Friday, October 21, 2011

salad nugget vs kerang rebus


yang mana lebih di gemari....hehe....jika kkidalah...pasti kerang cicah dengan air asam kicap...sampai teralit teman mengadapnya...hilang elergi, gatal dan merenyam...lol....tapikan, so far kkida tak alergi to seafood dan juga tiada cholesterol tinggi...buat masa nilah...
Alhamdulillan...so boleh le teman tibai kerang tu cukup-cukup...:)))

 but for my kids...yang ni lebih fancy lagi....memang depa tak tolak punya....
bahanya mudah aje...apa yang ada dalam peti sejuk...senang cerita...nugget, salad, cheese, plain wraps, mayonnaise...dll...
 kkida guna fish nuggets...jenama ramli...memang kegemaranku...(promo ramli nih!)
angan-angannya nak letak avocado tadi...tapi tulah...kkida jarang beli buah ni dan tak berapa pandai nak pilih....patutnya beli yang dah lembut sikit bila di picit...ni tak...kkida beli yang nampak masih cantik dan hijau kulitnya....bila bawa balik dan belah...mak ai...keras lagi...patah gigi makannya...hehe...rm3 sebiji tau! mahe kemain...hmmm...akhirnya letak ketepi jelah avocado tu...:}
 kkida suka cheese ini untuk salad...rasanya lemak berkrim dan masin...sesuailah utk sandwich dan salad...potong kiub...
 salad cream...any brand...
susun semua atas plain flour wraps dan suap aje ke mulut, pasti kenyang...kalau nak panaskan dulu wraps tu boleh juga....since kkida kurang rajin sikit tadi....malas nak gril atau nak panaskan...keluarkan aje dari bungkusan dan terus susun semua bahan-bahan atas wraps tersebut...btw, anak-anak teman ni memang tak kesah punye...janji dapat makan benda yang depa suka dan mengenyangkan...udah....:)

4 comments:

  1. Salam Kak Ida, harap Kak Ida sihat selalu
    banyak hari juga tak singgah sini, ada training luar kawasan...best betul Kak Ida, nugget tu pun boleh jadi menu yang best macam tu..nak cuba buat bebudak mesti suka
    Fries kat bawah tu pun best!

    ReplyDelete
  2. waalaikumsalam ix...kkida sihat selalu alhamdulillah...biasalah kkida ni kena pandai mereka...nak bagi anak-anak makan...hehe...
    hubby tukang bagi duit aje...:)

    ReplyDelete
  3. salam ida..sedapnye..tumpang bf kt sini..hehehe..mcm2 'ADA'

    ReplyDelete
  4. kzai,
    meh le bf rumah kita...hehe...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...