Friday, April 13, 2012

muesli dengan apple dan yogurt

salam, sekali sekala kita makan healthy ye...:)
tiada resepi jadi kkida letak gambar banyak-banyak....
kkida guna muesli tesco brand...ada banyak brand lain...
mula-mula parut sebiji apple dalam mangkuk....tambahkan jus oren/apple/pineapple...etc...
add muesli, plain yogurt and honey...
hmmm....sedap...sekali-sekala breakfast camni ok jugakan....ada berbagai cara/resepi menyediakan sarapan yang ringkas dan menyihatkan ini....:)

7 comments:

  1. mau saya kurus kalau pepagi makan ni jer ni... he..he..

    ReplyDelete
  2. muesli tu adik beradik dengan oat kek kak? ke benda ape sebenarnya... nak kena pi tgk jugak la tu... boleh try

    ReplyDelete
  3. in the hand of 1001resepi chef..healthy recipe doesnt equal boring food hi hi...ngancam tuh!..

    ReplyDelete
  4. cheq sue...muesli tu sebenarnya oat yang telah di campur dengan buah kering dan kacang...boleh buat sendiri jika tak nak guna yg dah di proses...

    ReplyDelete
  5. NBK,
    sekali sekala...:)

    Balqis,
    jika hari2 makan camni memang boleh slim...:)

    ReplyDelete
  6. hehe...saya pun baru nak tanya muesli tu apa...dah ada jawapan pun

    ReplyDelete
  7. hye, sy tertarik dgn resipi muesli ni. Muesli tu kena masak dulu ke before campur ngn bahan lain? ader tak cara ekonomi utk makan dia? hehehe, sy tgh try untuk berdiet,jd nkk try mkn muesli ni, harap dpt membantu. TQ (^_^)

    ReplyDelete