Tuesday, April 17, 2012

charcoal chicken

assalam,
sebelum DB bersuara mengenai foto-foto ni eloklah kkida tayangkan kat blog ni....:)

dua hari sebelum pulang malaysia, DB bawa kkida sekeluarga menjamu selera di restoran ni...lokasinya mudah di cari dan foodnya sangatlah marbeles....kalau tak percaya anda lihatlah gambar-gambar ni...

kkida pernah mention mengenai gril lamb rack (foto atas) sebelum ni....pertama kali kkida makan gril lamb seperti ini dan sesedap ini....orang arab memang pakar dalam mengadun dan menyediakan hidangan berasaskan daging...yelah memang itu makanan harian mereka...
gril chicken....waduh! memanglah sangat menyelerakan...pada pendapat kkida...kenny rogers pun kalah...and its cheap..lamb rack atas tu hanya A$11+  for one whole rack...(foto atas)...texturenya sangat chewy dan memang best...

jika anda ke Perth gilah cari Dato' Burn dan ajak dia makan kat situ....im sure DB dengan senang hati dan jika tak busy akan penuhi permintaan anda (dont worry DB seorang yg ramah dan sangat friendly...hehe..:)

dan tahniah buat DB kerana baru je dapat cucu yang pertama...:)
sebenarnya foto-foto atas ni kkida minta DB snapkan dan email kepada kkida...foto yg kkida ambil sendiri tempoh hari hilang begitu sahaja....mungkin ada technical error masa upload gambar dari camera hari tu....:/

dan kkida pasti plate kat atas tu DB yang punya...tengok le....macam mana tak sihat....muahaha....tul tak DB???
hidangan utama restoran ini adalah charcoal gril chicken dan lamb rack....terdapat banyak hidangan sampingan yang lain seperti green salad, potato salad dan pasta salad...nasi beriani pun ada....
bagi anda yang akan bercuti ke perth jangan lupa nikmati hidangan kat restoran ni ye....

Charcoal Chicken Express Cafe, Perth
location: shop 366, Grand Promenade, Dianella, WA 6059
my review...
food: 4.5/5
environment: 4/5
service: 4.5/5

7 comments:

  1. meriahnya makanan kat situ...bilalah agaknya nak jejak Perth ni...

    ReplyDelete
  2. Nampak sgt menarik! Lamb kat Arab nii pun mmg marvelous sampai org yg tak makan kat Msia kat sini boleh menjilat jari... Mmg pandai bab daging2 nii...

    ReplyDelete
  3. K.kida...halal ke tempat nie? Sbb june nanti nak ke perth. Tq

    ReplyDelete
  4. Inyaallah satu hari jika ada rezki nor akan sampai kesana...:)

    ReplyDelete
  5. mizzb...kkida makan sebab saya yakin ia halal...tapi jika anda tak pasti jangan teruskan...

    ReplyDelete
  6. ok..tq kkida... lepas email baru mizz bukak website tu... tq again for the info..tak sabar nak pg sana

    ReplyDelete
  7. ok Hamisah...contact aje dato burn...pasti dia boleh bantu...:)

    ReplyDelete