Sunday, October 30, 2011

nachos dan simple guacamole

salam dan selamat beristirehat dihujung minggu...anda kemana hari ni....atau hanya lepak kat rumah je...kkida ada kenduri yang mesti di hadiri di port klang sebentar lagi....maka terlepaslah tugasan memasak untuk tengahari ini....:)
banyak benda nak di cerita...tapi kita shortcut ajelah ye....meh cerita pasal guacamole ni....avocado tu kkida beli last week lagi...masa beli tu buah tu tak cukup masak....kkida simpan sampai masak dan kemudian buat guacamole dip ini...yang paling simple punya version...

hancurkan isi 2 biji avocado....campurkan 3 sudu besar sourcream, 1 sudu besar lemon juice dan kulit lemon....tambahkan 2 biji cili hijau cincang kecil....salt and pepper secukup rasa...kkida tambah cheese feta crumble sikit...maka jadilah guacamole versi kkida/1001resepi....

terdapat banyak resepi guacamole kat website...cuba google dan cari resepi terbaik...:)
nachos ni juga boleh didapati di supermarket....kkida beli kat jaya grocer...letak dalam mangkuk cukup untuk satu serving...dropkan beberapa sudu besar guacamole, beberapa sudu besar potato salsa (kkida guna readymade pasta sos aje)...1 to 2 tablespoon sourcream...taburkan cili hijau cincang, grated cheese topping...microwave selama 2 minit atau sehingga cheese cair...keluarkan dan hidang panas....
sedap dan memang ralit le makan terutama ketika tengah tonton perlawanan bola sepak kat tv tu...hehe...

Saturday, October 29, 2011

tiramisu ke tirabisu...:(

salam,
hmmm....bagaimana caranya nak meluahkan rasa hati yang kecewa ini...huhu.....dah lewat petang sangat ni baru nak berblog....banyak betul perkara berbangkit 2 hari yang lalu...hari khamis adalah hari yang amat memenatkan sekali....hari lahir eka dan memang kkida sibuk masak itu dan ini sampai lutut pun naik longgar...

semalam pepagi lagi kida kelam kabut...bagun pagi-pagi...buka peti sejuk...tujuannya nak jengah tiramisu yang kkida buat hari sebelumnya....

kononnya selepas hilang penat kerana tidor yang lena malam tu barulah nak ambil foto tiramisu dan nak sharekan ke blog ini....tetapi hancur luloh hati ini....memang sangat sedih lah....nak tau ngapa kkida sedih...
tengoklah ropa tiramisu yang kkida buat ni...belanjanya tak sikit....dek kerana peti sejuk yang...h........h   tu....menangis kita di buatnye...
memang dah beberapa minggu peti sejuk yang baru je kkida guna tak sampai 2 tahun tu berbunyi bagitau 'aku sakit aku sakit'.....tapi kkida dan lelain orang dalam rumah buat tak dengar je...semakin hari sakitnya semakin tenat dan bunyinye semakin kuat....dan rupanya malam birthday kakak tu tatkala semua orang dah tidor lena....peti sejuk tu terdiam terus....langsung tak berbunyi....

kkida tak perasan langsung...hingga buka pagi tu dan lihat tiramisu kkida melt...baru lah tersedar...cepat-cepat keluarkan dan masukkan ke dalam freezer kot-kot boleh diselamatkan...tapi....nasi dah jadi bubur...
tiramisu dah bertukar jadi tirabisu.....huhu....
lepas beberapa jam dalam freezer (tempat sejuk beku...tempat sejuk beku tak rosak kerana ia berlainan pintu dan berlainan compressor)...kkida keluarkan dan cuba potong...dahlah keras bebeno....tunggu jap kasi defrost...gitulah ropanya...biskut tu dah soggy dek kerana cream cheese dan cream toppingnya dah cair dan terlalu lembut malam tersebut...

tapi since kkida dah janji nak tayang gambar tiramisu/bisu ni, maka kkida tayang jugalah (jangan senyum ye...hehe)....lain kali kkida cuba buat lagi...sekarang ni tirabisu ni dok kat dalam tempat sejuk beku tu...buahnya pun dah naik kematu....tapi dah tinggal sebelah gak dessert ni...anak-anak kkida bukannya kira....hehe....

hari isnin esok baru nak call si samsung punya servis centre tu....apada....memang tak pandai buat peti ais lah depa ni....baik beli je peti ais biasa-biasa macam sharp atau toshiba atau panasonic...garenti takda masalah...ni dah le mahe regenya...pakai kejap je dah kong...memang serik dah nak guna barangan letrik brand yang pelik-pelik ni...nama je gah....:(((

