Friday, June 29, 2012

macaroni pie dengan pie maker

salam....hmmm....dah beberapa hari kkida tak share resepi dan food photo....sibuk dengan GA...hehe...
dan petang ni kkida nak share dengan anda satu lagi cara nak makan spaghetti...:)

tengok photo kat atas tu...apakah itu? itulah pie maker yang sekarang heboh di perkatakan seantero malaya...heheeee....yang di perkenalkan oleh kkida@1001resepi...dan secara kebetulan kkida nak bagi 4 pie maker free pada anda yang berjaya meletakkan nama anda sederet dengan nama tiffinbiru pada carta hot fm....hehe....(most traffic...)


pie maker bukan hanya untuk buat pie aje...ada berbagai resepi cara menggunakan pie maker ini....buku resepi ada di beri sekali dalam kotak pie maker tersebut...

berbalik kepada macaroni pie kkida ni...resepinye mudah aje...rebus dulu 500g macaroni (ikut arahan pada bungkusan)...toskan...panaskan 1 kotak MyChef Beef Keema Masala atas api hingga kuahnye agak kering...tuangkan ke dalam macaroni...campurkan grated mozarellah cheese dalam anggaran 1 cawan...dried herbs, salt, sugar and pepper...jika nak pedas tambahkan cili flakes atau paprika...gaul rata...pukul 4 biji telur dalam mangkuk berasingan...kemudian tuangkan kedalam macaroni...gaul rata...

panaskan pie maker, spray dengan cooking spray...letak kertas cawan cupcake dan sudukan macaroni ke dalam cawan tersebut....taburkan grated parmesan cheese...tutup pie maker dan bakar hingga masak....lampu pada pie maker akan bertukar kepada hijau apabila pie telah masak...

hidang ketika pie masih panas....hmmmm...sedapnye...

bawah ni kkida bakar extra crunchy for myself...:)


so, excited tak dengan resepi kkida ni....apa lagi...jom masuk GA kkida...mana tau boleh dapat pie maker..hehe...

bagi mereka yang dah join GA, harap anda ajaklah kawan anda supaya click pada website atau facebook anda untuk ke 1001resepi...so far walaupun ramai yang dah join...tapi traffic anda rendah....buat masa ini kkida lihat hanya ada 4 blog sahaja yang berjaya terjah ke top ten traffic sources tersebut...anda kena terus share link blog kkida di blog anda....tak semestinya link GA....link resepi, travel, tips, dan lain-lain topic pun ok...asalkan ada traffic dari blog anda...

pada rakan-rakan blogger yang traffic blog anda tinggi jemputlah join GA kkida ni....janganlah jual mahal sangat...:D....tak teringin ke pie maker tersebut...:)

kkida ingin bantu promo blog anda melalui penganjuran GA ini (bagi blog yang memerlukannya...)....so rugilah tak join, bukan setakat hadiah sahaja yang akan anda dapat...traffic juga...so terpulanglah ye...:)))

18 comments:

  1. Kita tak kisah pun macam mana caranya, tp kite nak menang pie maker~~~ (>________<) Makin geram tengok homemade pie kat atas ni.

    ReplyDelete
  2. wahhh...sedapnye..besnye kalau dpt pie maker..blog sapelah yg trsenarai tu ye..

    ReplyDelete
  3. ermm.. mesti sedap ni kak... sy xpernah masak pie maker ni... idea baru tuk sy masak.. hehe

    ReplyDelete
  4. waahhhhh bestnya! bila la agaknya bole dpt pie maker tu.muahahaha

    ReplyDelete
  5. kecur plak air liur tengok nih..Wah pakai pie maker...terbaikk...

    ReplyDelete
  6. Salam.. Apa khabar Kak Ida?

    Wow.. menu ni sangat2 menggoda.. Nak kena pergi cari produk MyChef ni..

    Kak, Nur dah join GA akak.. Sibuk sangat, ni baru sempat buat entri.. :)

    ReplyDelete
  7. Aslmkum kkida.
    Ni la kelebihan akk. Tgk resepi mudah ja. Tp hasilnya. . Peh! Mengancam. Tringin jg dgn pai maker tu. Tp blog sue ni biasa2 ja. . Heeee. .

    ReplyDelete
  8. sue, blog you fofular...sapa kata biasa2 je...kena cubalah...mana tau ada rezki...:)

    ReplyDelete
  9. Sedap dan mengecurkan... geram pun ya.. Insyallah nanti sha copy paste ajelah dari wall Kak Kkida bolehkan??? *GA* tu ler..:))

    ReplyDelete
  10. salam kak ida,
    tengah belek2 resepi dalam ni semua best nihhh!!!

    nak share kat blog saya banyak2 resepi kak ida time2 dilanda kerajinan yang maha dahsyat... doakan saya rajin ya kak, saya nak pie maker tu atau paling tidak bakul hijau yg buat air mata saya bercucuran 7 keturunan tu... hihihi

    ReplyDelete
  11. sha,
    sha nak copy satu blog ni pun takpa....hehe...as long as link ke sini semula...baru traffic meter berfungsi...good luck sha...:)

    ReplyDelete
  12. Ibu Gebu,
    IG bukan mummy MG yek....hehe...
    welcome to my blog....silakan copy paste...pastu link balik untuk naikkan meter....sekarang ni meter bergerak slow sangat...macam semua orang tak sudi aje akan pemberian kkida ni...:]

    ReplyDelete
  13. kalau xmasuk GA nie, mana nak dptkan pie maker nie ek??

    ReplyDelete
  14. kena gi beli kat perth australia...:)

    ReplyDelete
  15. assalamualaikum semua.. kat mana nak dptkan pie maker nie..? huhu macam best je. setakat nie tak nampak pun kat carefour ke kat aeon ke..huhu minat sgt2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat carefour atau kat mana2 kat malaysia ni tak da jual azlina...:)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...