Sunday, January 15, 2012

lasagna meatball dan nanas...

lasagna yang mudah dan ringkas...guna yang segera-segera sahaja...pasta sos segera, meatball segera...semuanya segera....cepat di siap sedap di makan....janji konyang ye!
 pasta sos dengan sosej azmy ni kkida beli kat agrohypermart semalam...
tambah nanas sikit biar manis-manis masam...
cheese....mahal bebeno rega cheese ni...tapi sebab nak makan beli gaklah...
camnilah rupanya sebelum dibakar...layer selang seli...spray baking pan dengan minyak...susun ikut cara yang anda suka...kkida susun macam ni....lasagna sheet, grated cheese, pasta sos, lasagna sheet, cheese, pasta sos, meatball, lasagna sheet, pasta sos, pineapple, cheese, herbs...tutup dengan aluminium foil sebelum di bakar supaya cheese tak hangus...bakar dalam preheated oven selama 30 ke 40 minit dengan api sederhana 190C...

buka oven dan tarik keluar kertas aluminium tadi...terus bakar 10 ke 15 lagi atau hingga cheese cair dan mula keperangan...keluarkan dari oven...biarkan sebentar sebelum di hidang...
kkida belum potong lagi....belum ada yang nak makan....jika ada kesempatan kkida upload photo lagi...ok.....



13 comments:

  1. salam kkida...terliur gilerr nih sbb de nenas tuh, harusss g cari semem buat malam ni..tq for t delices sharing yg segera dan sedappp..:)

    ReplyDelete
  2. ssh nak cari cheese halal la kat KK ni huhu..nak sgt buat

    ReplyDelete
  3. slm perkenaln kkida..:)) menarik..dan dan mudah :))

    ReplyDelete
  4. salam kkida...bestnya, liza pun buat lasagna jugak..meh kita tukar, nak...hihihihi

    ReplyDelete
  5. Alahai.. Sedapnya.. Terliur dibuatnya.

    ReplyDelete
  6. wahhhh...sedapnyaaaaa...
    dah lama tak makan lasagna....

    ReplyDelete
  7. salam,
    thanks for all the comments...kkida appreciate...
    salam perkenalan asmah...:)
    liza...boleh juga...nak rasa lsagna liza...
    ini lasagna ringkas...style kkida...:)

    ReplyDelete
  8. my feveret...nak buat jugak la, sebab gambar kkida sungguh menggiurkan...

    ReplyDelete
  9. wallahh!! mengoda sungguh lasagna ni..nak2 ada nenas lg..bole saya try weekend ni..

    ReplyDelete
  10. Wow! Memang best la dari KKida.. yummy!!

    ReplyDelete
  11. oh oeya...thanks...

    zarina/wan...kena try ye...senang je buatnya...

    ReplyDelete
  12. yea,, sennagnya..thank u for sharing kak...:p

    ReplyDelete