Thursday, October 27, 2011

tiramisu for eka....


salam,
ada dua sebab kkida buat tiramisu ni....pertama sebab pengaruh dari masterchef semalam dan kedua sebab today birthday eka.....hari ni 23 tahu dulu kakak hadir ke dunia....YaAllah...cepatnye masa berlalu...dah besar anak dara sulung mama ni....kalau mama dulu masa umur ni tengah bersiap-siap nak kawin dengan ayah...hehehehehe....kakak dok relex lagi...tak pernah sebut pun hal-hal nak kawin...:)
memang ntah kenapa pulak kkida terajin membuat dessert ni....tapi sebenarnya tak susah pun...senang dari buat kek semalam...cuma yang ni belanjanya...huhu....memang padanlah kalau makan kat restoran tu depa hentam harga sedap-sedap...
komponen utama tiramisu adalah biskut...cream dan perisa iaitu kopi dan coco serta toppingnya...terdapat banyak resepi yang boleh anda google di internet....website, youtube, blog, image dll...selepas kkida lawati beberapa website dan youtube....kesimpulannya kkida dapati terdapat berbagai bahan dan method bagi meyediakan dessert ini....ada yang guna cream cheese, mascarpone cheese, egg yolk custard...egg white, whip cream...ada yang steam egg custard tersebut...ada yang guna raw egg yolk terus campur dalam cheese...dll...ikut selera masing-masing...
dan bagi kkida pula...saya guna bahan-bahan diatas ni...1 ketul cream cheese dan 2 tub mascarpone cream cheese...2 bungkus lady finger biscuit, whip cream...malas rasanya nak mengacau egg custard...lain kali jika rajin buat cara macam tu pula...

 buat creamnya dulu...pukul cream cheese dengan 1 cawan gula hingga kembang...masukkan mascarpone cheese dan pukul hingga sebati...
 masukkan 4 cawan whip cream kedalam cheese mixture...dan gaul rata...
susun biskut sekeliling bekas...kkida guna springfoam pan...kemudian celupkan biskut kedalam campuran kopi dan air...
 coffee mixture....3 sudu teh strong instant coffee dengan 1 cawan air suam...
 sudukan cream cheese mixture tadi...
 celupkan biskut dan susun atas cream cheese...dan ulang sekali lagi...
makna terdapat 3 layer biskut dan 3 layer cream cheese mixture...masukkan kedalam fridge dan sejukkan selama beberapa jam...
 keluarkan dan cover dengan whip cream...
 ayakkan serbuk coco atas whip cream...
 susun buah-buahan atasnya...
belum di rasmikan lagi tiramisu ala kkida ni...masih dalam peti sejuk...nanti bila dah slice kkida letak photonya kat sini ye...:)
foto bawah eka dengan paklong...abang sulung kkida...masa ni eka belum lagi 2 tahun rasanya...

Wednesday, October 26, 2011

apple cinnamon tea cake

salam...lewat kkida berntri hari ni....:)
yelah...bukan boleh ngadap laptop aje 24 jam...takleh kenyang....hehe....

wow!...waduh! waduh! meleleh ayaq lioq tengok kek nikan...memanglah...kkida memang sengaja nak bagi youall meleleh ayor lior....kekekeke...saja nak nyakat...jangan marah ye! kkida ni memang jenis camni suka gurau...hehe....
kkida geram betol...pagi tadi kkida ada snap gambar mak mertua kkida buat kueh masalodeh, step-by-step...ntah macam mana masa kkida upload kat laptop gambar tu tak tercopy sekali...pastu kkida pula terclick 'delete all copied photos'....habis semua gambar masalodeh yang kkida snap terpadam sekali...

...tulah pakai camera murah lagi...nampaknya lepas ni kkida nak kena gi beli camera cap ayam macam cik mat gebu gunalah pula...baru takda masalah dan cantik gambarnye ye mat....:)
btw...bebalik kepada cerita kek ni...entah macam mana...mungkin angin sepoi-sepoi bahasa bertiup dengan nyamannya petang ni...maka kkida tergerak hati nak buat kek ni....lama betul dah kkida tak berkek...ingat last sekali buat masa raya hari tu...dah dekat 2 bulan...rehat betul kkida punya cake mixer and all baking equipment tuh...
resepi ni kkida perolehi dari my AWW cake and slices...lama dah sangat kkida berangan nak buat kek ni...hari ni baru termakbul...

