Thursday, April 26, 2012

kari hijau daging dengan mee maggi

salam,
kkida suka buat kari hijau thai kerana aromanya...thai green curry ni sangat versatile....boleh makan dengan apa saja....nasi, mee, roti, pasta dan sebagainya...jika anda ingin mencuba....resepi asalnya ada di sini....

ramuannya memang banyak...tetapi hasilnya memang sedap...anda boleh guna apa saja bahan utama...ayam, udang, daging, meatball dan berbagai jenis sayuran dan ubi....ikut selera anda...
walau bagaimana pun....green kari kkida ni guna instant gravy yang kkida beli dari tesco hat yai....rasa dan aromanya serupa dengan resepi yang di buat sendiri....dan kali ni kkida guna daging pula...

oleh kerana tak lalu makan nasi....kkida guna instant noodle untuk kawankan dengan curry hijau ni...senang...celur aje mee, saringkan...letak dalam mangkuk dan siramkan kuah....kerana nak menambahkan sedap dan kalorinya....hehe....kkida goreng pula telur mata sapi....hmmmm memang membangkitkan selera laaaa...tambah pula sambal belacan....muahaha....mana tak sihat kak ida oiiii....heheeee....

JANGAN LUPA VOTE KKIDA YEK!!!

THANK YOU...:)))


4 comments:

  1. cam sedap je..xpenah lg try green kari ni.

    ReplyDelete
  2. ok nnti saya try buat....btw saya dah vote akk..:)

    ReplyDelete
  3. faa...cubalah buat...berbaloi...:)

    ReplyDelete
  4. Haryati dah vote akak...terima kasih....:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...