Sunday, January 29, 2012

beef wraps

Assalamualaikum dan selamat berhari minggu disamping keluarga tersayang....:)
pagi ni kkida relax sangat....tak keluar kemana-mana....mula-mula ingat nak ke tapah jemput my hani....tapi since the old bibik not around sebab balik cuti...kkida suruh hubby and ajwad jelah yang pergi....kkida terpaksa monitor si kawiem yang kurang cekap buat kerja tu....
dan tengahari ni kkida tak masak nasi pun....buat makanan yang laku aje....hehe....macam resepi yang kkida share kat entri ni....

sebenarnya juadah camni kkida dah share berkali-kali....jika pergi balik kat entri lama-lama ada resepi wraps ni....but since my slogan sekarang adalah 'sharing is caring'...:) maka kkida share jugalah gambar-gambar yang kkida ambik tadi buat tatapan pembaca tegar blog kkida....hehe...
filling ni kkida guna mince beef, bebola daging, celery, tomato, bawang besar, cendawan butang, bawang putih dan cili blender....cincang semua vege...

tumis bawang putih dan cili blender dengan sikit minyak dalam kuali...masukkan mince beef dan bebola daging (belah 4)....masak beberapa minit....kemudian masukkan semua bahan selebihnya dan juga seasoning....
gulung dalam wraps dan letakkan dalam baking pan....
kali ni kkida guna white sauce...
 tuangkan white sos dan grated cheese....
 bakar dalam oven selama 30 minit @ 180C...
sejukkan sebentar dan hidang dengan salad....

jika tidak keberatan dan menghargai apa yang kkida share selama ini....please vote blog ni ye....:)
terima kasih...
kkida....:)))


5 comments:

  1. Sedapnya nampak..tapi tulah saya ni kalau makan daging selalu perut meragam..kalau nak cuba resepi Kak Ida ni kena tukar ayam..
    yeayyy!Kak Ida leading for the F&B Blog!Best!Saya doakan Kak Ida will be the winner ya..Amin!

    ReplyDelete
  2. Kak. . Menu mcm ni la yg sedap ni. . :-)

    ReplyDelete
  3. Ok kak. . Done!. . Dah vote. :-)

    ReplyDelete
  4. ix...thanks doakan kkida...ixora memang good friend...lap you...hehe...

    ReplyDelete
  5. ibh....terima kasih kerana vote kkida...menu ni dan menu yg lain pun banyak yang sedap...:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...