Wednesday, December 7, 2011

thank you....

salam,
wednesday, the middle day of the week....ramai yang suka tak cakap banyak pada hari rabu...tapi kkida nak sembang sikit-sikitlah....

pagi ni kkida view blogger dashboard...lama tak jengah ke situ....melihat-lihat blog statistic....lama sebenarnya kkida nak bangkitkan hal ini....tapi entah kenapa hari ni baru teringat...mat gebu kerap menulis di entri blognye mengenai traffic ke blog beliau...dan kali ini kkida juga ingin mengucapkan terima kasih kepada anda yang mana linknya tertera pada printscreen di atas...terutama sekali pada saudara mat gebu, dapur tanpa sempadan....banyaknya traffic yang datang dari blog mat....terima kasih banyak-banyak...kira blog DTS ini adalah laluan kepada ramai pengguna/pembaca blog, tidak ketinggalan buat kkida juga yang sering blogwalking ke blog lain melalui DTS...

senarai pendek blog yang telah menyumbangkan traffic kepada blog 1001resepi adalah seperti berikut:

http://www.tiffinbiru.com/
http://ummizaihadi-homesweethome.blogspot.com/
http://fromintankitchen.blogspot.com/
http://sayasukacupcake.blogspot.com/
http://aidahjune.blogspot.com/

thank you so much....:)

cerita pagi ni pula....ini le breakfast kkida...mood masak pelan-pelan dah datang semula...tapi dek kerana darling hubby nak makan nasi lemak bungkus encik nawi kita...maka kkida pesan sekalilah laksam ni....yang ni memang kkida tak pandai nak buat...tapi suka makan...hehe....
since roti dan bahan-bahan yang di perlukan ada...maka jadilah roti sandwich ini untuk breakfast anak-anak...fillingnya tu seperti biasa kkida buat mincebeef gravy campur dengan capsicum, bawang, cendawan dan ready made sos pasta...masak hingga kering...belah roti sudukan beef sos...taburkan cheese dan gril hingga kekuningan...
petang semalam pula kkida buat stir fried meatball dengan peas, buncis, button mushroom, cili dan bawang besar...tumis bawang putih dengan halia cincang dulu kemudian masukkan meatball dan akhir sekali masukkan sayuran dan perisa...masakan ringkas...yang pasti ia kegemaran ramai....:)

4 comments:

  1. salam kak ida..sama2 kak, pada saya akak antara pelopor blog masak2, dan menjadi panduan pada kami2 semua.yelah kan akak orang lama (tapi awet muda..hehe)...moga Allah swt membalas jasa akak ida...Terima kasih..

    ReplyDelete
  2. Assalam kak Ida, waaaah ya ke...x sangka lak jadi penyumbang sini gak...sama2 kasih ya k.Ida... Apa yg penting, Ummi jgk sukakan dapur kak Ida nih...byk resepi best2 dan yg peliks2 nak dicuba....hehehee.. Moga silaturrahim kita di sini berpanjangan melalui perkongsian hebat ni kan...lebiiiuuu ^__^

    ReplyDelete
  3. Salam Mat,
    anda adalah blogger tersohor...kkida ni blogger caca marba...ada masa mood bagus ada masa mood merudum...seperti doa mat kkida juga berharap semoga apa yg kkida lakukan ini di redhai dan mendapat ganjaran dari NYA...:)

    ReplyDelete
  4. thanks Ummi,
    terima kasih kerana sukakan dapur kkida ni...kkida pun sukakan dapur ummi...lebbuuu2!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...