Monday, December 12, 2011

burger wraps

salam hari senin
...hanya tinggal dua minggu je lagi sebelum kita menjengah ke tahun baru...masa berlalu begitu pantaskan!
liplapliplap dah nak masuk tahun baru dan jika panjang umur merasalah kita menjengah ke tahun 2012...

saya happy banget semalam....my old bibik telah kembali dari cuti panjang empat bulan....sebelum dia pergi bulan july dulu saya janji nak bagi bonus sebulan gaji jika dia datang balik....mungkin sebab tulah dia datang semula kot...apa-apa pun Syukur Alhamdulillah, lepas dah satu bab...bolehlah si Elah balik for good bulan depan...:)
pagi tadi saya ke jaya grocer...lama jugak tak jengah kesitu....cari-cari produk MyChef...ingat dah ada jual kat tempat tu...tak jumpa pula...tanya pada pekerja, depa kata belum ada lagi...produk tersebut belum di hantar oleh syarikat pengeluar MyChef...

...lah! kat wall fb MyChef tulis dah ada jual kat jaya grocer!!!...ish! awat lagu tu cek oi...awat kata dah ada juai tapi bila pi tengok takdak pun lagi...tak baik buat camtu tau....marah le pelanggan-pelanggan anda yang dok tertunggu-tunggu akan produk anda tu...

nasib baiklah yang mencari tu kkida....pahamlah kita akan masalah depa...cuba orang lain yang mencari...mau di hamputnya kat fb anda nanti...:/
dan dua tiga hari ni juga saya sebok dok mentelaah western australia map (ngalahkan nak ambik periksa subjek ilmu alam...hehe...pasti boleh dapat A1 lah kalau soalan berkenaan negeri tu yang keluar...:)

bukannya apa...saje je nak survey kat bahagian mana negeri tu yang harus dilawati...tak maulah dok pusing kat bandar Perth je...prefer lagi keluar bandar...sightseeing...tengok pemandangan countrynya yang pasti berlainan dari negeri kita ni....Insyaallah...next week saya sekeluarga nak kesana...free and easy...jalan sendiri-sendiri...

banyak jugalah info yang saya dapat dari website serta travel blog beberapa blogger muda yang rajin sungguh menulis dan bercerita dari A to Z mengenai pengalaman mereka berjalan ke merata dunia....info-info yang anda berikan memang amat membantu terutama bagi mereka-mereka yang travel sendiri tanpa khidmat travel agent....thanks again...antara blog-blog yang sempat saya jelajahi adalah blog ini dan ini dan ini...juga blog ini....dan banyak lagilah...kkida pun tak ingat berapa banyak blog yang dah kkida baca untuk mendapatkan info yang berguna...
sorry ye!....sementara nak masuk bab makan, banyak bebeno cerita saya ni yang tiada kena-mengena dengan photos yang berderet kat entri ni....hehe...

wbp...kkida rasa tak perlulah nak describe lebih-lebih mengenai photo-photo ni kerana ia amat jelas dan mudah di fahami...daging burger yang dibalut dengan plain wrap...selain burger anda boleh guna sosej atau nugget atau meatball, mince beef gravy dan sebagainya..

sebenarnya kkida nak buat burger untuk lunch tadi...since tiada roti burger jual kat jaya grocer dan plain wrap camni banyak...so kkida pun beli jelah wrap ni...fungsinya sama seperti roti burger...cuma rupa dan caranya saje yang lain....anda boleh gril dalam oven, toaster atau gril pan...
bahan-bahan sampingan ni ikut pilihan dan selera masing-masing...timun, salad, kobis, sebarang jenis sos, pickle, sebarang jenis cheese dll...
makan seketul je dah kenyang...:)

2 comments:

  1. assalamualaikum Kak Ida...apa kabar kak?..sedap breakfast ni..sy dah beli wrap tapi tak terbuat2 lagi...

    have a nice day kak...

    ReplyDelete
  2. Wah! KKida nak melancong langi.. Kita tunggu foto2 bila KKida pulang ya..

    Kalau tengok KKida sediakan.. macam senang je.. tapi sendiri buat?! hihi.. tak boleh nak publish.. rupanya tak tantekkk hihi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...