Saturday, October 8, 2011

siakap kukus thai green sauce

salam,
lama dah saya tak share resepi ikan....pagi tadi gi berebut dengan orang ramai kat tesco...kkida jarang sangat ke tesco hari sabtu, tapi sebab nak beli beberapa barangan yang habis langsung, mau tak mau gi jugalah....

lepas tu tertinggal pula beg palstik yang my maid dah letak kat dalam boot kereta, mana kita nak ingat dan nak nampak...dah sampai keatas baru perasan...since malas dah kkida nak ngambik nye maka kkida lambakkan jelah semua barang yang di beli tadi dalan troley....leceh betullahkan....

ikan siakap ni mak kkida lah yang beli tadi kat tesco...dia kata nak bakar....since si elah dah kikis habis sisiknya mana sedap nak bakar...so kkida pun steam ajelah ikan siakap ni dengan thai green sos...

selain thai green sauce...tambahkan garam, serbuk lada putih, bawang merah hiris, cili merah hiris, halia...kukus sehingga masak sekitar 15 minit....taburkan daun ketumbar dan hidang panas...

5 comments:

  1. menu sihat & sedap, mudah kan Kak Ida..saya suka menu macam ni tapi kalau buat memang saya seorang je makan :)

    ReplyDelete
  2. besh gak nie....
    byk menu bole try..

    jom layyan nie gak..

    http://decorating-a-home.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. salam kak, thai green sauce ni nak beli kat mana ek?

    ReplyDelete
  4. akak beli kat tesco..tapi kat mana-mana supermarket pun ada...

    ReplyDelete
  5. ohhh..ok kak. Thanks for the info.. nak cuba balik ni. Menarik je rupa dia..gerenti sedapp!

    ReplyDelete