Thursday, December 8, 2011

waffle scrambled egg sandwich

selain makan dengan roti, scrambled eggs juga boleh di kawankan dengan waffle...
untuk resepi scrambled egg ni kkida guna 2 biji telur di pukul dengan 2 sudu besar susu cair (evaporated milk), italian herbs, salt and pepper....tambahkan beberapa ketul baby sausage yang di gril dulu, kemudian di slice nipis, chopped tomato (seedless)...serta crumbled feta...
toast waffle...kkida guna frozen waffle...jika ada waffle maker anda boleh buat waffle sendiri...lebih baik berbanding waffle frozen macam ni....
sandwichkan scrambled egg dengan waffle yang telah di bakar garing dan hidangkan dengan segera....jika suka boleh siramkan waffle dengan maple sirap atau honey (untuk menambahkan kalorinya....hehe...)...

5 comments:

  1. wow good idea. will try ! Biasa pakai roti je kan. :)

    ReplyDelete
  2. salam kak ida.. sedapnya.. 1 idea yg bagus, ialah biasanya kita guna roti aje..kan :p

    ReplyDelete
  3. salam kak ida....mmg kreatif la akak....

    ReplyDelete
  4. menarik....nampak sedap la:)

    ReplyDelete
  5. salam.
    waffle pun macam roti juga...boleh guna utk savoury atau sweets...cuba yek! thank you.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...