sebenarnya nama kek ni adalah cinnamon teacake sahaja...yang apple tu kkida tambah sendiri...memang tak guna apple resepi asal...since kkida ni memang suka memandai, maka terselitlah pulak buah apple kat tengah-tengah cake tu...yelah benda dah ada...baik kita guna kan!...dan kkida memang suka kek yang berinti camni...dan hasilnya memang sedap...pada kkidalah...yelah dah kita sendiri yang buat takkan nak kata tak sedap pulak...:)
kkida guna gala cooking apple dalam 3 biji...buang kulit dan bijinya dan potong kepada 6 bahagian...
bahan-bahan kek...kuantiti bahan ni kkida double dari kuantiti asal...kalau tak alahai seciput je dapat keknya...sekali ngap je dah selesai:

120g pure butter
2 tsp pure vanilla
1 cup castor sugar
2 eggs
2 cups self-raising flour
2/3 cup milk

1) beat butter and vanilla for 1 minute
2) add sugar and eggs...beat until creamy and fluffy...(macam photo atas ke 3)
3) add flour and milk (selang seli...pukul sebati....photo ke 4)
kkida guna bekas yang kkida beli kat ikea...pertama kali guna...belinye ntah dah berapa bulan...hari ni baru guna...ingatkan kot boleh dapat bentuk love tu...hmmm...takda pun...springfoam pan...

sudukan setengah adunan kedalam baking pan...grease dulu...kkida tak alas pun sebab bekas ni non-stick pan...kalau nak alas pun boleh...gris kertas tu sekali...lepas tu susun apple cam dalam gambar...sprinkle dengan cinnamon powder...kemudian sudukan adunan kek yang lebih tu supaya menutupi apple...
bakar antara 30 ke 35 minit pada suhu 180C hingga kek masak...keluarkan dari oven dan sejukkan kejap...terbalikkan kek dan keluarkan dari baking pan...itulah rupa kek yang dah masak tadi...(dah hampir nak selesai pun...hehe...)...
biarkan sejuk...cairkan sikit butter...berus butter cair atas permukaan kek...kemudian taburkan campuran gula caster dan cinnamon powder keatas kek...serve ketika kek masih suam-suam...hmmm....
jika tak nak letak apple pun takpa...bakar kosong aje...

Tuesday, October 25, 2011

gadis jual burger?


rasanya berani tak anda menapak di laluan ini dalam keadaan hujan renyai-renyai sekitar jam 6.30 petang...berseorangan?


"bu ada orang perempuan nak jumpa ibu"

"siapa?"

"ntah...tak tau bu"

kkida pun bangun menuju ke pintu belakang (wet kitchen) sambil diikuti oleh elah...

di muka pintu berdiri seorang perempuan berusia lingkungan 20an, berbaju kurung, free hair...berkulit gelap, tinggi sekitar 5' dan kurus...lebih kurus dari eka...:)...dia menjinjing dua beg plastik tertulis ayamas...

kkida terdiam kejap bila terpandang muka perempuan tersebut...

"ye...ada apa"

"saya ada bawa 17 biji burger" sambil dia unjukkan 2 bungkusan plastik yang berisi...nampak macam ada bungkusan kecil-kecil dalam 2 beg plastik tersebut...

"burger?"  

kkida terdiam kejap...

"kakak ni datin ke?"

kkida diam je...

"suami kakak lawyer ke?"

kkida diam tak jawap apa-apa...

"kakak ni siapa?" dia tanya kkida balik

"awak cari siapa sebenarnya?"

dia diam kejap..."saya ada bawa burger ni....kakak nak beli burger tak?"

kkida geleng kepala...."takpalah dik akak taknak...sapa nak makan banyak sangat tu"

dia diam....lepas tu cuba juga memujuk supaya kkida beli burger tersebut...

"kakak tak boleh tolong saya ke....kakak boleh beli dan bagi ke masjid" sambil tu dia keluarkan sebungkus dan tunjukkan pada kkida...

suspen nye kkida masa tu....dalam hati berkata-kata siapa dia ni...my maid berdiri tak jauh dari kkida memandang penuh tandatanya???

"maaflah dik...jika nak sedekah you boleh hantar sendiri ke masjid kat depan sana"

"kakak belilah...kemudian kakak hantar ke masjid....saya nak pakai duit"

kkida diam...

