Saturday, May 5, 2012

hot pie in a minute

lama dah pie maker ni tidor....lebih dua bulan rasanya...dan hari ni tergerak hati kkida nak gunakannya...buat pie guna pie maker ni sangatlah mudah....beli aje frozen puff pastry dan shortcrust pastry....intinya ikut suka....kali ni kkida guna spinach yang kkida celur dan hancurkan sikit, chicken burger dan mozarella cheese....buat ikut arahan/manual yang dikepilkan masa beli pie maker ni...

sunbeam magic pie maker 2 (image from google)...memang anda sangat berguna untuk saya...alah membeli menang memakai....:)

ok, pasti ada yang akan bertanya kat mana kkida beli pie maker ni....
kkida beli kat perth masa gi cuti bulan december lepas....kat malaysia takda jual ni....kkida dah cari...jika beli online mungkin ada...kkida tak pernah pula survey....tapi jika australian online shopping mereka tak deliver ke malaysia...only for local...tak taulah pula jika kkida terlepas pandang...
oleh itu jika anda ke australia, jangan lupa beli pie maker ini...ok....
Insyaallah kkida akan ke sydney minggu akan datang ni....kkida memang ingat nak beli bawa balik beberapa set pie maker ni...cuma tulah...semuanya dah bertuan (2 for family and 2 for 'friends'...:)...jika ikutkan memang nak hangkut bebanyak...tapi apakan daya...tanganku tak sampai...:)

lama dah kkida tak sentuh bab digi wwwow award ni....sebenarnya malas gak asyik cakap pasal voting-voting ni....nanti pembaca ingat kkida ni kemaruk sangat dengan all this award-award ni....tapi kkida ada alasan tersendiri untuk join benda-benda macam ni....islam juga galakkan kita bersaing secara sihat...:)

berbalik kepada kedudukan 1001resepi dalam carta digi fave makan-makan expert...dah berapa hari ni kkida lihat kedudukan 1001resepi tak berubah...melekat kat situ...tak gerak-gerak...berat bebeno pulak 'dia' nak kerabat naik ke atas...hehee....

dan kkida memang salute pada blog yang mengungguli categori ini...hebatkan...kuat betul sokongan peminat dan pembaca blog anda....:-()...

mungkin dah tertulis kali ini bukan rezki kkida...mana boleh kkida je asyik nak menang...hihi...kasi canlah orang lain pula...:)))


6 comments:

  1. sedapnye kkida pie nie ... terus rasa lapaq

    ReplyDelete
  2. Nampak gebus kak..he3...tingat lak kat abg mat gebu kita..

    ReplyDelete
  3. Cik Kamoo....jika ada alat ni better...senang buat pie..

    ReplyDelete
  4. hehe....asal gebu aje teringat kat cik mat gebu yek...hihi...

    ReplyDelete
  5. kkida nanti boleh akak share kan tak buat shepard pie dengan brown mushroom gravy guna pie maker ni.. hehe pasti cun melecun la hasil nya :D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...