran 500ml...buat hot chocolate atau milkshake memang sesuai sangatlah....ada 4 design...semuanya bertemakan kek dan dessert...


pilihan seterusnya

another table runner dan bekas kotak tisu...juga kkida beli dari HCM....
yang ni bunganya memang cantik...satu-satu dengan berbagai warna...sesuai untuk meja 6 atau 8 orang...


 termasuk bekas kotak tisu dan pelapik gelas ini...


atau jika semua yang atas tu anda tak berkenan....bagaimana dengan barangan ini....:)))


pie maker...:)

wow! pie maker...

yang ini pasti semua orang mau kkida oi....semua pun teruja bila tengok kkida kongsi resepi pie guna pie maker ini...dan secara tak rasmi kkida rasa kkida telah mempopularkan pie maker sunbeam ini kepada orang malaysia...hehe....sunbeam patut berterima kasih kat kkida ni kerana tolong promokan product dia freee freee aje....(harap orang sunbeam paham apa yang kkida tulis ni...:)

dan yang bestnye....kkida bukan nak giveaway hanya satu pie maker...


 juga bukan takat dua pie maker je...


tiga???


hmmmm....4 pie maker kak oi....:)))
semuanya kerana anda...

bagi anda yang tak tau apa itu pie maker dan tak teruja tengok kotak hitam ni....gi cari resepi pie yang pernah kkida kongsikan kat blog ni under categori pastry....

ada 1001cara nak guna pie maker ini....dan sayangnya kkida hanya mampu adakan 4 unit sahaja...bukannye senang dik oi...datangnye dari jauh...nun dari Perth, Australie...dan dari jumlah 4 pie maker ni....satu unit memang  kkida dah peruntukkan buat saudara Mat Gebu kita....sebabnya sepanjang-panjang masa....link DTS sentiasa ada di atas sana...tak pernah berganjak dari situ...memang MG layak terima satu pie maker ini dari kkida sebagai tanda penghargaan....so...huhu...sekarang hanya tinggal 3 pie maker aje ye...kecuali MG menolak pemberian ikhlas dari kkida ni...
(mat please contact kkida ye...hehe...:)

jadi tunggu apa lagi...:)))

buatlah apa yang perlu agar nama anda tercatat kat list 10 atas tu...:)
bermula dari sekarang sehingga malam selasa 10 july 2012...
(time tak yah tepat sangatlah ye)

kkida ucapkan semuga kalian berjaya...

big thanks to...



semua yang namanye tersenarai dalam top ten di atas akan menerima satu dozen (12 kotak) of  MyChef ready meals product...cara nak collect tu kita cerita kemudian yek!



juga produk Baba's...iaitu rempah ratus dan sebagainya...tajaan Baba's...nanti kkida akan share gambar-gambar product ini kemudian...



jutaan terima kasih kepada Boss Jutawan Tours iaitu Dato' Burn kerana beliaulah yang telah susah payah belikan pie maker dan aturkan penghantaran pie maker ni kepada kkida...serta hadiahkan dua dari empat pie maker di atas....


dan terima kasih kkida 1001 resepi ..kerana adakan give away ini dan keluarkan belanja yang banyak juga bagi memastikan give away ini berjaya...

Please likes semua facebook di atas...and please invite as many friends as possible untuk terjah blog 1001resepi ini serta facebook-facebook di atas...

TUJUAN MYCHEF, BABAS DAN DATO BURN MENAJA SEBAHAGIAN HADIAH UNTUK GA INI ADALAH SEBAGAI LANGKAH MEMPROMOSIKAN PRODUCT DAN BARANGAN MEREKA....SO PLEASE LAKUKAN TUGASAN ANDA SEBAIK MUNGKIN...

dalam memilih pemenang dan pemberian hadiah....pasti kkida takkan pilih kasih atau nak pilih bulu atau nak bengkok geledok dalam buat keputusan....kkida bukan saja-saja ajak anda likes facebook kat atas tu dan promo blog ni lepas tu bila time nak bagi reward....pilih geng sendiri...

noooo....itu bukan stail kkida ye...

bila tamat je giveaway ini....kkida akan print screen page traffic souces kat atas tu....Insyaallah jika tiada aral atau keuzuran...kkida tak akan tunggu lama-lama dan tak perlu mesyuarat hingga berminggu-minggu untuk tentukan pemenang...dan kkida akan cuba share kat blog ini secepat mungkin...memang sangat teluslah...anda buat kerja anda kkida akan buat kerja kkida...ok...