"kakak tak boleh tolong ke"

"maaf dik kakak tak kenal you...maaf ye!"

dia diam...lama dia berdiri kat muka pintu sambil terus renung muka kkida...weh! kita pula yang tak keruan...kemudian dia berlalu dari situ dengan payung yang bengkok...

kkida ke tingkap dapur merenung dia berlalu...kemudian kkida suruh elah ekori hingga dia menghilang
...lepas tu terus suruh si elah tutup gate...

hingga la ni jantung kkida berdegup-degup...boleh dapat sakit jantung kkida ni...

apa yang menjadi tandatanya kkida adalah...

bagaimana seorang gadis/perempuan seperti dia sanggup menapak mendaki bukit yang agak tinggi dan jauh dari jalan utama (dalam 50m) hanya semata-mata nak menghantar/jual burger...hanya orang yang tahu di sebalik bukit tersebut ada rumah saja yang berani...

jam pula dah hampir maghrib....kiri kanan jalan hutan....hampir gelap....tak takut ke dia?...berjalan dalam hujan renyai-renyai seorang diri menuju ke satu destinasi yang memang tak boleh nak agak samada ada rumah ke tidak hingga betul-betul sampai ke atas...

dan berani sungguh dia masuk ke kawasan rumah orang yang dia sendiri tak kenal dan tahu ahli-ahli dalam rumah tersebut...ntah sapa-sapa punya kediaman....ntah tuan punya rumah tu orangnya bagaimana...ntah baik ntah jahat...jika dia nak lari meyelamatkan diri memang payah...

sebenarnya perasaan kkida jauh lebih takut lagi berbanding perasaan budak perempuan tersebut...macam-macam berlegar dalam kotak fikiran kkida ni....malam ni memang kkida tak tidor lenalah....risau...manalah tau kot dia ada tujuan yang lain...Nauzubillah....

sebentar tadi kkida teringat...sebelah sana bukit (tak jauh dari rumah kkida)...atas bukit juga...ada rumah lawyer....tetapi bukan suaminya...isterinya yang lawyer (Dato' N)....kkida kenal baik dengan beliau (hakim sebenarnya, bukan lawyer)...

tapi bila di fikirkan...apahal Dato' N nak beli burger hingga 17 bungkus petang-petang camni...nak buat ape dia?

ish! memang pelik bin ajaib lah...bingung bila di pikirkan...:O

...mereka yang tahu rumah kkida ni pasti lebih ngerti maksud di sebalik cerita ini....

masak cuka ikan tenggiri

mak mertua punya stail...hehe....

seminggu ni my mertua ada kat rumah saya....anak pompuannya ke korea seminggu ikut company trip...since mak mertua tak berapa sihat, dia kenalah duduk jap kat rumah kkida...wbp, kkida memang tak kesah pun jika mil nak duduk lama...rumah anak dia...cuma buat masa ni dia lebih senang tinggal dengan anak perempuannya tu....yelah...macam kita gaklah nanti....macam mana pun lebih selesa dengan anak perempuan dari anak lelaki...hehe...
jika dia ada memang dia suka nak masuk ke dapor...nak masak ikut selera dia....tadi kkida tengok cara dia buat ikan masak cuka ni...sedap jika kena cara masaknya...hiris kasar bawang merah, halia, cili hijau dan timun....kemudian rendam dalam air dan cuka sikit....biar 15 minit....

lumurkan ikan dengan kunyit dan garam dan goreng hingga masak...ketepikan...hiris nipis bawang merah, halia dan bawang putih...panaskan minyak dan tumis hirisan bawang dll hingga kekuningan....kemudian masukkan bahan rendaman dengan air cuka tadi dengan airnya sekali (tujuan direndam supaya bahan-bahan tersebut crunchy)....tambahkan garam dan perisa...biar didih sebentar...akhir sekali  masukkan ikan goreng....angkat dan hidang panas...

sodap! memang sodap....tambah-tambah mak mertua yang buat dan kita hanya tukang ngap aje....hehe...
rancangan MCM malam tadi masuk hari ketiga...oklah kkida tak mau cakap perkara negatif tentang rancangan ni dah...betterlah kita beri sokongan pada persertanya tukan....jika tak gemar jurinya takpa...bukan mereka yang bertanding....by end of the day...peserta yang menang mungkin akan lebih famous dari juri-juri tersebut....kkida beri mereka 110% sokongan...
bukan mudah challenge yang harus mereka lalui....jika kkida agaknya memang dah collapse halfway tru....hehe...episod kedua hari tu depa kena asingkan putih dan kuning telur....tak boleh ada sikit pun kulit dan kuning telur masuk ke dalam putih telur tersebut....jika ada, depa kena start all over again...ingat senang ke nak asingkan kuning dan putih telur...kulit jika tak banyak sikit mesti tercampur juga...:o

bukan kerja mudah tu...jenuh diri berjam-jam....memang letihlah...berpeluh-peluh nampak masing-masing...depa bertanding sepenuh hati...memang tak peduli dah dengan camera dan orang sekeliling...

