Wednesday, February 29, 2012

nasi mandi at hadramawt

salam,
hehe....memang membawa maut le jika makan macam ni setiap hari....dengar nama restorannye pun dah kecut perut...:D
apa taknya...hidangannya kaya dengan minyak dan kolesterol.....ayamnya...tengokle...sebelah untuk hidangan individu....tapi sebenarnya pada pendapat kkida kuantiti hidangan tersebut boleh makan untuk dua orang...

harga sepinggan nasi mandi ayam dan lamb tersebut adalah RM18....sihatkan....
hidangan ini memang tidak berkuah....hanya nasi dan ayam/lamb (serupa dengan nasi mandi yang kkida pernah makan di Makkah dan Madinah...:)...dan tomato yang di blender...salad tersebut kkida order asing...tak lalu pula makan tak bersayur...

nasi mandi memang tiada rasa pedas langsung...mula-mula suapkan ke mulut memang terasa sedap sangat...masuk suapan kelima dan seterusnya akan timbul rasa muak dan loya akibat kandungan minyak yang tinggi...jika ada rasa rempah dan pedas sikit, kkida rasa mungkin ok...

tapi inikan hidangan Arab...memanglah macam tu resepinya....mana ada berkari dan bersambal seperti hidangan nasi kandar atau nasi biryani....wbp, jika teringin nak rasa ok...once in a blue moon...tapi tak boleh le selalu...:)
memang cantik beras yang di gunakan....pasti beras impot dari India....panjang sungguh....
btw, kkida suka pula dessert ni...memang manis....tapi kena dengan selera kkida...oatmeal mix with mashed banana and honey....
apa-apa pun kkida really enjoy my lunch date with dear hubby....bedua-duaan....hehe...

Restaurant Wadi Hadramawt
Lokasi: Jalan Ampang
My Rating:
food: 4/5
servis: 4/5
enviroment: 4/5

6 comments:

  1. Salam K.Kida..emm sedapnya.Tgk gambar pon dah rasa kekenyangan sbb byk sungguh lauk pauknya :D

    ReplyDelete
  2. alahaiii... sedapnya... tapi mmg x leh mkn byk2 kan kak... muak rasanya. Teringat masa p guangzhou dulu, nasinya sedap betul. Tapi x tau nama. Makan share2 dgn kawan pasal x bleh nak abes.... hehehe

    ReplyDelete
  3. dah lupa pengalaman masuk MRI chamber ker? Berhati-hati di jalanraya....he he he

    ReplyDelete
  4. Aduhai! tak tahan sungguh bila tengok gambo akak nih. Laparrrrrrrrrrr ... akak permintaan : kalau boleh kasi resepi pencuci mulut tu. Oat, mashed banana & honey. Macam mana nak buat tu?

    ReplyDelete
  5. nampak macam sedap ni... Sape nak pegi.. Adam blanjer... Tp bayar sendiri..hehehe

    ReplyDelete
  6. Nampak sedap hidangan ni KKida :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...