hadiah mana dan siapa punya...anda pilih sendiri....mereka yang kedudukan atas sekali pilih dulu...dan begitulah seterusnya hingga kepada kedudukan yang terakhir...nasiblah ye...jika di takdirkan orang yang kat atas tak minat kat pie maker yang 3 lagi tu....maknanya...merasalah mereka yang nombornya berada pada tangga enam kebawah...hehe...camtulah lebih kurang....oleh itu cuba letakkan nama anda pada tiga senarai tertinggi jika inginkan pie maker tersebut...


tamat...


jika ada antara anda di luar sana yang ingin sama-sama sponsor wowww 1001 giveaway ini sila email kkida....alamat email ada kat blog ni...kkida akan beritahu bagaimana caranya...

apa yang akan anda dapat jika turut sama sponsor dalam giveaway ini....

seperti biasa pasti semua pun ingin promo link blog atau facebook masing-masingkan...jadi itulah yang akan anda perolehi jika join sponsor give away ni...kkida akan buka satu ruang di sidebar kanan khas untuk link-link anda...untuk tempoh sepanjang give away ini berlangsung...Insyaallah...traffic blog ini tinggi....tak rugi join...

rasanya itu saja buat masa ini....jika ada apa-apa perkara yang berbangkit berkaitan give away ini kkida akan update  kemudian...


terima kasih...

64 comments:

  1. slm cyg KKida...wah terus bsyg2..hehe...kak bestnye hadiah2 tu semua...plg best kalau dpt pie maker tu...nk join la giveaway ni...kot la btuah..hihi

    ReplyDelete
  2. wow...menarik tu...semua hadiah yg mahal2x....teruja nak joined...

    ReplyDelete
  3. silakan Honey...open to public...hehe...

    ReplyDelete
  4. Salam kak ida....kak..boleh tak saya nak pengsannnn dulu?...haha. Jujur lah dari saya...Banyak saya belajar dari blog akak ni, sungguh, terutama gaya akak mengadun bahan2 untuk dijadikan satu hidangan fusion yang nampak begitu lain dan berbeza. Terima kasih....

    ReplyDelete
  5. Assalamualaikum..

    Wah.. Banyaknya hadiah.. Boleh join ni.. Manalah tahu boleh memenangi salah satu daripada hadiah tersebut.. ;)

    ReplyDelete
  6. kak idaaaa..since akak dah umumkan nak buat GA ni saya mmg tak sabar2 nak tunggu hehe...skrg sya nak join dan hope dapat la salah 1 hadiah tu..kalau dpt pie maker tu aduhhh!! harus la CMG pun pengsan hahaha..tahniah kak sbb brjaya buat GA yg hebat ni :D sukeee!!!

    ReplyDelete
  7. Assalam kkida...hehe...mat tu tak jauh dr pengsan...best kalau dpt semua hadiah tu.
    Nak join jgk tp blog kita ni blog picisan jek, bagaimanapun nnti kakpb buat entry/sticky post (tak penah2 buat ni)

    ReplyDelete
  8. Salam, KKida. Wahhh! Saya dapat rasakan keikhlasan hati KKida mengadakan GA ini. Sebetulnya saya tak pernah join GA ni, tak pandai.... hehehe. InsyaAllah, ya... dengan penerangan KKida tu rasanya dah cukup faham..

    ReplyDelete
  9. wahh memang extremly gempak giveaway kakida ni,kalah Anugerah bintang popular!

    ReplyDelete
  10. mari mari mari...jangan tunggu lama-lama, nanti habis dikebas orang...hehe...

    ReplyDelete
  11. As'kum Kak Kkida cayang serius ni suka sangat!! tapi serius jugak tak reti hehhee... dah link kat blogs sha.. pastu apalagi nak di buat ekk... :)) sengalkan sha ni.. nak buat macam mana... banyak tak reti dari retinya sha ni.. dunia blogger masih cetek buat sha.. :((

    ReplyDelete
  12. nakkkk.......... nak jugak :P

    as-salam k. ida. menarik give akak ni.