hari ketiga semalam pertandingan parut kelapa pulak...waduh mak oi! berpeluh ketiak nak memusing alat parutan khas tersebut bagi mendapatkan kelapa yang cantik dan tidak berkerak....tengok pun tahu kepayahan yang mesti mereka hadapi....jika orang sakit sengal-sengal tulang memang tak leh lah nak buat kerja tu...hehe...salute to all peserta...

malam ni pertandingan mesti semakin rancak....4 peserta ke final 24 dah tahu....malam ni mungkin lagi 4 akan terpilih...interesting juga kan....malaysian taste and malaysian recipes...

cuma chef-chef juri kena improve sikit dari segi penyampaianlah...itu aje...jangan kaku sangat dan cuba guna bahasa yang betul dan bersahaja...tak bolehlah ada ayat camni...

"kita orang dah rasa semua orang punya masakan"

macam pelik je bunyinya....lebih sedap kalau ayat tu bunyinya begini...

"kami telah merasa semua masakan yang di masak/sediakan oleh para peserta"

Monday, October 24, 2011

garlic toast top with cheese scramble egg

salam,
pepagi lagi saya dah ke tesco, rutin isnin...minggu ni cuti sekolah...so semua ada kat rumah...kalau tak cuti pun ada yang dah cuti sendiri-sendiri...
kat tesco tadi beli roti baguette ni, fresh sungguh....baru keluar dari oven...since tak breakfast lagi...so saya pun buat le scramble egg (pukul 4 biji telur dengan 1/4 cawan susu full cream atau susu sejat, cincangan tomato dan lada putih serbuk)...tumis dulu cincangan sandwich meat slice dalam sedikit butter...kemudian tuangkan telur...kacau sebentar....kemudian masukkan cheese...
potong keping roti, sapukan butter dan sprinkle dengan garlic powder dan grill atas pan...

susun atas pinggan hidang dan serve dengan scramble egg tadi...taburkan parseley...
makan dua slice roti aje dan kenyang....hehe...cheese tersebut masin dan creamy...tak perlu tambah garam...

Sunday, October 23, 2011

wantan dumpling soup

salam dan selamat berehat dihujung minggu...hari ni tak kemana-mana ke?...saya relax kat rumah aje...semalam seharian tak lekat kat rumah...dari pagi hingga ke malam....siangnya menghadiri makan-makan rumah kawan-kawan...dan malamnya agenda yang berbeza pula...kida gi nonton theatre Nora di Istana Budaya...

chop! chop! mesti ada yang kata...kkida ni peminat theatre ke?...nooooo....kkida bukan peminat theatre atau pun panggung wayang di luar sana atau pun panggung wayang dalam rumah...kkida memang kurang minat nonton hiburan camtu (la ni lah, dulu ok)...jarang sekalilah...Allah...macamlah baik bebeno kkida tu...nyampah...:]..ish! kkida memang baik...baik sesangat...:)

berbalik kepada cerita sup...since seharian semalam makan berat-berat...hari ni kkida makan ringan-ringan pulak...sup ni biasa je...banyak kali dah kkida share kat blog ni kan...dumpling, wantan, chicken noodle sup dengan sayur sawi...its soooo simple...yet so sedap...

pasti semua orang pun pandai buat sup camnikan...jadi takyalah kkida nak cerita lebih-lebih resepinya... cukuplah sekadar gambar....tengok aje semua orang dah dapat agak apa bahan yang digunakan...

nak dengar tak lagi apa cerita kkida mengenai theatre semalam?...oklah, kkida sambung ye...seumur hidup kkida malam tadilah pertama kali kkida jejakkan kaki ke istana budaya tu...(memang big deal lah pada saya)... selama hari ni dok lalu lalang kat depan bangunan tu je...tengok dari jauh, kerana tiada sebab kkida nak masuk ke dalam bangunan tersebut...

tapi malam tadi, since ada pihak yang baik hati berikan 2 tiket kepada kkida...maka dengan gumbiranya kkida pun menghadirkan diri ke panggung tersebut dengan hubby...yelah selama hari ni dengar orang dok sebut-sebut pasal theatre...yang kkida paham, theatre adalah lakonan secara live...
pendapat kkida?...ada tak yang nak tau apa pendapat kkida mengenai theatre semalam? hmmm...tak kesahlah...kkida tulis juga lah ye!...

