Saturday, January 28, 2012

rendang telur

salam,
beberapa hari ni kepala kkida tak berapa betul sikit...hehe....sibuk bebeno dengan benda-benda camni...:)...tapi bila kkida fikirkan balik....apa salahnya kan...bersaing secara telus dan sihat...tiada bengkok geledok dan main tikam-tikam dari belakang...jika tiada sifat bersaing dalam diri manusia maka tiadalah petronas twin tower kat kayell tu atau syarikat tambang murah airasia...:)

...time periksa dulu-dulu....mak kita selalu cakap kat kita supaya belajar bersungguh-sungguh agar dapat nombor satu dalam kelas...termasuk le mak kkida...hehe...tapi sebab kurang berusaha...syukur je lah mana yang ada dan anggaplah itu bukan rezki kita, yang penting semangat untuk bersaing itu harus ada...jika tidak....hmmm...orang lain akan tepuk tangan kuat-kuat dan tersenyum lebar...sebabnya...."aiman tak kesah".....:)))

itu pandangan kkida...dalam apa bidang sekali pun, kena ada semangat untuk bersaing secara aman...bidang hiburan, bidang fashion, bidang bakeri, bidang sukan....itu sudah semestinye....mana ada orang tak nak menang kalau lumba lari atau main bola...:)....tapi yang paling terserlah sekali buat masa ini ialah bidang nyanyi-nyanyi...terutama pencipta lagu dan penulis lirik...:)...pertandingan JL kat tv3 tulah...yang tu memang komposer suka nak bersaing...sebabnya...lumayan...sapa yang tak nak tanding betul tak?

....bebalik kepada blogger award yang kkida sibuk-sibuk tu....bukannya dapat apa pun, award je dan kkida pun masuk saje suka-suka, nak hiburkan hati sendiri...hehe...

ada yang pelawa ajak kkida join pertandingan 'likes the photo' kat fb memandangkan my fb follower ramai...hadiahnya lumayan juga...wbp...kkida rasa berat hati sikitlah nak join...sebabnye...hmmm payah nak explain kat sini...nanti ada yang anggap lain pula...:-/...(so sorry kepada mereka yang berkenaan)...jika anda nak suruh kkida buat write-up kat blog pasal product anda dan pay me accordingly...itu yang terbaik....
nampak lebih sopan gitukan....hehe....:)

takpalah forget about it....banyak lagi perkara penting lain yang kkida nak fikirkan....jap lagi nak gi tapah....nak ambik anak kkida hani...dia sakit belakang....esok nak bawa gi chiropractor...
...rendang telur...resepi rendang camni banyak kali dah kkida share kat blog ni (sharing is caring..:)...gi search sendiri ye....telur tu lepas rebus kena goreng dulu...pastu baru masukkan ke dlm kuah rendang...

p/s....btw...kedudukan 1001resepi kat sini semakin menurun...hehe...please vote jika blog ini ada tempat di hati anda...tempoh untuk mengundi masih lama lagi...hmmm....tak taulah samada 1001resepi mampu untuk terus bertahan kat posisi tersebut....thanks....:D



No comments:

Post a Comment