    ReplyDelete
  13. As salam K.Kida,
    menariknya GA nie...tp mcm rabun2 lagi cmne nak joinnya....:)

    ReplyDelete
  14. wahhh..menarik nie..suka hadiah pie maker tu..nak kena join nie..

    ReplyDelete
  15. okeh, dah join..

    http://www.syuhadasalleh.my/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    tQ

    ReplyDelete
  16. wah..menariknya hadiah..tapi mampu ke saya berada di antara orang2 yang dh famous nie..huhuhu

    ReplyDelete
  17. Assalam kkida.. Salam kenal. Singgah dr blog Tiffin Biru.. Semua nampak sedap di sini.. :D

    ReplyDelete
  18. salmi, tak rugi mencuba, mana tau jika ada rezki anda...:)

    ReplyDelete
  19. salam kkida..bestnyerrr..tapi x penah buat la, nanti kita cobee ya..doa doa menang le memna hadiah tu bestnyerrrrr

    ReplyDelete
  20. Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..

    Saya join ya kkida..

    http://jemariasmara.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    Semoga ada rezeki saya. Tkasih.. :D

    ReplyDelete
  21. Salam kak ida,saya baru nak berjinak2 dengan blog akk ni...saya dah promote

    http://tihasyira.blogspot.com/2012/06/wowww 1001 give away

    ReplyDelete
  22. Salam perkenalan, wahhh bestnya hadiah2 dia! nanti sy letak link akak kt blog sy.. ;)

    ReplyDelete
  23. salam kak, sy dah join contest akak. hehehe
    http://cheetah87.blogspot.com/2012/06/contest-best-kau-hader-hehehe.html

    ReplyDelete
  24. salam kak ida..

    saya dtg join GA akak

    mana tahu ada rezeki saya kat sini..

    tahniah juga utk akak dgn jumlah follower n like pages yg ramai gilerr..OMG..

    http://pinknlavender.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-give-away.html

    ReplyDelete
  25. Salam Kak Ida. Lin join ek.

    Blog entry: http://suzlinazreena.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway-by-koleksi-1001.html

    Nak menang Pie Maker!

    ReplyDelete
  26. tarikh tutup bila ? sila bgitau nelly di blog ya .:)

    ReplyDelete
  27. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  28. salam, farah join :)

    http://nurfarahfadzil.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  29. Kite dah join...

    http://ladybirdakaluply.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  30. Kak Ida, saya dah janji nak join dan saya tetap akan join walaupun saya pasti 99% saya takkan menang...hahahhaha. Kak Ida tak buat GA pun saya promot, tapi saya nie blogger picisan. Walaubagaimanapun, saya nak usaha juga, sbb saya sangat-sangat extremely gila berkanan dengan bakul kaler hijau tu.... Sesuaiii sangat untuk saya yang selalu travel nie.. Nak bakul, nak bakul, nak bakul...!

    ReplyDelete
  31. Saya dah joint dan dah masukkan blog ini dlm bloglist saya. mudah nak tengok nanti.

    http://cempakabiru-nieda.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    terima kasih

    ReplyDelete
  32. Assalamualaikum kak ida...dengan lafaz bismillah cik honney join segmen akak nie,,,

    http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/06/nak-hadiah-best-jom-join-wowww-1001.html

    terima akak cuz sudi anjurkan GA yg sgt ohsem nei..i likevery much,,

    ReplyDelete
  33. Askm k.ida,
    Tetamu baru di sini ;) org jarang masak.. lambat lah sikit kita nak jumpa ;) nak join GA ni juga. Sblm join dah letak link GA ni dalam blog. Harap ada rezeki.

    ReplyDelete
  34. Salam akak... terpesona sekali dgn GA akak... sy join.... :-)

    http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  35. بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ

    Kak Ida, Nurul dah join..

    Harap ade tuah.. :)

    http://www.siezuka.com/2012/06/wowww-1001-give-away.html

    ReplyDelete
  36. Salam.. Kak Ida, Nur datang ni.. Sibuk benar last week sampaikan tak sempat nak buat entri untuk join GA akak ni.. Dah lama simpan hasrat tu.. Jadi hari ni Nur dah update dan promote habis-habisan dalam blog.. :D

    Nanti akak terjah blog Nur ye untuk cek tau..

