Sunday, May 6, 2012

biasa-biasa aje....

salam, ahad yang boring....bukan boring tapi sunyi....cuaca pun redup aje hari ni....petang-petang macam ni nyamuk pula banyak....rumah dikelilingi hutan camnilah...tak boleh nak elak dari serangga yang satu ni...:)
sekarang ni pun kkida sendirian....yang lain semua keluar....agenda masing-masing....kkida nak menaip blog pun kurang idea dan mood...lagi pun kkida tak masak apa hari ni...so, takda cerita masak-masak hari ni...

atas tu kkida goreng nasi semalam dengan daging dan pucuk ubi keledek...nasi tu my maid guna beras wangi semata-mata...bila goreng texture nasi goreng tu jadi macam pulut...melekat-lekat...tapi selesai gaklah...hehe....lapo punya pasal...

pastu kkida buat sambal udang dengan peria rebus....lebih semalam...tumbuk cili hidup dan tambah cili blender sikit...tu pun takda sapa makan...hmmmm....kkida makan sorang...:/
yang ni pun lebih pulut semalam....since ada mangga kkida buat kuah santan...oklah, ni ramai yang suka...:)
pagi tadi ketika semua orang keluar kayuh basikal kat frim....kkida buat hashbrown quiche...resepi paula dean...nantilah, later kkida share resepinya yek!

btw, please continue undi my blog ni ye....this is my last competition...menang atau kalah kkida tak mungkin join digi wwwow awards atau apa-apa award lagi dah....letih....jika nak vote linknya ada kat entri atas sana nun...thank you very much....:)

5 comments:

  1. akak penah buat pulut panggang tak? kalo penah kongsila kak...

    ReplyDelete
  2. bwlum pernah lagi yati, tapi rasanya akak tahu buat, cuma tak buat..:)

    ReplyDelete
  3. dalam banyak2 tu pulut mangga yg plg nampak sedap... saya tak pernah buat...biasanya beli mangga tak berkesempatan nak mkn ngan pulut...

    ReplyDelete
  4. Izan,
    kkida memang suka pulut mangga...cuma tulah...pulut tu kkida alergic sikit...tak leh makan selalu...

    ReplyDelete
  5. semua pun namapak sedap kkida..hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...