Saturday, November 19, 2011

macaroni meatball dan fried udon

lebihan macaroni....tak tau nak buat apa kkida goreng dengan meatball....yang bestnye meatball tu kkida buat dari daging burger...sangat mudah...tak perlu guna fresh mince meat...beli je sebarang brand daging burger, defrost dan bulat-bulatkan....panaskan pan dengan sedikit minyak dan saute meatball hingga masak...

untuk resepi macaroni tu anda boleh buat ikut resepi dan selera anda....seperti biasa kkida suka guna bawang besar yang dicincang, bawang putih, sedikit cili blender dan tomato puri....daun oregano atau fresh ketumbar....garam, gula dan perisa secukupnya....

mudahnya...dan yang pasti memang sedap....
mee udon ni kkida buat beberapa hari yang lalu....ni baru sempat nak share kat blog ini....goreng seperti menggoreng mee biasa....cuma kkida suka letak lebih sikit serbuk lada hitam....biar berapi....hehe....

perencahnya ikut suka...seafood, daging, ayam....begitu juga dengan sayuran....
 sedap tau...tambah-tambah kkida yang buat....heeee....
hari ni kkida cuti masak lagi....ada kenduri kahwin di tapah dan malam ni ada member hubby ajak makan....open house deepavali....tapi dia guna khidmat catering orang kita....

esok juga ada kenduri kahwin....memang kkida sibuk sikitlah ni, sibuk makan dan sibuk nak bersiap luggage untuk our trip on wednesday ni....kkida akan update semua cerita-ceriti ni nanti, jika ada kesempatan.... Insyaallah...:)

No comments:

Post a Comment