Saturday, April 14, 2012

cake in a jar and little penang cafe

salam,
apa dalam botol tu?
kek....
betul ke kek?.
ye betul, itu kek...lain dari yang lainkan...unique and creative...my sis kak jun from cupcakekasih buatkan sempena my birthday on the 12th...depa plan (eka, hani dan alia, anak kak jun) nak surprisekan kkida le kononnya hari tu....tapi tak menjadi....hehe....dalam kelam kabut tu tetiba alia muncul dengan kek ni...dan hani baru terkial-kial nak gi beli lilin....balik rumah lilin nye takda....lol...masa tu kkida tengah sibuk bersiap nak ajak depa gi makan kat luar...

btw, thank you to my sis dan alia kerana susah payah buatkan kek ni untuk kkda/makngah....belum rasa lagi...dah tinggal separuh je dalam fridge tu....nampak sedap sangat...tapi selera tu kureng sikit beberapa hari ni....

good idea letak kek dalam bekas camtu...mudah di bawa kesana-sini terutama sebagai hadiah, buah tangan atau sebagai hantaran kawin...botol tu bolehlah dihias cantik dengan ribbon dll...
kek yang di lapisi butter, chocolate icing dan cream....sedap....
lepas tak jadi nak surprisekan kita dan perut pun dah lapar...kkida ajak depa gi makan kat the curve....berpusing cari tempat makan yang sesuai dengan selera kkida dan akhirnya we all end up makan kat cafe ni...
kkida teringin nak makan makanan yang masam-masam sikit...dan ikan masak cuka chinese stail ni ngamlah dengan tekak kkida...:)
ada sengkuang dan tofu goreng...
penang real asam laksa...memang sedap...
laksa curry lemak...ok juga...
kway teow goreng ni memang sedap...
bawah...pai tee....casingnya tu tak pandai buat...dalamnya di letak sengkuang dan carrot....
lepas lunch kat little penang cafe...kkida ajak depa pi relax minum kopi dan makan dessert pula...mula-mula ingat nak lepak kat secret recipe...tapi nampak cheese cake kat coffee bean lebih yummy lagi dan kkida pun memang jarang minum kat situ (coffee bean) berbanding secret recipe...dan cheese cakenya memang sedap...
warm chocolate cake ni...oklah....
and ice-blended coffee....hmmmm....memang kenyanglah makan-makan hari tu...petangnya pula me and hubby pekena roti sardin kat office...damansara perdana....malam tu....memang tak dinner dah le...:)

Alhamdulillah...syukur atas nikmat mu Ya Allah...:)

little penang cafe
location: the curve, mutiara damansara
my review...
food overall: 4/5
location and environment: 4/5
service: 4/5



12 comments:

  1. kreatifnya "cake" dalam botol tu, teruja tengok...

    ReplyDelete
  2. nice entry..
    tak pernah tengok kek dalam botol.

    ReplyDelete
  3. wowwww! when i read this, i know i have to try! cake dalam botol tu nampak sgt awesome! thanks kkida... may Allah blessed. :)

    ReplyDelete
  4. kkida, tau tak mana diorg dapatkan jar tu? hhuhuh...

    ReplyDelete
  5. dhila cuba tanya kat kak jun....link...mungkin kat kedai jual barang kek....

    ReplyDelete
  6. amboi sedapnya menjamu selera di harijadi. Tak dapat nak join..maklumlah 'kerja'. tak dapat cuti!! Selangkah lagi umur meningkat...semoga hidup lebih bahagia, dirahmati dan penuh berkat. Amiiinnn :

    From Your Gorgeous Sweet Loving Sista Forever

    JUN

    ReplyDelete
  7. thank you to my gorgeous sista...love you tooo...:)

    ReplyDelete
  8. ooowh okies... thanks kkida!!! entry2 kkida slalu menarik perhatian!! hahaha.. sambil2 kat opis pun nak gak jeling blog nih... aaauuuww!!!

    ReplyDelete
  9. camne nak makan cake tu...ngan sudu ke kkida?

    ReplyDelete
  10. sama-sama dhila...yelah mestilah buat entri yg interesting sikit...kalau tak camna orang interested nak baca....hehe...:)

    ReplyDelete
  11. PapaNtiQ,
    hmmmm....soklan cepumas tu...lol....kkida rasa kalau makan ngan chopstick mesti susah kan...:)oleh itu better makan ngan sudulah....:)))

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...