1) kkida sampai aje parking dah penuh ya amat...berpusing dua kali (make one big round) baru akhirnya we all dapat parking, nasib baik...oklah tu...kkida cakap kat hubby...kalau takda parking kita balik jelah...

2) perjalanan dari kereta ke entrance panggung tak jauh...dalam 5 minit je...masuk ke dalam kkida kena naik ke tingkat 2...panjat tangga...sebab tiket yang di beri adalah tiket grand circle...wah! bila nampak perkataan 'grand' tu macam rasa terujalah pulak kkida ni...ni mesti bagus punya seat ni...pasti boleh nampak jelas...:)

3) sebelum masuk ke dalam panggung adalah beberapa orang waiter hulurkan minuman ringan (ice tea) dan finger food kepada penonton...depa carry tray around...mula-mula kkida ingatkan apa...rupanya sebagai entree sebelum masuk ke panggung..hehe...tapikan mini lemon meringue pie tu memang sedaplah...nak kena search for the recipe pula lepas ni...:)

4) masuk aje ke dalam kkida di tunjukkan tempat oleh staff yang berkenaan...hmmm....my seat not so goodlah lokasinya...ketepi...kkida memang tak boleh nak tonton dengan selesa (tapi takpalah...dah teket pree, terima je seadanya...:)...pandangan kkida memang dihalang oleh kepala orang depan...memang tak boleh nak tengok jika kkida tak panjangkan tengkuk atau tak sengetkan kepala kkida kearah my hubby...so selama 2 jam lebih tu kkida tak bolehlah nak sandar dengan relax (dah teket free...jangan banyak komplen ye!)

5) the seat (kerusi)...memang kena gantilah cushionnye tu...kalau orang yang bayar sendiri memang tak berbaloilah...sakit vuntut tau...hehe....kkida ingat dah nak cabut balik halfway tru...tapikan bila keluar separuh masa (ada break 20 minutes) depa hidang lagi drinks and finger food...(cakes and mini quiche)...
maka tak jadilah kkida balik (kkida tak dinner sebab siang tu makan dah heavy...tapi masa tu terasa
lapaqlah pula...ingatkan nak ajak cik abang gi cari makan...:)

oleh kerana depa dah hidang makanan ringan and drinks...maka kkida kata kat hubby...takpalah kita tunggu jelah sampai habis...nak tengok juga apa pengakhiran story Nora ni...so kkida and hubby masuklah balik dan tonton sampai habis...:]

kkida ada ternampak beberapa orang blogger (from masterchef blogger) masa keluar dari panggung tersebut (masa nak balik)...bila baca apa mereka tulis kat blog depa pagi ni...hmmm...ok...good....itu pandangan masing-masingkan...

wbp...sorry ye! kkida ni suka berterus terang...jika ok kkida akan kata ok atau pun sebaliknya...walau pun dapat tiket sponsor...kkida suka lakonan semua pelakon utamanya...semuanya bagus terutama dstj...dan juga penari latarnya, best...suara mereka juga, sedap-sedap belaka dengan sound sistem yang bagus...dan tak sangka suara dstj sedap di dengar bila beliau nyanyi secara live...:)

cuma mungkin benda ni baru pada kkida...so agak payah sikitlah nak appreciatekan...my hubby pulak separuh jalan dah mula sandar kepala kat seat...kkida kata kat dia "ha! jangan dengkur yek!"...hehe...dia kata kalau dia datang sorang mesti tak tunggu habis....separuh jalan aje.... 

btw...kkida ucapkan terima kasih buat en fairuz dan ina from MyChef....kkida tau tujuan anda berikan tiket tu kepada kkida...thanks again...kkida hargai sangat-sangat...cuma jalan cerita semalam tak berapa nak kena dengan selera teman...tapi lain kali jika ada theatre lain yang lebih sesuai dengan kkida pasti kkida tak tolak punya (cerita 'kassim selamat' ke atau 'ibu mertuaku'...hehe...)...jika teringat nak bagi tiket free lagilah...hehe...ataupun mungkin lepas baca komen kkida ni dah serik kot, malas dah nak melayan kkida nih! ada je yg tak kena...:/ dah bagi teket percuma banyak pula ceritanya...(and  kkida nak seat yang bagus punya, boleh ye!:) 
 wanton noodle



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...