Saturday, January 28, 2012

clam meat meehoon

salam,
lepas buat pancake toast tadi kkida goreng meehoon pulak...macam mana pun nak kena makan something yang berat jugalah...

sebenarnya kkida ni kuranglah nak share resepi-resepi camni....hidangan yang pasti semua orang tahu buat....meehoon goreng...goreng macam mana pun ok....tak sama tapi serupa....yang lain hanyalah bahan-bahannya...

kali ni kkida guna frozen clam meat sebagai perencah....sebab takda taugeh atau sayuran lain dan yang ada hanya celery maka itu jelah yang kkida campur....lately kkida memang jarang sangat beli taugeh....kerana baunya yang memang kurang menyenangkan....ada sekali tu kkida cuba cium taugeh kat tesco....bau hancing sangat....nampak memang segar....memang tak lalulah nak makan....tak tau depa jirus dengan air apa ke taugeh tu....
kkdia suka meehoon warna putih camni....jadi tak perlu letak cili blender atau kicap....memadai dengan cili padi dan perisa...
lunch nanti tak yah masak dah lah....hehe....:)



6 comments:

  1. salam kkida...wowww sedap betul nmpak meehoon tu..senangkan kak kalau masak yg berat2 cmni, lunch nnt relax la sikit...hihihihi

    ReplyDelete
  2. Salam Kak,
    i have to say that i love LOVE love your blog!! thank you for sharing it here.. may God bless you always !

    ReplyDelete
  3. ye Liza...tapi akak ni kena masak gak...:)
    Liza dah vote utk akak...:)))

    ReplyDelete
  4. La mamam...sama-sama...terima kasih...dah vote tuk akak...hehe...

    ReplyDelete
  5. salam ida..
    maklong suka mihun tak kira putih.. hitam atau warna merah sos.. hehe..
    ida.. maklong dah vote.. cuba sendiri tak berjaya.. last2 mintak tolong anak votekan bagi pihak maklong..

    ReplyDelete
  6. salam maklong....terima kasih bebanyak...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...