Tuesday, May 8, 2012

teh susu dengan palm syrup

tahukah anda hanya dengan mencampurkan sedikit palm syrup kedalam teh susu anda akan menjadikan rasanya cukup sedap?
sebenarnya kkida nak cuba buat 3 layer tea...sepatutnya syrup tu berada pada lapisan bawah sekali...tapi kerana ia tak cukup pekat kkida letak kat tengah antara susu pekat dan teh...maka jadilah camtu rupanya...hehe...

nantilah kkida nak cuba buat syrup gula merah sendiri yang cukup pekat...mungkin boleh jadi kot...:)
kalau tak jadi juga nampaknya kenalah kkida gi training kat mana-mana kopitiam atau mamak bistro...:)))
ini resepi tak sengaja....tapi memang sedap...yelah palm syrup tukan wangi baunya...campur pula dengan teh pekat dan susu pekat...memang terangkat habislah rasanya...better with ice cube...



7 comments:

  1. kak ida pegilah belajar mcm mana nak buat teh ais 3 layer... pastu boleh ajar kitorang kat sini...

    ReplyDelete
  2. kkida... sedap eak... boleh ajar kita juge tak?... buat2 jadik teh ais jer... huhuhu...

    ReplyDelete
  3. salam kakk

    sy biasa buat letak susu cair dlu dlm gelas,pastu letak ais.

    baru letak syrup tu.klo syrup tu pekat,dia mmg akan jtoh tros ke bwh,dn takkan bercampur ngn susu.last skali baru letak teh yg pekat.

    tuu cra sy laa..heheeee

    ReplyDelete
  4. Izan,
    nak me mamak tu ajar kkida...hehe...

    ReplyDelete
  5. MGB,
    buat aje cam mana pun...lebih lemak, lebih manis...pasti sedap...:)

    ReplyDelete
  6. aza,
    thank you...idea tu...nanti kkida nak cuba cara aza...:)

    ReplyDelete
  7. salam kkida, hub kita suka teh 3 layer ni, kita tunggu la kkida ajar kt blog..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...