Monday, June 18, 2012

perkahwinan dalam taman...

lately kkida lihat ramai juga pasangat raja sehari atau ibubapa bakal pengantin yang memilih untuk mengadakan majlis kenduri kahwin dalam taman...walau pun cuaca kita taklah seenak cuaca luar negara namun itu tak menjadi halangan...ia adalah pilihan terbaik terutama jika laman rumah sempit atau langsung tiada laman...sebenarnya jika tak hujan memang seronok buat kenduri kat taman....tidak mengganggu sesiapa, tak perlu block jalan, tiada masalah parking dan nak 'bising-bising' sikit pun boleh....hehe...

semalam kkida hadiri majlis kenduri kahwin kawan hb yang diadakan di sebuah public park....Taman Layang-Layang, Kepong...itulah pertama kali kkida jejakkan kaki kat taman tersebut...selama hari ni dok lalu lalang je, tak pernah singgah pun...
seronok pula kkida tengok kompaun taman tersebut...luas dan terdapat kawasan khas untuk majlis-majlis seperti kenduri kendara dan sebagainya...
foto atas....yang berbaju biru tu adalah bapa pengantin...hmmm...kkida tak pasti pula samada bapa kepada pengantin lelaki atau perempuan...hehe...tapi dari iras-iras wajah...mungkin bapa pengantin lelaki kot...:]
kawasan yang luas dan selesa....tak payah tutup jalan atau ganggu rumah jiran tetangga...:)
hidangan yang sememangnye enak....
terutama nasi beriani ini....berasnye panjang dan mereka memang pakar masak nasi beriani/minyak...
ayam goreng panas-panas...tu lah cepat habis....kalau sejuk bedengkung pasti kurang yang minat...hehe...
haha....yang ni gulai ubat segala penyakit....kuzi kambing...tapi memang tiada yang sanggup menolaknya...memang yummylah...
dalca dan acar manis buah-buahan jeruk...yang ni memang kkida punya favourite...pembuka selera...
kalau tak nak makan nasi makan ringan-ringan aje...kueh mueh, teh tarik, kopi dan abc...
ada kumpulan pancaragam lagi...maklumlah buat kat taman...tidak mengganggu jiran tetangga...happening habis...
jika tak lalu makan nasi beriani boleh singgah beli kueh mueh kat penjaja ni...
dan kkida sempat ambik gambar kelapa laut ni...hehe...
nak beli airnya tak larat dah nak minum...baru lepas pekena teh tarik....takpalah lain kali kita datang lagi...
layang-layang....jika teringin nak main layang-layang...datanglah ke taman ni....dulu kecik-kecik kkida juga suka main layang-layang...tapi buat sendiri dengan lidi dan kertas surat kabar...:-)

10 comments:

  1. wowww meriahnya...bestnya pulun makan kt situ..menu semua sedap2...

    ReplyDelete
  2. As'kum Kak Kkida cayang wah! terbaiklah.. sejuk aje mata memandang kat khemah pengantin tu.. memang best kalau buat macam ni.. nasib baik dah kawen heehe...

    Kak Kkida makanan dan semua juadah tu memang nampak kelesss sangat.. nampak yang memasaknya memang pakar katering.... i like.. dah teringin nak makan nasi minyak hadoiii

    ReplyDelete
  3. best pulak tgk majlis wed ni. Selesa je pemandangan. bersih n nyaman. buat kat tmpat camni msti parking pon senang kan.

    ReplyDelete
  4. kakda kena ambik contact number tu dari pengurus majlis tu..wink wink..kot kot nak guna ;)

    ReplyDelete
  5. NBK,
    wink wink...catering from sungai penchala...cuma kemah tu le...hehe...tapi nak buat kat taman mana...lol...

    ReplyDelete
  6. nasib baik tak hujan kan auntie.. kalau tak susah jugak masa majlis tu.

    kat mana entah taman ni. baru first time dengar. lama sangat duduk kat moscow..

    ReplyDelete
  7. ariff ikut MRR2...dekat nak sampai kepong...nampak dari highway...memang best tempat tu...:)
    eka tau...dia ada gi jogging kat situ...cer tanya dia...:)

    ReplyDelete
  8. Sedap nampak lauk2 pengantin tu.. Lapar terus perut ni..

    ReplyDelete
  9. risky buat kat taman takut hujan je sebab plan dah 4/5 bulan sebelum tu. Tapi kalu cuaca cantik memang ceria suasana

    ReplyDelete
  10. fuhh macam ni punya makan memang World lah... nak2 kuzi kambing tu kak.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...