    Ini link entri tu :

    http://cetusanrasa-nba.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html

    Rasanya semua syarat Nur dah buat. Kalau ada yang kurang, nanti akak komen ye.. TQ so much sebab anjurkan GA menarik seperti ni.. Teruja sangat nak menang.. Mudah-mudahan ada rezeki Nur.. Take care sis!!! :)

    ReplyDelete
  37. thanks kepada semua yang dah join...:)

    ReplyDelete
  38. terlewat keretapi..tp nak cubalah jugak...

    http://www.reenorcollection.blogspot.com/

    ReplyDelete
  39. As'kum Kak Kkida cayangg.. Insyallah sha join sha dah copy gambar2 kat atas tu tunggu esok sha akan try hehheheeheh.. gasak ler yerk... main copy paste aje ni..:)) tq so much Kak Kkida... cayang dia.. :)

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum akak. m baru ja kenal blog akak dr blog k.shahriah. Alamak ai dlm byk2 GA M join, mmg dasat la GA akak ni... Nak kena jadi top refferal la Kalau camni... Pie maker tu dasat woo... Salam perkenalan ye kak kkida..

    ReplyDelete
  41. singgah petang n nak join... :)

    ReplyDelete
  42. http://anereodacandid.blogspot.com/2012/06/wowww-1001-giveaway.html


    naj dtg join :)

    ReplyDelete
  43. SM, welcome to 1001resepi...tq...:)

    ReplyDelete
  44. CK join ye.

    Id follower-cempaka kuning

    http://cempakakuningku.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  45. good idea la kak ida.... contest berdasarkan referral backlink blog... akan saya usahakan....

    ReplyDelete
  46. Ina join. Harap boleh lah tersenarai dalam 10 teratas tu...hehehe (walaupun ibarat mimpi disiang hari-tp akan kuusahakan)

    Permulaan promo di sini
    http://menariksanasini.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  47. Hazman, jom join sama giveaway kkida ni...blog hazman ramai follower...tak susah nak dapat support...:)

    ReplyDelete
  48. Lina kkida dah link balik...begitu juga dengan yang lain-lain ye...cuba tengok kat sticky post entri pertama ...jika ada yang tiada link kat situ beritahu kkida...tq...

    ReplyDelete
  49. nakjoin jugak kak..even blog saya picisan sgt..nk cuba jugak!

    ReplyDelete
  50. cuba fiszah...blog picisan pun takpa...mana tau ada rezki...:)

    ReplyDelete
  51. salam kenal kak ida ... sy join yer kak ... cuba nasib ^_^

    http://cydaacmecontest.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  52. saya dah join..saya n blog baru saya..harap dapat support dr sume...

    ReplyDelete
  53. join jugak ni kak ida...mana la tahu ada rezeki kan...

    http://chequesuechekgu.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  54. WOw!!!!!!!

    Bestnya kalau menang Pie Maker tu. Rasa mcm taklayak je..blog kita tak ramai visitor mcm Kkida punya blog :( *sob sob*

    Minat berblogging ni baru je ada...baru nak belajar2...peminat koleksi1001resepi ni kalau rajin meh la singgah blog saya http://elqashrinqaisara.blogspot.com tentang kisah saya having my baby alone without a husband in my 9 months journey...

    Follow lah sekali blog saya okay.

    KKida, tahniah blog akak ni dah sampai ke tahap ni... *respect*

    Xoxo,
    Mummy Akmar

    ReplyDelete
  55. sedikit lewat membuat entri walaupun rajin juga lawat sini hihi..harap2 sempat kejar link2 yang dah top 10..think positive hehe

    http://enjoycooking.fathaz.com/2012/07/wowww-1001-giveaway/

    ReplyDelete
  56. saya join !!
    http://ainiesempoy.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  57. saya join!!!!
    http://nanieheartbeat.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-give-away.html

    ReplyDelete
  58. I joined this GA...
    http://kaitbenangkait.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ReplyDelete
  59. salam .Atie join.Semoga ada rezeki disini.Aminnnn

    http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    ID:azatiesayang
    ID FB:kak yang

    Terima kasih

    ReplyDelete
  60. saya join

    http://foolishlovevictim.blogspot.com/2012/07/wowww-1001-giveaway.html

    if tak lengkap bagitahu ehh ?

    ReplyDelete
  61. Hi kkida, 1001 giveaway banyak menarih. I nak join juga, mana tau ada rezeki. hehehe

    Terima kasih, salam Kak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...