Tuesday, January 17, 2012

roti tortilla...

salam....
tahun 2012 menyaksikan kkida tinggal seorang kat rumah...hehe...2 gi sekolah, 2 gi kolej dan 2 lagi gi kerja...ada lagi 2 orang kat rumah...bibiks yang memang setia menunggu kkida...tak kira hujan atau panas, ribut atau taufan....mereka tetap disisi....:)))

bila dah tinggal keseorangan tu....perut pun lapar le...oleh kerana tak rajin nak masak nasi lemak atau meehoon goreng atau roti canai...maka kkida makan apa saje yang ada....dan pagi ni....inilah yang ada dalam dapor kkida....tortila bread...
tortilla bread ni sangat versatile....makan macam mana pun ok....cicah dengan kari boleh, guna sebagai burger wrap boleh, bake dengan pasta sos pun boleh....kkida pernah share beberapa resepi tortilla bread ni...
pita bread dengan gril chicken ni kkida buat pagi semalam....gril chicken beli kat tesco...letak salad, cucumber pickle, tomato, bell paper, mayonnaise dan cheese....kemudian gril atas panini sandwich press hingga cheese cair...
bawah ni pula versi tortilla yang sangat simple....guna nugget lebih pagi tadi...salad dan mayonnaise...tak perlu grill....lipat-lipat dan makan terus....memang amat mengenyangkanlah...tahan sampai tengahari nanti...:)

7 comments:

  1. As salam KKida. Selamat pagi :-)

    Simple dan sedap.. bila laaa kerja menyiapkan makanan saya boleh semudah KKida hik3..

    ReplyDelete
  2. salam kkida
    adoi .. tak tahan tul tengok roti tortilla ni. yummy ......

    ReplyDelete
  3. simple & healthy...saya sukaaaa...

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum Kkida, nak kena buat ni, insyaAllah nampak yummy!

    ReplyDelete
  5. salam kakIda, memang sukaaa sangat menu all-in-one mcm ni. senang, cepat, sedap!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...